filozofiasmaku

ZOBACZ TAKŻE:

, dodajemy musztardę, oliwę, ocet oraz pieprz i ewentualnie sól do smaku. Ziemniaki zalewamy gorącym sosem i mieszamy miską do połączenia się składników. dodajemy szczypiorek, rzodkiewki i ogórka. Zobacz więcej
cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie z suszonych pomidorów, następnie dodajemy mięso, gdy nie będzie surowe wlewamy przecier i gotujemy ok. 10 min. 2. Po tym czasie dodajemy pokrojone oliwki, Zobacz więcej
i pokrojone w kostkę pomidory, rodzynki i posiekane orzechy. Gotuję na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15-20 minut, co jakiś czas podlewając wodą. Podałam z jogurtem wymieszanym z kuminem. Danie Zobacz więcej
siekanych migdałów (lub płatków) 30g sera feta sól pieprz Brokuły myję i dzielę na mniejsze różyczki. Zalewam bulionem i gotuję przez ok. 8 minut. Płatki lub słupki migdałów prażę na suchej patelni. Zobacz więcej
: Jajka rozkłócam widelcem i dodaję do nich mąkę oraz wodę. Dokładnie mieszam, aby nie było grudek. Dodaję przyprawy oraz doprawiam solą i pieprzem do smaku. Marchew ścieram na tarce o grubych oczkach Zobacz więcej
(piersiami do góry). Piec przez 30 minut w temp. 180ºC a następnie zmniejszyć temperaturę do 160ºC. Formę przykryć folią aluminiową i piec dalej przez 1 godzinę. Następnie zdjąć folię i piec dalej Zobacz więcej
z mąki i mleka. Dokładnie mieszam i po zagotowaniu dodaję kilka kropel aromatu waniliowego oraz cukier. Przelewam do szklanki, posypuję cynamonem i posiekanymi migdałami. Najlepiej smakuje gorące, Zobacz więcej
Agni
Agni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rozkoszne Smaki
Stromboli

Stromboli 559

0
Niedawno odkryłam na blogu filozofiasmaku przepis na włoski chlebek Stromboli. Można powiedzieć, że jest to taka zrolowana pizza, smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Pomysł wydał mi się pyszny, Zobacz więcej
na drugi dzień, co szczególnie docenił M. Chcemy więcej! :) Składniki: [przepis pochodzi z bloga filozofiasmaku, z niewielkimi zmianami] pół szklanki płatków owsianych łyżka miodu łyżka (17 g) masła Zobacz więcej
z każdej strony na złoty kolor, a następnie zalać je wcześniej przygotowanym sosem grzybowym. Kurczaka z sosem dusić powoli, pod przykryciem około 15-20 minut, co jakiś czas przekładając kurczaka na Zobacz więcej
garymichy
garymichy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
garymichy
Libster Blog Award

Libster Blog Award 17

0
książki i internet? Wymyślam sama, ale dużo czytam książek, przeglądam internet, a przede wszystkim słucham ludzi i radzę się mojej Mamy :) 9.Domowo i tradycyjnie czy nowocześnie/wymyślnie? Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: