fior di latte

Angie
Angie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomodoro e basilico
Affogato

Affogato 114

0
Coś szybkiego, prostego i idealnego na upalny dzień jak dzisiejszy. Ulubione lody ( u mnie o smaku Fior di latte) zalane świeżo zaparzonym, mocnym espresso....Niebo w gębie... SKŁADNIKI: lody Zobacz więcej
być delikatna i niezbyt zwarta, w smaku łagodnie mleczna. Oczywiście ważna jest też faktura i konsystencja. Mozzarella, która najczęściej jadamy, zrobiona jest z mleka krowiego. Tą nazywa się fior di Zobacz więcej
niezwykle piękne i wygląda tak: 4. A w Portofino jedzenie jest do niczego, za to uliczki piękne ; ) 5. Pizza- Pizzeria Delfino- Santa Margerita. Najcieńsze ciasto, najlepsze składniki. Pokochałam Zobacz więcej
. Składniki: /4 porcje/ 250 g płatów lasagne 300 g mozzarelli /fior di latte/ 500 g sosu beszamelowego 5-6 karczochów sok z cytryny 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/4 szklanki bulionu 2 łyżki Zobacz więcej
swoje ublubione wykonanie i przepis na pulpety i sos, ja robie je tak. na pulpety: 0,5 kg mielonego miesa wolowego lub wolowo-wieprzowego 100 g chleba lub czerstwej bulki 2 - 3 lyzki drobno startego Zobacz więcej
,mozzarella (fior di latte lub provola), parmezan i bazylia;a cale danie jest niezwykle smaczne. Jak to czesto bywa w kuchni wloskiej, proste skladniki i niezwykly rezultat. Danie powinnismy zaczac od Zobacz więcej
i mile widziana. Italia w śniegu:widok z mojego okna Pizza PARIGINA ,bo takąwłaśniepizzę przestawiam -składa się z kilku warstw. Na spodzie znajduje się ciastodrożdżowe, potem sos pomidorowy, Zobacz więcej
, ze powszechnie sprzedawana mozzarella krowia, nazywa sie tak w zasadzie fior di latte. Fior di latte (w doslownym tlumaczeniu: kwiat mleka) i jego produkcja , we Wloszech pochodzi wlasnie z regionow Zobacz więcej
przepisy z krolikiem: duszony w bialym winie, duszony w papryce ipieczona rolade zkarczochami i serem. W dzisiejszym poscie chcialam pokazac delikatna w smaku rolade - wyfiletowany krolik z nadzieniem Zobacz więcej
by jadł! I to głównie owoce! Klasyczny NALEŚNIK Z FIGAMI... Podwieczorek nie tylko dla dzieci... BAKŁAŻAN FASZEROWANY. Warzywo bogato nadziane: ryżem, mięsem mielonym z domowym sosem ze świeżych Zobacz więcej
malenkie pulpeciki a sos pomidorowy gotuje sie osobno. Zamiast beszamelu do lazanii dodaje sie ricotte imozzarelle. Skladniki: porcja na 6 osob 250 g ricotty (krowiej lub owczej) 500 g mozzarelli Zobacz więcej
, cappuccino, lodów fior di latte... :) Wiecie co mam na myśli? Nie sposób przywieźć z wakacji włoskich plaż, ale tamtejsze kulinarne skarby z łatwością można odtworzyć we własnej kuchni :) Kocham Zobacz więcej
do czynienia z powszechnie rozumianym risotto. Jesli jestesci zainteresowani to zapraszam do dalszej lektury :-) skladniki na 3-4 osoby: forma o srednicy 26 cm 300 g ryzu 1 puszka groszku lub 250 g Zobacz więcej
dojrzewającą 18 miesięcy. Pizzę robimy z mąki 00 włoskiej firmy Caputo oraz używamy sera fior di latte. Nasze pasty przygotowujemy na bazie makaronów włoskiej firmy DeCecco. Również tej firmy mamy Zobacz więcej
przepis na Parmeggiana di Melanzane. Danie jest wspaniałe w smaku, po prostu mnie urzekło, przygotowuje się je tak naprawdę bardzo szybko. Zapraszam :-) Potrzebujemy - 1,2 kg bakłażana (3 sztuki), Zobacz więcej
do toalety. Troche sie Wam musialam pozalic, bo ciagle jeszcze ciagnie mnie w biodrze, mimo serii zastrzykow jakie dostalam. Parmigiana di melanzane 1 - 1,5 kg baklazanow 3 - 4 jajka ok. 300 g sera Zobacz więcej
Współczesna wersja uproszczona pastiery - Simlified contemporary version - Versione simplificata Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta Zobacz więcej
pizzę neapolitańską, tę zastrzeżoną przez Komisję Europejską jako wyrób tradycyjny. Pizzę o tej nazwie można wyrabiać tylko według ściśle określonej receptury i tylko z oryginalnych składników. Do Zobacz więcej
próbowałam składników które można zastosować jako dodatki do pizzy lub stosowane są do innych dań: szynkę parmeńską, breasola, łososia marynowanego, boczek pancetta, salame picante, parmezan, Zobacz więcej