fissler

ZOBACZ TAKŻE:

Całkiem niedawno na Facebooku pytałam Was o to jakie garnki moglibyście mi polecić. Moje stare, wysłużone aluminiaki nie nadawały się już absolutnie do niczego – drażniło mnie zbyt cienkie dno, Zobacz więcej
Wow, wow, WOW! :) Tyyyyyyle zgłoszeń! Bardzo miło zaskoczyliście mnie swoją aktywnością w konkursie :) Ale też mocno utrudniło nam to wybór najciekawszych prac. Nie było łatwo! Ale dość lania wody, bo Zobacz więcej
Od dwóch miesięcy gotuję w garnkach znanej i poważanej marki Fissler. Przez ten czas starałem się zdrowo te naczynia wymęczyć – co z tego wyszło? Wyszły same dobre rzeczy :) W tej recenzji skupię się Zobacz więcej
Bardzo lubię gotować ale denerwuje mnie krojenie, siekanie szczególnie warzyw. A już najbardziej nie znoszę kroić cebuli. Nie sądziłam, że można znacznie ułatwić sobie tę żmudną czynność. Krajalnica Zobacz więcej
Spaghetti bolognese to smaczne i sycącedanie obiadowe, które również lubią dzieci. Do jego przygotowania użyłam dla odmiany mięsa z indyka. Można skrócić jeszcze bardziej czas jego przygotowania przy Zobacz więcej
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Schabowy wg Magdy Gessler

Schabowy wg Magdy Gessler 153

Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone Zobacz więcej
Dzisiaj piątek więc zapraszam na placki ziemniaczane. Pyszne, chrupiące po prostu niebo w gębie:) Jeżeli oglądaliście program p. Magdy Gessler to pewnie zauważyliście, że niemal w każdym odcinku Zobacz więcej
Panna cotta - banalnie prosty deser z włoskimi korzeniami. Banalny tylko z powodu prostoty przygotowania. Smak jest obłędny! Cudowny śmietankowy smak kremówki i prawdziwa wanilia. Tylko cztery Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
Hala Koszyki wzbogaciła się o nową restaurację. Czynna 24/7 ĆMA wita już swoich gości! kilka dni po otwarciu nie wszystko działa jak w zegarku. Karta posiada błędy w druku a kelnerzy zapominają o tym Zobacz więcej
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Cielęcina duszona Magdy Gessler

Cielęcina duszona Magdy Gessler 19846

Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler To już ostatnia chwila, żeby nastawić zakwas na wigilijny barszcz. Dziś przepis na zakwas z buraków wg przepisu Magdy Gessler. Na blogu znajdziecie przepis na kiszone Zobacz więcej
Niedawno nakładem Wydawnictwa Edipresse Książki ukazała się książka Magdy Gessler "Schronisko smaków". Książka to nie tylko przepisy, ale także piękny album o kulturze Podhala, widziana oczami Zobacz więcej
Książka "Schronisko smaków" wydawnictwa Edipresse napisaną przez Magdę Gessler polecam z czystym sumieniem, np. tym, którzy tęsknią za górami, tęsknią za tą atmosferą, za smakami i zapachami.. a także Zobacz więcej
Podstawą dobrego barszczu jest zakwas z buraków. Kolor jak i zapach takiego zakwasu powinien być intensywny. Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, więc barszcz każdy robi a nie do końca wie jak się Zobacz więcej
Wigilia tuż tuż i tradycyjnie na każdym stole pojawi się barszcz. Podstawą tej zupy jest zakwas buraczany. Jego kolor i smak powinien być intensywny i wyrazisty. Jeżeli ktoś nie robił jeszcze w domu Zobacz więcej
Odmienione schabowe składające się z podwójnego schabu a środek wypełnia zmiksowana cebula. Smaczne i proste w przygotowaniu. Przepis Magdy Gessler ale ja znalazłam go na blogu Prawo do gotowania z Zobacz więcej
Oglądając "Kuchenne rewolucje" zauważyłam, że p. Magda kiedy jej serwowano schabowe potrafiła poznać, które są przygotowywane według jej receptury. Dodawała przy tym, że schabowe takie są delikatne i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: