filety z karpia pieczone na papierze w piekarniku

Nie czuję się specjalistką od ryb. Może za wyjątkiem karpia na święta, śledzia w śmietanie i naleśników z tuńczykiem. Nie mniej się nie poddaję, i próbuję. Czasem z lepszym, czasem z gorszym skutkiem. Zobacz więcej
Składniki Ryba: filety z karpia, 2 sztuki cytryna, 1 sztuka sól, świeżo mielony czarny pieprz oliwa, 1 łyżka masło 1 łyżka Sos: masło, 1 łyżka czosnek, 1 ząbek migdały, 2 garści śmietana kremówka Zobacz więcej
Pyszny, delikatny. Idealny na kanapki lub jako samodzielne danie. Pycha!! :) Składniki: 4-5 filetów z dorsza 2-3 filety z karpia 1 duża cytryna sól pieprz oliwa z oliwek 3 jaja kurze + 4 jaja Zobacz więcej
Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
ktoś nie lubił karpia ;) Składniki: 1 kg filetu z dorsza 4 łyżki bułki tartej 100 ml białego wytrawnego wina 4 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki 4 łyżki oliwy sól pieprz Dorsza podzielić na Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Karp smażony

Karp smażony 2033

0
Dokładnie umyte filety z karpia ze skórą (można kupić gotowe filety albo kupić całą rybę i ją wyfiletować) pokroić na porcje. Oprószyć solą i mąką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ( ja smażyłam na Zobacz więcej
z każdej strony rybę pędzlem, wkładamy do lodówki na 3h. Czatnej paprykowy: -papryka czerwona i zielona -dwie szczypty cynamonu -papryka słodka sypka -pieprz -cebula czerwona -sól -oliwa -kolendra Zobacz więcej
Kulebiak to świetny pomysł na połączenie tradycyjnych świątecznych smaków - karpia oraz kapusty z grzybami. Zapieczone w maślanym, chrupiącym cieście francuskim tworzą danie, które będzie królować na Zobacz więcej
i najdłuższa kolejka, jaką w ostatnim czasie widziałam. Po świeże ryby, oczywiście. Przedświąteczne poruszenie, ludzie dyskutujący w kolejce, rybacy na bieżąco wyławiający karpie... Ryby na naszym Zobacz więcej
W moje ręce trafił pyszny dziki łosoś od Tesoro del Mar. W związku z tym chciałam go również przygotować w sposób wyjątkowy. Łososia zapiekłam pod kruszonką z migdałów, bułki i pinioli. Bardzo szybko Zobacz więcej
w słupki o długości ok. 8 cm. Pora kroimy w grube krążki. Miód łączymy z dwiema łyżkami soku pomarańczowego i tak przygotowaną marynatą zalewamy warzywa. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pełny talerz
Karp w migdałach

Karp w migdałach 722

1
Karp w migdałach Karp co roku króluje wigilijnym stole. Najczęściej smażony, w śmietanie, z migdałami lub w galarecie. Przyrządzany według sprawdzonych przepisów, tak samo od lat przez moją Mamę lub Zobacz więcej
jest pyszna, a łosoś rozpływa się w ustach. Ja robiłam go w piekarniku, ale równie dobrze można go upiec na grillu.Podałam z parmezanowymi ziemniaczkami, a sam przepis znalazłam u genialnej Zobacz więcej
w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. 6.Pozostałe buraki zetrzeć na tartce o najmniejszych oczkach, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać z chrzanem, skropić oliwą i odstawić na 15 minut do Zobacz więcej
Tymiankowo – pietruszkowy karp na topinamburowo – marchewkowym puree, w towarzystwie blanszowanego romanesco, żółtych i czerwonych marchewek pieczonych w miodzie oraz sosu borowikowego na palonym Zobacz więcej
, polskiego karpia. Jeśli macie w święta gości, np. teściów, którzy twierdzą, że jedli już wszystko, to koniecznie przygotujcie taką rybną niespodziankę. Składniki: – filet z ryby słodkowodnej (łosoś, Zobacz więcej
ciasta, pierogi z kapustą, zupa grzybowa czy smażona ryba w grubej panierce mogą przysporzyć nam wielu problemów. Z tego powodu warto nieco pozmieniać nasze menu i zamiast karpia w panierce podać Zobacz więcej
Jest w moim menu kilka dań, które spożywa się u nas tylko w Wigilię. W naszym TOP5 znajduje się barszcz z uszkami (wszystko home made!), karp pieczony z pieczarkami, tatar z łososia, pierogi z kapustą Zobacz więcej
pietruszki, masło (bo z masłem wszystko jest lepsze). Wystarczy wyobrazić sobie te smaki. Ryba, masło, zapach piernika...Już to brzmi dobrze. Jeszcze szczypta soli, szczypta pieprzu, szczypta imbiru Zobacz więcej
Poleciałem z nazwą Pęczakotto zobaczyłem na instagramie Daniela, który gotuje niesamowite cuda w chorzowskiej Mańana Bistro & Wine Bar. Na zdjęciach widzicie moje pierwsze podejście do pęczakotto Zobacz więcej