filozofia smaku

"Filozofia smaku". Poprowadziła je Pani Hanna Kucia, dziennikarka, która nakłoniła nas do skupienia się nad podstawowymi smakami, było trochę teorii, chemii i budowy kubków smakowych.. :-) Warsztaty Zobacz więcej
Coraz bardziej osacza nas świat syntetycznych smaków i zapachów, które mają maksymalnie uprzyjemnić nam jedzenie, i często sprawić, że będziemy chcieli jeść je częściej i w większych ilościach. Zobacz więcej
backtaste
backtaste Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Back Taste
FEBRUARY INSPIRATIONS

FEBRUARY INSPIRATIONS 44

0
ŹRÓDŁO INPISRACJI LUTOWYCH - PINTEREST FILOZOFIA SMAKU CAFE DELITES CELEBRATINGSWEET.COM Zobacz więcej
vvel
vvel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wstawaj, śniadanie gotowe!
803.

803. 66

0
Inspiracja z Filozofii Smaku, mała wariacja na temat ;) "Completo" - bułka z frnakfurterką i jajecznicą. Zobacz więcej
Mój dzisiejszy lunchbox Mało urokliwy, ale smaczny i pożywny. Inspiracje od Panny Malwinny z Filozofii Smaku. Link to this post! Zobacz więcej
Anonimowy7 grudnia 2012 18:11 Bardzo słodkie,ale na str filozofia smaku sa tez reniferki tyle Ze ładniejsze:) OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Sandwiche Monte Cristo. Miało być co innego, ale gdy zobaczyłam tą śniadaniową propozycję na Filozofii Smaku, nie mogłam tego tak zostawić... Zobacz więcej
Piyaz z ciecierzycy / Nohut piyazı Dzisiaj nietypowo bo w weekend a to wszystko za sprawą Malwiny z bloga Filozofia smaku, ponieważ postanowiłyśmy razem przygotować Piyaz z ciecierzycy / Nohut piyazı Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Tarator z cukinii

Tarator z cukinii 130

6
Tarator z cukinii Kolejna letnia przystawka w sam raz na upalne dni. Szybka i bardzo łatwa w wykonaniu. Niewielka ilość skłądników to jej dodatkowy atut. Tarator z cukiniiprzygotowałam razem z Malwiną Zobacz więcej
Urzeka mnie kolor karmelizowanej marchwi. Smak także. I lekko dekadenckie podejście do sprawy. Żadnych zbędnych filozofii. Mieszaj, piecz, jedz. Trzy szybkie kroki ku spełnieniu. Pokrojoną w połówki Zobacz więcej
Dziękuję, że pokusiliście się o pozostawienie przepisów. Bardzo mnie to ucieszyło, jeszcze raz dziękuję. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, niestety z przyczyn nie ode mnie zależnych. Zobacz więcej
Pasta jajeczna Potrzebne produkty: 3 jajka ugotowane na twardo szczypior łyżka majonezu sól do smaku. Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, kroimy na drobno mieszamy z drobno pokrojonym szczypiorkiem i Zobacz więcej
Źródło: Panna Malwinna z blogu Filozofia smaku Placuszki marchewkowe z serem feta i kuminem Składniki (na około 12 placuszków): 250 g marchewki, obranej i startej na tartce o grubych oczkach 2 małe Zobacz więcej
Nie wiem co można sensownego powiedzieć o zupie pomidorowej. Chyba nic? Każdy ją zna, lubi bądź nie… Jak nie macie pomysłu na obiad, to polecam :) Składniki: 200g makaronu np. wstążek 1 mały Zobacz więcej
III Festiwal Kuchni Arabskiej - smaczna i bliska naszemu sercu akcja prowadzona przez Malwinę z pięknego i pysznego bloga Filozofia Smakuzakończył się ogromnym sukcesem. 110 przepisów nadesłanych Zobacz więcej
Niedzielny obiad w wersji trochę odchudzonej. Kluski leniwe z mieszanki mąki żytniej pełnoziarnistej i poznańskiej, wzbogacone o kalafior. Dodatkowo podpatrzyłam patent /na stronie Filozofia Smaku/ na Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Sałatka z rzodkiewek

Sałatka z rzodkiewek 313

6
Składniki: 1 pęczek rzodkiewek 4 jajka pół pęczka szczypiorku sól, pieprz 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, to samo robimy z rzodkiewką. Szczypiorek Zobacz więcej
Było gorąco... już nie jest, ale chyba będzie? Musi być! Mam dla Was na takie okazje coś pysznego! Sorbet - mało kalorii a pełnia smaku! składniki 1/2 szkalnki mrożonych malin 1/2 szklanki mrozonych Zobacz więcej
Do farszu na zwykłe kotlety mielone dodajemy usmażone pieczarki z cebulą. Ot cała filozofia powstania kotletów w tej nowej formie :) Składniki: - 1/2 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej - 1 cebula Zobacz więcej