Bardzo lubię ryby, a szczególnie te które nie maja zbyt wiele ości. Ryba w formie fileta jest dla mnie rozwiązaniem idealnym. Ale dzisiaj mniej o samej rybie, a zdecydowanie więcej o tym z czym ją
Zobacz więcej
Bardzo długo żyłam, z zakodowaną w głowie informacją, że Tilapia nie jest zdrową rybą, podobnie jak Panga. Że to ryby hodowane w Chinach, faszerowane nie wiadomo czym... Jakież było moje zdziwienie,
Zobacz więcej
Filet z Mintaja w zalewie octowej. 1 kg mrożonych filetów- Mintaj/Tilapia/Panga/Dorsz czy co tam lubicie. Jajko i bułka tarta do panierki. Liść laurowy i ziele angielskie 3-4 łyżki cukru Pół cebuli w
Zobacz więcej
Przepis stosuję już od kilku lat - zobaczyłam go kiedyś w programie kulinarnym Ewy Wachowicz. Tak przyrządzona ryba (nie tylko tilapia) smakuje na prawdę dobrze.Wszystkie smaki świetnie się ze sobą
Zobacz więcej
Czy można faszerować rybę? ...a czemu nie. Dziś będziemy faszerować tilapię serem i ogórkiem kiszonym. To całkiem przyjemny i łatwy sposób na urozmaicenie rybnych panierowanych kawałków. Faszerowana
Zobacz więcej
Będąc dzieckiem nie byłam niejadkiem. Wręcz przeciwnie, ale był jeden smak i zapach, przy którym zawsze marudziłam. Nie lubiłam morskiego zapachu ryb (dziś go lubię, przepadam za rybami). Dzieciom z
Zobacz więcej
filety z tilapii koperek świeży sok z cytryny masło czosnek biały pieprz sól Filety skrapiam sokiem z cytryny i nacieram solą, masłem, czosnkiem i koperkiem. Chyba że mam zrobione gotowe masło
Zobacz więcej
Tajemnicą dobrego dania jest zwykle umiejętność łączenia składników. Zdarza się, że z dokładnie znanych nam już elementów wychodzi coś, co jest warte pokazania i opublikowania np. na tym blogu.
Zobacz więcej
Nareszcie rybka . Już mi przez te Święta brakowało rybnych smaczków ( a jakoś nie pasuje mi robienie śledzi czy ryby po grecku na Wielkanoc). A , że nakupowałam na Święta na zapas cytrusów ,żeby zaraz
Zobacz więcej
Tilapia czerwona - ryba naturalnie występująca w Afryce Zachodniej i Środkowej. W Polsce hodowana jest w jednej znajnowocześniejszychhodowli w Bońkach koło Płońska. Stworzono tam najbardziej jak to
Zobacz więcej
Cześć =) Tilapia, to powszechnie dostępna roślinożerna ryba o delikatnym smaku. Jej cienkie filety są gotowe do spożycia po bardzo krótkiej obróbce cieplnej. Zarówno pieczona, jak i smażona w panierce
Zobacz więcej
Składniki: 4 filety z tilapii 1,5 szklanki mleka 1 szklanka mąki 3 duże jajka 6 plasterków kanapka chleb biały, porwany na kawałki 1/3 szklanki świeżych liści pietruszki drobno starta skórka z 1/2
Zobacz więcej
Tilapia ma niewiele ości i szczęśliwie niezbyt intensywny zapach. Jest delikatna i soczysta. Polecana dla dzieci. SKŁADNIKI: filety tilapii 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej cytryna sól,
Zobacz więcej
Tilapia lub panga w sosie pomidorowym « poprz. nast. » 6793 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 298 głosów z średnią 4.44 z 5)Tilapia lub panga w sosie pomidorowym4.44 out of 5 based on 298 voters.
Zobacz więcej
Cześć =) Filety z tilapii upieczone w piekarniku to pomysł na bardzo szybkie danie rybne. Do tego proponujemy pieczone pieczarki i inne dowolne dodatki warzywne. Jeśli to tylko możliwe, próbujmy
Zobacz więcej
Tilapia w cytrynowej panierce Ryby niestety jemy dosyć rzadko, bo sklepów rybnych nie jest (niestety) aż tyle, co mięsnych, a niesprawdzone źródło wystarczająco mnie odstrasza! Moje filety z tilapii
Zobacz więcej
Smażona tilapia Lekki, szybki obiad. Dodajcie kawałek cytryny do skropienia ryby. SKŁADNIKI: - filety z tilapii - mąka - czerwona papryka - suszony koperek - sól, pieprz - olej - masło PRZYGOTOWANIE:
Zobacz więcej
Ryby są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, tak niezbędnych dla naszego organizmu. Niestety w Polsce odnotowyjemy wciąż spadek ich spożycia. Tym bardziej chciałabym was przekonać
Zobacz więcej
Tilapia z musztardzie z rozmarynem... Ostatnio mam ochotę na ryby. Wynikiem tych zachcianek jest dzisiejszy eksperyment - ryba w musztardzie. Pomysł okazał się bardzo trafiony - wyszły pyszności, a i
Zobacz więcej
13 listopada 2012 by Caroline Bardzo zdrowe i jednocześnie smaczne połączenie ryby z papryką, marchewką i ziemniakami. Polecam, bo danie jest sycące, pyszne i rzekłabym dietetyczne. Składniki: 4
Zobacz więcej