fische

ZOBACZ TAKŻE:

AngelFallen
AngelFallen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rajska kuchnia
Fisch & chips

Fisch & chips 127

Mam dla was fantastyczny przepis na szybki domowy obiad :) Składniki: - 4 filety z Mintaja - paczka frytek - olej - przyprawa do ryb - jajko - bułka tarta Przygotowanie: Na oddzielny pojemnik Zobacz więcej
Kuchnia niemiecka na pewno nie należy do tych najbardziej rozchwytywanych. Trochę pomijana, lekko wyśmiewana, i dla nas, sąsiadów, prawie w ogóle nieznana… A przecież jest tak bardzo podobna do Zobacz więcej
Panierka Leimer Fisch –Palat Recenzja gotowej panierki do ryb produkcji niemieckiej,którą kupiłem w Kuchniach Świata. Zazwyczaj kupno takich produktów wiąże się z dużym ryzykiem,tym razem jednak było Zobacz więcej
Kulinarne pyszności Molki: Cukrowe animacje 14 pięknych tortów z ręcznie modelowanymi figurkami Carlos Lischetti Kulinarne pyszności Molki Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w Zobacz więcej
ale.agata.m
ale.agata.m Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tradycja ze smakiem
Tort Pischinger

Tort Pischinger 38

Do obiadu wystawnego Maria Disslowa proponuje tort pischinger, torcik z wafli przekładany masą czekoladowo-orzechową. Autorem przepisu był wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, do Polski dotarł z Zobacz więcej
Justek
Justek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Wymysły
Fischioni z sosem grzybowym

Fischioni z sosem grzybowym 67

Nazw makaronów jest baaaaardzo dużo. Mam ściągawkę na jednej ze stron ze wszystkimi możliwymi kształtami, nazwami, synonimami i opisem, więc teraz już jestem cwana :) Dzisiaj podaję makaron o Zobacz więcej
jemcodobre.pl
jemcodobre.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedzmy zdrowo:)
Przepis na bruschettę

Przepis na bruschettę 29

Przepis na bruschettę - Jedzmy-zdrowo.pl Home Współpraca/kontakt Mapa strony Kuchnie świata Przepisy kulinarne Zarejestruj się Dodaj Własny przepis Forum kulinarne Przepis na bruschettę 9 lipca 2017 Zobacz więcej
Wraz z nadejściem wiosny na słodkiej mapie Szczecina wyrosła lodziarnia, która bardzo szybko uzmysłowiła mieszkańcom, że to nie czas i miejsce na przygotowania do sezonu plażowego ;] Na rogu ulicy Zobacz więcej
Nie ma w tym nic odkrywczego. Biała bułka, którą każdy zna.Ot co!Rybę też jadł niejeden. No ale bułka rybą nadziana? I do tego cebula, korniszon... czy może remoulada? Tak proste, a tak smaczne. A Zobacz więcej
MonikaSmakoszka
MonikaSmakoszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Różne smaki w kuchni
Pischinger

Pischinger 69

Wspaniały smak, który przypomina mi czasy dzieciństwa , gdzie wielkim rarytasem był torcik wedlowski :) Pamiętacie ten smak ? Przepis znalazłam w świetnej książeczce " Ciasta i desery czekoladowe". Zobacz więcej
Dlaczego by nie zajadać się od czasu do czasu jedzonkiem, którego uwielbiamy prawie wszyscy...Jeśli zrobimy domowy hamburger, czy to z wołowiną, czy z kurczakiem, czy z rybą, od podstaw, to może się Zobacz więcej
iwonaqchenne
iwonaqchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog kulinarny
Pischinger

Pischinger 148

Pischinger to nie wymysł epoki PRL-u i kulinarnych zmagań gospodyń w czasach, kiedy jedyną możliwością było przygotowanie „czegoś z niczego”. Historia tego deseru sięga końca XIX wieku, a jego ojcem Zobacz więcej
Es ist Zeit leichter zu essen und habe heute Suppe gekocht ... mit Lachs. 1/2 bis ganze Paprika (rot) Karotte (1-2 je nach Größe) Zwiebel Knobi 2-3 Kartoffel ( je nach Größe) 1 L Brühe Olivenöl Salz Zobacz więcej
Jestem pewna, żekażdy zWas jadł kiedyś pischingera (wafla przełożonego dowolną masą). Umnie przygotowuje się go naróżne przyjęcia rodzinne, lecz zwykle zmasy długo gotowanej ito moja mama jest Zobacz więcej
justa_kitchen
justa_kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
justa kitchen
bayerische fest

bayerische fest 118

Wczoraj był przepis na precle. Bawarskie. Jako taka zapowiedź - dzisiejszego ucztowania w stylu niemieckim. Tradycyjna kapusta po bawarsku, biała kiełbasa i pieczone pyry. Można zauważyć wiele Zobacz więcej
Ciekawa nazwa tych bułek nawiązuje do ich kształtu. Pokochałam je podczas naszych wizyt w Szwabii. Na 8 sztuk: 500 g maki orkiszowej ciemnej 500 g maki pszennej chlebowej 42 g świeżych drożdży 1 Zobacz więcej
Ola Wilczek
Ola Wilczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wilczy apetyt
Quische lorraine

Quische lorraine 53

Quische lorraine to tradycyjny placek pochodzący z Lotaryngii. Według oryginalnego przepisu nie powinien zawierać cebuli i sera, a tylko boczek zalany masą jajeczno-śmietanową. Jednak receptura poszła Zobacz więcej
niewiemco
niewiemco Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Spożywczy
Schwäbische Spätzle

Schwäbische Spätzle 141

Schwäbische Spätzle to pewien rodzaj makaronu, jeśli tak można to nazwać, pochodzący z krainy geograficznej nazywanej Szwabią (Schwartzwald + Jura szwabska). Makaron wykonuje się tylko z mąki pszennej Zobacz więcej
piattodelgiorno
piattodelgiorno Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PIATTO DEL GIORNO
RUSISCHE ZUPFKUCHEN

RUSISCHE ZUPFKUCHEN 116

Tak nazywa sieten "sernik" na kruchym, kakaowym spodzie. Ciasto upieklam wieczorem, rano udalo! mi sie uratowac jeden jedyny kawalek, aby zrobic zdjecie. Przepis na blaszke o wymiarach 24/32 cm. Zobacz więcej
Bawarska obazda to nic innego, jak przepyszna pasta do pieczywa robiona z cebuli i camemberta. Ta pasta jest tradycyjnym składnikiem bawarskiego śniadania, które notabene uwielbiam! A co jeszcze Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: