filety z sardeli

prosto i szybko dzisiaj ale to nie oznacza, ze mnie smacznie czy mniej zdrowo... Obiad w 30 minut... na 2 osoby 2 piersi z kurczaka sol, pieprz, oliwa na sos: pol peczka zielonej pietruszki 2 filety z Zobacz więcej
Składniki: - 30-40 dag mielonej wołowiny - 2 jaja - 1 duża cebula - 1 pęczek pietruszki - 2 łyżeczki kaparów - 4 filety z sardeli - 6 małych korniszonów - 2 łyżki oleju - sól i pieprz - papryka - sos Zobacz więcej
świeżo mielony kolorowy 4 fileciki anchois (u mnie Sol&Mar- Filety z sardeli w oliwie z oliwie) Całość łączymy i starannie mieszamy. Do tego świeże, pachnące, chrupiące pieczywo, gorąca, świeżo Zobacz więcej
Z serii jajka-zwierzątka przedstawiam zabawne myszki, które dzięki ciekawej formie podanie będą miłą odmianą nie tylko na wielkanocnym stole. Farsz z sardelami jest wyrazisty i bardzo smaczny, z Zobacz więcej
Prosta, szybka sałatka z tego co akurat miałam pod ręką. Smakiem przypominająca sałatkę śledziową. W zastępstwie sardelek możecie użyć filetów śledziowych. Przepis własny Warstwowa sałatka z Zobacz więcej
Jeśli znudziły się Wam pasztety, wędliny i sery i chcielibyście spróbować czegoś o wyjątkowym smaku to namawiam na zrobienie Tapenady – pasty z czarnych oliwek. Raz spróbujecie – będzie do niej wracać Zobacz więcej
Propozycja na szybkie i proste danie z ziemniakami. Składniki 750 g ziemniaków 6 łyżek oliwy 2 cebule 1 cukinia 200 g pomidorków koktajlowych 6 filetów z sardeli tymianek 100 g czarnych oliwek bez Zobacz więcej
z każdej strony przy pomocy pędzelka. Posypać utartym parmezanem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-180 st. Piec tak długo aż ser na szparagach nabierze złotego koloru (10-15 minut). W tym Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
faszerowany bakłażan

faszerowany bakłażan 453

0
Pieczony bakłażan z czosnkiem i oregano, nafaszerowany cukinią, papryką oraz oliwkami, wzmocniony kaparami i anchois a do mozzarella i parmezan. Pomysł na faszerowanego bakłażana podpatrzyłam tutaj. 2 Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca 100

0
Poznałam je w Rzymie i zakochałam się w jego smaku i prostocie. Dziś przygotowałam go po raz pierwszy w domu. Do pełni szczęści brakuje mi tylko słonecznego tarasu na którym mogłabym je skonsumować i Zobacz więcej
Pasta oliwkowa, czy jak kto woli tapenada, to jedna z moich ulubionych past. Od razu można zrobić większą ilość i z powodzeniem przechowywać w lodówce do 2 tyg ( zalaną oliwą, aby nie wysychała). Co Zobacz więcej
– świetnie dodaje kruchości (i kalorii też). Jadłam z kaszą jęczmienną ale świetnie nadaje się też do makaronu jako sos. Składniki (dla 3 osób): Wciąż się trzymam miseczkowego gotowania fot. Zobacz więcej
mięsa, lecz jedynie je obsmażył. Dzięki przypadkowi powstała potrawa, która zapisała się w kulinarnej historii, czyli to kawałek usmażonej, ale nie panierowanej wieprzowiny, przykrytej jajkiem Zobacz więcej
(świeżej) 4 filety z sardeli 1 łyżka kaparów 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 2 średnie cebule 1/2 łyżeczki mielonego chili 2 kopiaste łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku sól i świeżo Zobacz więcej
Szybkie, smaczne i pożywne <3 Idealna sałatka dla smakoszy zieleniny <3 Składniki 2 małe ząbki czosnku 4 filety z sardeli 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki bulionu warzywnego 2 łyżki octu balsamico Zobacz więcej
4 porcje 30 minut 400 g makaronu muszelek zwanych z włoskiego orecchiettes. 500 g brokuła 8 filetów sardeli z oliwy 2 ząbki czosnku 80 g stratego parmezanu Garść czarnych oliwek Oliwa sól Odcinamy Zobacz więcej
Składniki: - 25- 35 dag ulubionego makaronu - 40 dag dojrzałych pomidorów - 85 g zielonych oliwek, pokrojonych na ćwiartki - 6 anchois (filetów z sardeli) - łyżka solonych kaparów - rozdrobniony ząbek Zobacz więcej
Makaron w sosie pomarańczowym. Składniki 350 g spaghetti 1 pomarańcza 6 filetów anchois 1 ząbek czosnku 70 ml oliwy z oliwek natka pietruszki parmezan sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al Zobacz więcej
Każdy zna “anchovies”, małe słone aromatyczne rybne fileciki zanurzone w oleju stosowane jako dodatek do rozmaitych dań. Są to solone “dojrzewane” filety z sardeli, małych rybek występujących Zobacz więcej
Thai Heritage 1/3 posiekanej drobno papryczki chilli 1 łyżka brązowego cukru 6 łyżek soku z limonki House of Asia Czarny pieprz z młynka Drogheria Alimentari 400g fileta z tuńczyka 125g pomidorków Zobacz więcej