Ciasto: ~~~~~~~~ 1 i 1/4 szkl.mąki 2 szkl.mleka 1 jajko 1 łyżka oleju Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~ 1/2 puszki czarnej fasoli 20 dag.piersi z kurczaka 1 czerwona cebula 2 łyżki oleju 100g.startego żółtego
Zobacz więcej
GULASZ Z SERC WIEPRZOWYCH – pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach Prawdziwy, domowy obiad. GULASZ Z SERC WIEPRZOWYCH Składniki: 2 serca wieprzowe 2 średniej wielkości marchewki Kawałek selera 2
Zobacz więcej
To kolejny z przepisów z wykorzystaniem podrobów. Tym razem to serca wieprzowe, które podałam z przywiezionym z Czech knedlikiem. Knedlik jest prosty do wykonania, więc jeśli ktoś ma ochotę na takiego
Zobacz więcej
Azjatyckie flaczki z nóżek wieprzowych . Tak naprawdę to jedna z tradycyjnych potraw kuchni chińskiej – sprzedawana na ulicach .W tamtym rejonie panuje zasada ,wedle której ze świnki zużywa się
Zobacz więcej
Zupka dziś, wiem że nie wszyscy przepadacie za flaczkami dlatego zrobiłam ją inaczej niż zwykle. Jestem pewna, że ten sposób przypadnie wam do gustu. Składniki: 900 g krojonych gotowanych flaczków
Zobacz więcej
Cześć =) Flaczki galicyjskie w rosole wieprzowe, to wspaniały produkt firmy Krakowski Kredens, który po raz pierwszy Kasztanowa Kuchnia kupiła w listopadzie, podczas wakacji na Wyspie Młyńskiej.
Zobacz więcej
Gotowanie jest łatwe: Alfabetyczny spis przepisów Strony Strona główna dania główne mięsa ciasta desery warsztaty współpraca spis A-Z Prawa autorskie Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są
Zobacz więcej
Nie wiem kto wymyślił tak straszną nazwę dla tej potrawy. Odstrasza zanim człowiek spróbuje, zwłaszcza tych z bujnąwyobraźnią;) Bardzo długo nie lubiłam ich, czasami może zjadłam parę łyżek samego
Zobacz więcej
Bardzo dobra potrawa, którą rzadko można spotkać na naszych stołach. Niewiele potrzeba do przygotowania: 1 kg serc/ 3 szt., 2 kostki bulionowe, 2szkl. włoszczyzny,2 liście, 3 ziela, sól, pieprz, 1/2
Zobacz więcej
Flaczki - przez jednych ukochane, a przez innych znienawidzone. Klasyka polskiej kuchni, którą chyba każdy choć raz w życiu spróbował. Ja osobiście lubię i dlatego dzisiaj polecam Wam ten przepis, a
Zobacz więcej
Wczoraj dzięki uprzejmości portalu Polska Gotuje do moich rąk trafiło FORKY - w zamyśle miałam robienie domowych kiełbasek i na nich miałam wypróbować nowe "urządzenie". Wyprawa do Hali Targowej nie
Zobacz więcej
Pyszna, pożywna zupa przypominająca w swoim wyglądzie tradycyjne flaczki. Składniki: kg łopatki wieprzowej, 2 cebule, 1 pęczek warzyw mieszanych około 70 dag, 1 łyżka maki, 2 łyżki smalcu, sól do
Zobacz więcej
Flaczki od jednych zbierają gromy, inni nie potrafią ich sobie odmówić. Niektórzy nie wezmąich do ust, ale my lubimy flaczki zarówno flaki wołowe, flaki wieprzowe, czy flaczki drobiowe Flaki do tej
Zobacz więcej
1 i 1/2 kg.serc wieprzowych 1 łyżka koncentratu pomidorowego 50g.mąki 2 liście laurowe kilka ziaren ziela ang. pieprz majeranek sól 150g.tłuszczu 200g.cebuli ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Serca
Zobacz więcej
Ciasto: ~~~~~~~~ 1 i 1/4 szkl.mąki 2 szkl.mleka 1 jajko 1 łyżka oleju Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~ 1/2 puszki czarnej fasoli 20 dag.piersi z kurczaka 1 czerwona cebula 2 łyżki oleju 100g.startego żółtego
Zobacz więcej
Kolejna propozycja Co niektórzy powiedzą że, podroby nie są jadalne że, takie coś nadaje się tylko dla psiaków:) bez przesady ,często jest tak że, nie spróbujemy i stwierdzamy: "nie lubię" a inni
Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis to gulasz z serc wieprzowych. Przygotowanie takiego gulaszu jest szybkie, banalnie łatwe i bardzo tanie. Ja osobiście lubię taki gulasz z podrobów, a jak u Was z tymi smakami?
Zobacz więcej
Dzisiaj „pomęczę” Was trochę wieprzowymi ozorkami W tej chwili pewnie wielu z Was skrzywiło się. Dawno temu także krzywiłam się, jak tylko słyszałam „ozorki, flaczki, żołądki”. Cud, że od małego
Zobacz więcej
Cześć =) Flaczki galicyjskie w rosole wieprzowe, to wspaniały produkt firmy Krakowski Kredens, który po raz pierwszykupiła Agnieszka w listopadzie, podczas Weekendu na Wyspie Młyńskiej. Flaczki
Zobacz więcej
Gulasz z serc wieprzowych. Witajcie :) Muszę się przyznać, że jestem miłośniczką podrobów. Przyrządzam je jednak bardzo rzadko, bo w moim domu tylko ja je lubię. Niestety. Moi domownicy nie wiedzą, co
Zobacz więcej