flądra grill

Składniki: flądra 2 większe, olej rzepakowy 1/4 szklanki, skórka z cytryny 1 cytryna, kucharek 1 łyżeczka, pieprz biały 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka marynatę z oleju, Zobacz więcej
". Właściwie to tak się teraz zastanawiam co było czynnikiem silniej motywującym - wizja świeżej rybki z grilla czy raczej opcja bryknięcia się fajnym autkiem, które "Siostro-Śwagry" wypożyczyli na Zobacz więcej
Genialna sałatka…prosta, szybka – 3 składniki, majonez i gotowe Idealna do mięs, grilla i ryb. Jest bardzo sycąca, dlatego pysznie zastępuje w daniu ziemniaki i surówkę. Dzisiaj proponuję sałatkę z Zobacz więcej
Sola jest raczej rzadko spotykaną rybą w naszych sklepach, choć pojawia się od czasu do czasu i wtedy, warto to wykorzystać, bo jest bardzo smaczna, niby podobna do flądry i z tej samej rodziny, ale Zobacz więcej
jestem nad morzem to dlaczego akurat przepis na szczupaka a nie morską rybę jak np. wyławiane w tym rejonie dorsze lub flądry (chociaż moją ulubienicą jest próbowana na wyspie Sobieszewskiej Troć Zobacz więcej
Stjerneskud – czyli spadająca gwiazda „Stjerneskud” czyli w tłumaczeniu na język polski „spadająca gwiazda” – jest to otwarta warstwowa kanapka ze smażoną panierowną flądrą i dodatkami takimi jak : Zobacz więcej
Z nad morza zawsze wracam z zapasem świeżej rybki, część zamrażam na zaś a z resztę pałaszujemy przez kolejny tydzień tak żeby czuć choć jeszcze przez chwile nadmorską atmosferę :) Do flądry natomiast Zobacz więcej
Smażona flądra i ziołowo - paprykowe ziemniaczki Flądra to dla mnie wspomnienie kończącego się lata. Dostałam ją prosto znad morza i postanowiłam zrobić ją w sposób tradycyjny. Taki, który Zobacz więcej
Nadeszła chwila na pstrąga z grilla:) Jeśli szukasz inspiracji do przygotowania ryby to własnie ją znalazłeś! Najlepszy i zarazem najpyszniejszy sposób na przygotowanie każdej ryby. Masłem, czosnkiem Zobacz więcej
disco polo - co jednym może się podobać - innych odstraszyć. Menu dosyć rozbudowane i każdy powinien sobie coś znaleźć. Co do cen, nie są zbyt niskie, ale z drugiej strony nie są też bardzo Zobacz więcej
na jarmarku. Na zdjęciu u góry polskie dojrzewające sery korycińskie, jeden z czosnkiem niedźwiedzim i pyszny salceson z Władysławowa, ale nie z tego wczasowego lecz z małej wioski koło Łabiszyna w Zobacz więcej
, czyli flądrę, dorsza, łososia bałtyckiego i inne tego rodzaju przyjemności rybne. Niestety zamiast tego od Świnoujścia po Hel otaczały mnie kebaby oryginalne (nie wiem co to znaczy) po kręcone lody Zobacz więcej
tym idzie kończy się również sezon grillowy. Coraz chłodniejsze popołudnia i wieczory nie będą zachęcać do przesiadywania na tarasie, czy w ogrodzie, to pewne. Więc póki jeszcze można - trzeba Zobacz więcej
jedynie patelni, grilla albo pary, odrobiny masła, soli i może nieco ziół albo cytryny i to koniec. Możesz drążyć temat dalej, bo skoro dobra ryba nie potrzebuje sosów, to może jednak jest jakaś, Zobacz więcej
rybę i nada jej nieco wyrafinowania i charakteru. W tym celu użyłam mięsiste filety z flądry strzałozębnej, a do zawinięcia hiszpańskiej szynki jamon currado o pełnym i intensywnym wędzonym smaku. Zobacz więcej
ryby a nie tylko dorsza i pstrąga, chociaż i tak ten ostatni zawsze i wszędzie bije wszystkich na głowę. Ryby mają smażone i grillowane od pstrąga, sandacza, dorsza po flądrę, halibuta, makrelę, Zobacz więcej
. (13.05.2016)Ciasto na pizza (10.05.2016)Kremowa zupa ziemniaczano parmezanowa. (07.05.2016)Smażona flądra z ziemniakami. (05.05.2016)Filet z kurczaka w kremowo borowikowym sosie . (03.05.2016)Stek Zobacz więcej
. Przystawki, zupy, dania główne, święta, grill i zupełnie osobny dział dla owoców morza. Fajny podział, który do mnie przemawia. Przemyślany. W przepisach znajdziecie pomysły zarówno na potrawy, Zobacz więcej
mną w najmniej oczekiwanym momencie i w najmniej oczekiwanych okolicznościach przyrody i tak wisi, nie dając spokoju. Tym razem ukazała mi się pod postacią ukochanego przeze mnie halibuta. Z miejsca Zobacz więcej