filo z twarogiem

Ciasto filo? Jest to pewien rodzaj ciasta z bardzo cieniutkimi (jak papier) arkuszami. Po upieczeniu natomiast jest ono bardzo chrupiące i zarumienione. Robi się z niego między innymi bardzo słodki Zobacz więcej
Łosoś ze szparagami w cieście filo Łosoś ze szparagami w cieście filo Łosoś ze szparagami w cieście filo, przełożony mozarellą, zalany sosem koperkowymi jajkami. Pychota! Mimo, że bezmięsne obiady nie Zobacz więcej
Zapraszam na chrupiące sakiewki z pysznym nadzieniem szpinakowym. Składniki: 300 g ciasta filo 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/4 szkl oleju rzepakowego 125 g Zobacz więcej
Składniki ( 24szt.): 80-100g roztopionego masła 1 łyżka oleju np. rzepakowego 8 arkuszy ciasta filo 1 szklanka orzechów np. włoskich szklanki niesolonych pistacji ( dałam mix włoskich i laskowych) Zobacz więcej
Zapewne już nasi stali czytelnicy wiedzą, że na punkcie muffin, niektórzy z nas maja kota. Dawno były więc już śpieszymy nadrobić zaległości muffinowych. Dzisiaj z twarogiem, z wierzchu nie pozorne, Zobacz więcej
Składniki: matiasy 5 sztuk, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, cebula 1 mniejsza, szczypiorek 1 pęczek, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, twaróg 25 dag, śmietana gęsta 200 ml matiasy trzy Zobacz więcej
Pierożki samosa z ciasta filo : Nerdy Cookin' Nerdy cookin’ Nerdy walkin’ Nerdy thinkin’ Kuchnia Gdańska Wszystkie wpisy O mnie / współpraca Pierożki samosa z ciasta filo Nerdy, 12 marca 2017 Pierwszy Zobacz więcej
Mięciutkie i bardzo puszyste. Twaróg jest tylko delikatnie wyczuwalny w smaku, dzięki niemu pączusie są wilgotne w środku i delikatne. /przepis własny, składniki na ok. 28 sztuk/ - 2 szklanki Zobacz więcej
Filo (lub fyllo, z gr.φύλλο „liść”) – rodzaj bardzo cienkiego, niedrożdżowego ciasta warstwowego wykorzystywanego w kuchni Europy Środkowo-Wschodniej i bałkańskiej. Choć kojarzone głównie z kuchnią Zobacz więcej
Ciasto filo to jedno z ciast, z którymi nie warto męczyć się w domu. Przygotowanie go w domowych warunkach jest bardzo trudne i pracochłonne. Jego gotowa, sklepowa wersja jest naprawdę bardzo dobra. Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Babka z twarogiem

Babka z twarogiem 62

Pyszna, aromatyczna i przyjemnie wilgotna babka. Obawiałam się czy wyjdzie, ponieważ ciasto przed upieczeniem było bardzo gęste, ale obawy były niepotrzebne. Wyszło idealnie! A przy okazji Zobacz więcej
Pomieszanie z poplątaniem – tak w skrócie można nazwać dzisiejszą propozycję na świąteczny deser. Moje ulubione wyspiarskie nadzienie świąteczne zostało zawinięte w greckie (czy szerzej Zobacz więcej
Codzienność bywa trudna i męcząca. Czasem jesteśmy tak zmęczeni, że nie chce się nawet wyjść do knajpy. W takie dni lubię zaszyć się w kuchni i przygotować coś prostego, pysznego i efektownego na Zobacz więcej
Szukasz prostego dania, które wygląda i smakuje wykwintnie? Nic prostszego! Ciasto filo Pstrąg Szpinak Czosnek Masło Cytryna Sól Pieprz Szpinak podsmażamy na patelni na maśle razem z czosnkiem. Jeśli Zobacz więcej
Ciasto filo nie jest zbyt popularne w naszej kuchni, a szkoda, bo to bardzo fajny, uniwersalny produkt. Możecie kupić je w delikatesach w formie mrożonej lub chłodzonej. Płaty ciasta należy posmarować Zobacz więcej
Składniki dla 4 osób: • opakowanie ciasta filo • 250 g masła Farsz • 2 filety zkaczki • kilka łyżek mrożonej włoszczyzny • ząbek czosnku • 1 gałązka rozmarynu • natka pietruszki • świeży tymianek • Zobacz więcej
przEKOnseczki
przEKOnseczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
przEKOnseczki
pizza z twarogiem

pizza z twarogiem 23

składniki: ciasto: - 25 g drożdży świeżych - 200 ml ciepłej wody - 350/400 g mąki pszennej - sól farsz: - 400 g twarogu wędzonego - 2 łyżki śmietany 18% - 3 kabanosy wieprzowe - 2 cebule szalotki - Zobacz więcej
składniki: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g kakao 130 g cukru 80 ml maślanki 1 jajko 125 ml wody 125 ml oleju słonecznikowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szczypta soli wykonanie: Maślankę Zobacz więcej
Witam! Dziś na obiad kluski szare. Polane skwarkami i posypane twarogiem są pożywnym energetycznym posiłkiem. Można je jeść jako samodzielne danie albo podać z ulubioną surówką. Składniki: 1 kg Zobacz więcej
Ciasto filo to jedno z moich ulubionych w kuchni, super chrupie po upieczeniu i daje fajne efekty wizualne. Tym razem nadziałam ciasto filo kaszanką a efekt zaskoczył nie tylko mnie. Polecam Zobacz więcej