• 8
  • 2
  • 1
  • 1
  • 8
  • 9
przepisów z 5937 blogów

flądra przygotowanie

Składniki: 2 tuszki flądry cytryna pokrojona w plastry 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanego świeżego koperku sól pieprz cytrynowy Przygotowanie: Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Zobacz więcej
flądra na osobę sól pieprz cytrynowy mąka do obtoczenia PRZYGOTOWANIE Flądry oczyszczamy i obcinamy płetwy. Tuszki solimy (białą stronę) i odstawiamy na kwadrans. Doprawiamy cytrynowym pieprzem. Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Flądra smażona

Flądra smażona 3144

0
Już za kilka dni będę zajadać smażoną flądrę z papierowej tacki, słuchając szumu morskich fal. Domowe smażenie flądry traktuję więc jako przygotowanie do wakacji. Flądra jest pyszna, ale ma w sobie Zobacz więcej
przyprawy nie dominują smaku samej ryby, a jedynie go podkreślają. Polecam! Składniki: 2 świeże flądry 200 ml wody 25 ml sosu mentsuyu4 g dashi w proszku 1 łyżka cukru 1/2 łyżki mirinu Starty świerzy Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
smażona flądra

smażona flądra 121

1
. Składniki Danie dla czterech osób 4 flądry 1 szklanka mąki 50 g masła 50-80 ml oliwy czosnkowej, przepis na którą znajduje się na tejstronie. 1 cytryna sól, pieprz Sposób przygotowania Myjemy Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 4 wypatroszone tuszki z flądry (świeże!) 100g łuskanego słonecznika jajko mąka olej brokuły łyżka startego sera żółtego oliwa z oliwek sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę opłucz, osusz, posól Zobacz więcej
Piątek z rybą III.Kolejny fajny i bardzo bardzo prosty przepis na rybę! Jeżeli nie macie pod ręką flądry możecie użyć soli lub innej białej ryby :) Składniki : * 2 filety z flądry ( ze skórą ), * sól, Zobacz więcej
mielony pieprz Przygotowanie: Rybę obieramy z ości, wrzucamy do blendera, dodajemy serek, obrane awokado, sól i pieprz do smaku i blendujemy na gładka masę. W razie potrzeby doprawiamy i gotowe. Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Flądra zapiekana w warzywach

Flądra zapiekana w warzywach 1469

0
Produkty na 4 osoby: - 8 świeżych filetów z flądry ( po 2 filety na osobę) - 2 średnie cukinie - por - 2 czerwone papryki - 2 zółte papryki - oliwa z oliwek - 8 ząbków czosnku - 2 łyżki soku z cytryny Zobacz więcej
cytryny 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 małej cukinii 1 mała cebula 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich sól, pieprz cytrynowy (jeżeli nie macie, może być Zobacz więcej
2 łyżki masła 3-4 łyżki mleka natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Fladrę świeżą myjemy, a następnie oprószamy solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka w drugiej przygotowujemy mąkę do Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Smażona marynowana flądra

Smażona marynowana flądra 458

0
1/2 łyżeczka soli mąka do obtaczania olej do smażenia sposób przygotowania : Tuszki flądry dokładnie umyć i usunąć ewentualne nieczystości. Ułożyć je w pojemniku próżniowym ( jeśli nie mamy takiego Zobacz więcej
Następny pyszny i prosty w przygotowaniu obiad na piątek. Właściwie to żaden przepis tylko sposób na rybkę jak ze smażalni z Kołobrzegu. Bo tutaj nie ma co kombinować - patelniaki, odrobina przypraw i Zobacz więcej
Roladki z flądry zawinięte z szynką parmeńską, nadziewane żurawiną, pietruszką, orzechami laskowymi i orzechami włoskimi. Polane sosem ze śmietany, wina i pietruszki. Zawinięte w papier i pieczone w Zobacz więcej
Składniki: 1 kg kartofli,1 ząbek czosnku,2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,150 ml mleka,200 g śmietany kremówki,sól,pieprz,150 g topionego sera ( najlepiej o smaku grzybowym),majeranek,1/2 czerwonej Zobacz więcej
Zimowe warzywa korzeniowe wkraczająz impetem do naszych kuchni. Widać to na blogach, w gazetach i na straganach. Połączenie skorzonery z kaszą jaglaną i rybą zobaczyłam w magazynie Usta, danie Zobacz więcej
menu obiadowego!. Zapraszam do polubienia bloga i komentowania! Dla 1 osoby Czas przygotowania 25 minut Składniki: 1 lub 2 flądry 4 ziemniaki Olej rzepakowy Szpinak świeży Sos winegret Masło Zioła Zobacz więcej
sobie flądry bez tej przypieczonej i chrupiącej skórki. Przygotowanie smażonej flądry: Flądrę dokładnie myjemy i zostawiamy namoczoną w wodzie na ok. 30 minut. Pamiętajmy aby kupić w sklepie dużą Zobacz więcej
jadłam, tylko my lubimy ostre zupy, więc nie żałowałam pieprzu. Polecam w szczególności tym co za rybami nie przepadają, a za zupami to już w ogóle. Ta na pewno przypadnie do gustu, ponieważ nie czuć Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
zupa z flądry

zupa z flądry 81

2
flądry 1-2 korzeń pietruszki 1 marchew 2 cebule 1 por kawałek korzenia selera ćwiartka cytryny 4-5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 ząbek czosnku pieprz, sól 100 ml kwaśnej śmietany 1 Zobacz więcej