flądra przygotowanie - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 81211

Flądra

Kasztanowa Kuchnia

Cześć =) Dziś, z racji piątku, kolejny przepis na smaczną rybę. Tym razem będzie to flądra. Flądra jest jedną z moich ulubionych ryb. Najlepsza jest oczywiście świeża, smażona lub grillowana - na wakacjach nad morzem =) W domu można ją usmażyć w panierce lub upiec w piekarniku i właśnie tą drugą wersję chciałbym dziś zaprezento...

KIMCHI - przygotowanie

Qlinarny Freestyle

Pewnego dnia spotkałam się z mamą i stwierdziłyśmy: "Za kilka dni robimy Kimchi!". Mama przeszła przeszkolenie u pewnej pani Koreanki. Robienie tej kapusty samodzielnie zajęłoby zapewne cały dzień, dlatego warto mieć kogoś do pomocy. Pierwsza rzecz, od której MUSIMY zacząć to zakupy! Mama zaopatrzyła się w sklepie Shilla, na ul. Wąwozowej. Podob...

Flądra smażona

mammadeli

Już za kilka dni będę zajadać smażoną flądrę z papierowej tacki, słuchając szumu morskich fal. Domowe smażenie flądry traktuję więc jako przygotowanie do wakacji. Flądra jest pyszna, ale ma w sobie niewiele mięsa, więc na jedną osobę trzeba liczyć co najmniej dwie tuszki. Składniki (2 porcje) 4 flądry tuszki Cytryna ...

Przygotowanie Lukru

UwagaBabciaGotuje

Witam Serdecznie Pokażę jak przygotowuję lukier , zawsze do ucierania lukru używam makutry , wykonanie takiego lukrujest bardzo proste . Będziemy potrzebować : 2 białka około 300g cukru pudru kilka kropli soku z cytryny na 1 białko od 120g do 150g cukrupudru Przygotowanie: Do makutry wlewam białka dodaję częśćcukru pudru i ucieram , jeż...

Gotowana flądra

Japońska Kuchnia Karoliny

カレイの煮付け Przepis na flądrę już raz pojawił się na moim blogu. Był to przepis z regionu Kanto (wschodnia część wyspy Honshu) i charakteryzował go silny, wyrazisty smak.  Przepis, który prezentuję poniżej, pochodzi z regionu Kansai (środkowo-zachodnia część wyspy Honshu) i flądra według niego przyrządzona, jest o niebo delikatniejsza w sma...

Smażona flądra

Kulinarne misz masz

To raczej propozycja obiadowa niż przepis. Kilka kroków, kilka minut i już. Uważam że najprostsze zestawienia są najsmaczniejsze. Kupiłam świeże flądry, prosto z łowiska. Nie warto kombinować i tłamsić smaku pysznej samej w sobie ryby. Wystarczy masło, koperek, sok z cytryny szczypta soli i już. Na jedną porcję: - wypatroszona flądra- r...

Flądra smażona

królestwo garów

Naflądrę najlepszy jest najprostszy sposób. Czyli po prostu usmażyć bez zbędnychdodatków a ryba obroni się sama. flądra,sól,mąka,olejdo smażenia Flądręwypatroszyć, umyć, można odciąć głowę. Ja kupuję tuszki wiec muszę tylko dokładnieje umyć. Oprószyć solą, mąką i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obustron. Aby sprawdzić czy ry...

Smażona flądra

Uwielbiam gotować!

W większości katolickich domów w Środę Popielcową obowiązuje ścisły post, zarówno ilościowy jak i jakościowy. W ten dzień nie można spożywać pokarmów mięsnych, dozwolone są jedynie trzy posiłki, w tym jeden do syta. U mnie w domu najczęściej gościł na postnym obiedzie śledzik z wodą śledziową podawany z ugotowanymi ziemniakami. Przyznam, że nie ...

Flądra smażona

żaba, Mentos i Dukan w kuchni :)

Otręby Moi DRODZY Pamiętajcie o codziennym jedzeniu otrębów Minimum 2 łyżki owsianych i 1 łyżka pszennych Oraz piciu minimum 1,5 litra wody T...

Smażona flądra

mydishesandsweets

Składniki: świeża flądra 3 ząbki czosnku garść natki pietruszki sól, pieprz czarny sok z limonki + starta skórka mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia Wykonanie: Rybę płuczemy, osuszamy i oczyszczamy. Marynujemy w startym czosnku, soku i skórce z limonki, natce pietruszki. Następnie oprószamy solą i pieprzem...

Przygotowanie do pożegnania..mięsa

Nieznośna lekkość smaku

Dzień trzeci przygotowania. bo u mnie ta epoka właśnie mija.. ale opracowuję potrawy, które mają na celu wykorzystanie mięsa posiadanego w lodówce i zamrażarce. zgodnie z jakiś czas temu uznanym motywem "niemarnowania". zgodnie z ideą płynnego przejścia. nie, że odcięcie się. natychmiast. i od razu:-) spokojnie planuję. przygotowuję i to nie tyl...

Przygotowanie Ciasta na Pierogi

UwagaBabciaGotuje

Witam Serdecznie Pokaże jak przygotowuję ciasto napierogi ,w tym wpisie opiszę jedynie samo ciasto a w innychwpisach na blogu będę prezentowała przygotowanie różnego rodzajufarszy . Do tego ciasta użyłam tradycyjnie jajka , chociażspotkałam się z osobami które do robienia ciasta na pierogi niedodają jajek ale wtedy takie ciasto jest str...

Przygotowanie Maku do Ciast

UwagaBabciaGotuje

Witam Serdecznie Żeby przygotować pyszne wypieki z masą makową wcześniej trzeba przygotować mak . W tym wpisie opiszę tylko parzenie maku i to będzie bazowa masa do której będę dodawała różne dodatki w zależności od tego jakie ciasto będę robiła . Będziemy potrzebować : ilość suchego maku zależy od tego ile potrzebować będziemy do wypieku ja zro...

Przygotowanie Zakwasu na Żur

UwagaBabciaGotuje

Witam Serdecznie Będę dzisiaj robiła chleb domowymieszany na zakwasie . Zakwas zawsze robię sama także pokaże jakgo przygotować a w następnym wpisie zaprezentuje przygotowaniechleba . Z takiego zakwasu można przygotowaćżurek , barszcz biały oraz pieczywo . Będziemy potrzebować 100g mąki żurkowej lub mąki żytniej razowej typ 720 500ml wo...

Piernik staropolski - przygotowanie ciasta

kuchnia na obcasach

Dzisiaj chciałabym zaprosić Was do wspólnego przygotowania piernika staropolskiego, długo dojrzewającego, korzennego i aromatycznego. Przepis pochodzi z książki Hanny Szymanderskiej i jest to niezawodny przepis na pyszny piernik. Dzisiejszy wpis to pierwszy etap przygotowania ciasta, końcowy etap ukaże się kilka dni przed świętami, kiedy to cias...

Flądra w sosie winnym

wiem co jem

„Ryby w winnym sosie często pojawiały się na watykańskim stole Jana Pawła II. U nas niestety dość rzadko. Po pierwsze dlatego, że mąż  nie lubi sosów z dodatkiem śmietany, a po drugie i najważniejsze kupienie dobrej ryby w przyzwoitej cenie nie jest sprawą prostą o czym już kiedyś pisałam na tym blogu. Na dodatek wszystkiego media ostatnio donio...

Flądra z sosem tymiankowym

bistro mama

Jeśli ktoś jeszcze nie wie co zrobić na piątkowy obiad,  to polecam pyszną rybkę w bardzo aromatycznym sosie. Przepis jakiś czas temu otrzymałam od Olgi.  Niezwykle rzadko trzymam się dokładnie tego, co zostało podane w przepisie.  W tym przypadku jednak chciałam wiernie oddać smak,  który ktoś zapisał wcześniej na kartce  i wolałam nie eksperym...

Przygotowanie Sosu Beszamelowego

UwagaBabciaGotuje

Witam Serdecznie po raz drugi dzisiaj ale robiłamlazanie a że makaron robię sama to też pokazałam jak go zrobić:) , sos jak i samą lazanie więc umieszczę dzisiaj trzyprzepisy .  Sos Beszamel robię trochę inaczej bo zasmażkę dodajedo gotującego się mleka a nie jak w większości przepisów dozimnego . Zawsze mi wychodzi jest bez grudek dokładnie to ...

Ostatnio wyszukiwane:

awokado piers, babka piaskowa z maka ziemniaczana, krem z bita smietana i marscapone, duszona kaczka w cebuli, duszona kaczka w, rabarbaru, tarte pieczarki, babka z pieczarek, kiełbasa biała pieczona na piwie, schab z pieczarkami w śmietanie, sernik z brzoskwiniami imakiem, jogurt grecki z musztarda, kulebiak w ciescie francuskim z ryba, galaretka z nóżek wekowana, bułki suszone, przepis na tort z bita smietana owocami z fraszki, jeż z herbatnikami, jeż z herbatnikamu, pieczona surowa kielbasa, ciasto piaskoweeeeeeeeeeeeee

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x