flądra w folii

{{headerMessage}}
Składniki: 2 tuszki flądry cytryna pokrojona w plastry 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanego świeżego koperku sól pieprz cytrynowy Przygotowanie: Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostrobok aleksandryjski to bardzo smaczna ryba. Ma tłuste, delikatne mięso o intensywnym smaku, które po upieczeniu pięknie odchodzi od skóry. Jeśli traficie jeszcze na tę promocję w Tesco to gorąco Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Flądra zapiekana w warzywach

Flądra zapiekana w warzywach 1856

0
{{headerMessage}}
Produkty na 4 osoby: - 8 świeżych filetów z flądry ( po 2 filety na osobę) - 2 średnie cukinie - por - 2 czerwone papryki - 2 zółte papryki - oliwa z oliwek - 8 ząbków czosnku - 2 łyżki soku z cytryny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 6 filetów flądry bez skóry 1 łyżka soku z cytryny 2 pory 1 seler naciowy 2 szalotki 4 łyżki masła klarowanego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki mąki 100 ml wina białego hiszpańskiego Celebro Zobacz więcej
etat MAMA
etat MAMA Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Etat MAMA
Smażona miruna z brokułami

Smażona miruna z brokułami 4888

0
{{headerMessage}}
Zdrowa rybka zrobiona tradycyjnie, czyli w panierce... Jako, że staram się jej w kuchni unikać bo jest zbieraczem tłuszczu, moja rybka smażona jest w folii z masłem i przyprawami lub bezpośrednio na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-na zapałkę, , pora pokroić w cienkie półplasterki.Kalafiora i brokuła w cząstki Filet rybny skropić sokiem z cytryny. Odstawić na chwilę W naczyniu dno wyłożyć warzywami ,ułożyć przygotowaną rybę, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedyś nie lubiłam ryb, teraz za nimi przepadam. Jeśli mam do wyboru mięso i rybę, zdecydowanie wolę rybę ;). Flądra w takiej panierce jest przepyszna, polecam :) Składniki: - 2 tusze flądry (bądź 4 Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Smażona marynowana flądra

Smażona marynowana flądra 591

0
{{headerMessage}}
A to propozycja na prostą, soczystą i smaczną flądrę. W Wigilię taką flądrę z powodzeniem możemy podać na ciepło. Ale oczywiście jest to propozycja nawet na co dzień. Ryb nigdy dość. 6 tuszek flądry Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład: 300g łososia wędzonego na zimno w kawałku (polecam z hurtowni "Flądra") 1 czerwona cebula 1 ogórek konserwowy 10 marynowanych cebulek 1 łyżeczka oliwy z oliwek ok.1 łyżeczki soku z cytryny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
3 filety ryby ( u mnie była to flądra) 1 duża papryka czerwona 1 średnia cukinia 1 średnia cebula 3 duże liścia kapusty pekińskiej 1/2 pęczka natki pietruszki sok z cytryny, sól, płatki czili, 1-2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 250 g fileta z flądry lub dorsza 2 papryki 2 ząbki czosnku 5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy + do spryskania ryby sól, pieprz czarne oliwki kilka listków bazylii Filety umyć, osuszyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przepis na rybkę pieczoną w folii w piekarniku. Do tego domowe frytki. Polecam kupno ryby z ekologicznej hodowli Składniki: po 1 małym lub pół dużego fileta tołpygi na osobę 1 cytryna ok. 0,3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odkryłam ostatnio nowy sklepik rybny, w którym w każdy wtorek sympatyczny pan sprzedaje świeże ryby i jestem zachwycona:) Za tydzień będzie flądra! Przepis w myśl zasady proste jest pyszne - łatwy i Zobacz więcej
karorad
karorad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Japońska Kuchnia Karoliny
Gotowana flądra

Gotowana flądra 727

0
{{headerMessage}}
カレイの煮付け Przepis na flądrę już raz pojawił się na moim blogu. Był to przepis z regionu Kanto (wschodnia część wyspy Honshu) i charakteryzował go silny, wyrazisty smak. Przepis, który prezentuję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Roladki z flądry zawinięte z szynką parmeńską, nadziewane żurawiną, pietruszką, orzechami laskowymi i orzechami włoskimi. Polane sosem ze śmietany, wina i pietruszki. Zawinięte w papier i pieczone w Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Pompano na Wigilię?

Pompano na Wigilię? 207

0
{{headerMessage}}
. Przygotować masło escargot: - ok pół kostki masła - koper - natka pietruszki - 2 ząbki czosnku Wszystko razem zblendować w robocie, albo utrzeć w moździerzu. Obłożyć masłem rybę, zawinąć w folię Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zapiekać w piekarniku w temperaturze 180C, zawijając je wcześniej w folię aluminiową. Smak takich buraków jest bogatszy i słodszy niż ugotowanych w wodzie. Zawsze zapiekam znacznie więcej buraków, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Ryby przekładam do wyparzonych jedno litrowych słoików, dodaje cebule z zalewy i zalewam ciepłym wywarem octowym (przyprawy z zalewy także rozkładam do słoików). Zamykam słoiki. Nototenia jest Zobacz więcej
joannas1976
joannas1976 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchennecudajoanny
Wieżyczki Łososiowe

Wieżyczki Łososiowe 33

0
{{headerMessage}}
Skład: 200g wędzonego łososia w kawałku (do kupienia w sklepie wysyłkowym Flądra) 100g białego twarogu 2 płaskie łyżki śmietany 30% szczypiorek zielone i czarne oliwki cebulki marynowane szczypiorek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Smażone śledzie w zalewie octowej Składniki 1 kg świeżych, wypatroszonych śledzi, mąka do obtoczenia, olej do smażenia, sól. Zalewa z octu 4 szklanki wody, 3/4 szklanki octu 10%, 2 marchewki, 2 Zobacz więcej