flądra przygotowanie

czarrna
czarrna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Flądra z frytkami

Flądra z frytkami 41

1
Obiad prosto znad Bałtyku Składniki: świeże flądry, prosto z kutra sól, pieprz, mąka ok. 1 kg ziemniaków olej do smażenia cytryna do podania Przygotowanie: Flądrze należy odciąć łeb i oddzielić … Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 4 wypatroszone tuszki z flądry (świeże!) 100g łuskanego słonecznika jajko mąka olej brokuły łyżka startego sera żółtego oliwa z oliwek sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę opłucz, osusz, posól Zobacz więcej
Składniki: 2 tuszki flądry cytryna pokrojona w plastry 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanego świeżego koperku sól pieprz cytrynowy Przygotowanie: Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Zobacz więcej
Składniki: flądra 7 nieduże bez skóry, garam masala 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, sól morska 1 łyżeczka przygotować marynatę: garam Zobacz więcej
Piątek z rybą III.Kolejny fajny i bardzo bardzo prosty przepis na rybę! Jeżeli nie macie pod ręką flądry możecie użyć soli lub innej białej ryby :) Składniki : * 2 filety z flądry ( ze skórą ), * sól, Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni 569

0
Pstrąg z patelni Jak ja kocham ryby nie wszystkie ale mam swoje wyjątki flądra pstrąg karp . Ostatnio robiłam pstrąga wyszedł bardzo smaczny .W dodatku robiłam go u teściowej to było wyzwanie :) Zobacz więcej
mielony pieprz Przygotowanie: Rybę obieramy z ości, wrzucamy do blendera, dodajemy serek, obrane awokado, sól i pieprz do smaku i blendujemy na gładka masę. W razie potrzeby doprawiamy i gotowe. Zobacz więcej
flądra na osobę sól pieprz cytrynowy mąka do obtoczenia PRZYGOTOWANIE Flądry oczyszczamy i obcinamy płetwy. Tuszki solimy (białą stronę) i odstawiamy na kwadrans. Doprawiamy cytrynowym pieprzem. Zobacz więcej
Skład: Kergulena (miałam mrożone – do kupienia w sklepie wysyłkowym Flądra) Sól, pieprz Sok z cytryny Jajko Mąka 100g masła do smażenia Dodatkowo: Frytki Przygotowanie: Rybę lekko zamrożoną Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Pasta rybno-ogórkowa

Pasta rybno-ogórkowa 318

0
Składniki: 1 średnia wędzona ryba (200g) ogórki konserwowe lub kiszone (200g) 2 łyżki jogurtu naturalnego (50g) przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Rybę dokładnie obieramy. Ogórki trzemy na tarce o Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Flądra zapiekana w warzywach

Flądra zapiekana w warzywach 1835

0
Produkty na 4 osoby: - 8 świeżych filetów z flądry ( po 2 filety na osobę) - 2 średnie cukinie - por - 2 czerwone papryki - 2 zółte papryki - oliwa z oliwek - 8 ząbków czosnku - 2 łyżki soku z cytryny Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Flądra smażona

Flądra smażona 3462

0
Już za kilka dni będę zajadać smażoną flądrę z papierowej tacki, słuchając szumu morskich fal. Domowe smażenie flądry traktuję więc jako przygotowanie do wakacji. Flądra jest pyszna, ale ma w sobie Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję krótkie wspomnienie morza, mianowicie flądrę z pieczonymi młodymiziemniaczkami ze świeżym rozmarynem. czego potrzebujemy: 2 flądry ziemniaki młode świeży rozmaryn sól morska oliwa z Zobacz więcej
Kolejna propozycja podania ryby. Chyba nigdy mi się nie znudzą ryby. Tym razem pieczona :) razem z warzywami :) Po prostu samo zdrowie. Jędrne i soczyste warzywa idealnie komponują się z rybą. Zobacz więcej
Smażone ryby w naszym domu pojawiały się rzadko (na stałe tylko w akwarium), kilka prób przygotowania i zawsze niepowodzenie więc odpuściłam na jakiś czas. Dzisiaj wróciłam do tematu i wyszedł bardzo Zobacz więcej
Prosta, w swoim przygotowaniu. Dla mnie najlepsza ze względu na swą prostotę, zdecydowanie lepsza w smaku niż ryby w cieście. Filet z dorsza koniecznie ze skórką, zamarynowany w soli, pieprzu i soku z Zobacz więcej
Flądra "aux fines herbes" brzmi wytwornie. Za tą obcobrzmiącą nazwą kryje się jednak kolejny prosty przepis na szybki obiad. Rybę pieczemy w piekarniku, więc obiad robi się sam! Przepis pochodzi z Zobacz więcej
Macie już plany na dzisiejszy obiadek? Lubicie rybki? U nas są zjadane z wielkim apetytem. Polecam flądrę w tradycyjnej panierce podaną na ziemniaczanym puree. Może i Wam zasmakuje rybka w takim Zobacz więcej
to eat something healthy and tasty :) Składniki : * 2 filety z flądry, * 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę / drobno posiekane, * 2 łyżki posiekanego koperku, * sól, pieprz, Ingredients: * 2 Zobacz więcej
Składniki: 4 szklanki mąki,250 ml wody mineralnej,1 jajko,1-2 łyżki cukru,1 łyżka soli. Farsz: 500 g pieczarek,150 g żółtego sera,dymka. Przygotowanie: Pieczarki podsmażyć.Ostudzić.Dodać starty ser i Zobacz więcej