flądra z grilla

Składniki: flądra 2 większe, olej rzepakowy 1/4 szklanki, skórka z cytryny 1 cytryna, kucharek 1 łyżeczka, pieprz biały 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka marynatę z oleju, Zobacz więcej
". Właściwie to tak się teraz zastanawiam co było czynnikiem silniej motywującym - wizja świeżej rybki z grilla czy raczej opcja bryknięcia się fajnym autkiem, które "Siostro-Śwagry" wypożyczyli na Zobacz więcej
Genialna sałatka…prosta, szybka – 3 składniki, majonez i gotowe Idealna do mięs, grilla i ryb. Jest bardzo sycąca, dlatego pysznie zastępuje w daniu ziemniaki i surówkę. Dzisiaj proponuję sałatkę z Zobacz więcej
: Skórkę otartą z cytryny i posiekane listki mięty podsuszyć, następnie utrzeć w moździerzu na proszek. Ryby nasolić, posmarować oliwą i ułożyć na blasze cienko nasmarowanej oliwą. Piekarnik nagrzać Zobacz więcej
jestem nad morzem to dlaczego akurat przepis na szczupaka a nie morską rybę jak np. wyławiane w tym rejonie dorsze lub flądry (chociaż moją ulubienicą jest próbowana na wyspie Sobieszewskiej Troć Zobacz więcej
Stjerneskud – czyli spadająca gwiazda „Stjerneskud” czyli w tłumaczeniu na język polski „spadająca gwiazda” – jest to otwarta warstwowa kanapka ze smażoną panierowną flądrą i dodatkami takimi jak : Zobacz więcej
Z nad morza zawsze wracam z zapasem świeżej rybki, część zamrażam na zaś a z resztę pałaszujemy przez kolejny tydzień tak żeby czuć choć jeszcze przez chwile nadmorską atmosferę :) Do flądry natomiast Zobacz więcej
Smażona flądra i ziołowo - paprykowe ziemniaczki Flądra to dla mnie wspomnienie kończącego się lata. Dostałam ją prosto znad morza i postanowiłam zrobić ją w sposób tradycyjny. Taki, który Zobacz więcej
Nadeszła chwila na pstrąga z grilla:) Jeśli szukasz inspiracji do przygotowania ryby to własnie ją znalazłeś! Najlepszy i zarazem najpyszniejszy sposób na przygotowanie każdej ryby. Masłem, czosnkiem Zobacz więcej
disco polo - co jednym może się podobać - innych odstraszyć. Menu dosyć rozbudowane i każdy powinien sobie coś znaleźć. Co do cen, nie są zbyt niskie, ale z drugiej strony nie są też bardzo Zobacz więcej
na jarmarku. Na zdjęciu u góry polskie dojrzewające sery korycińskie, jeden z czosnkiem niedźwiedzim i pyszny salceson z Władysławowa, ale nie z tego wczasowego lecz z małej wioski koło Łabiszyna w Zobacz więcej
się zamknąć w domowych pieleszach i czekać na lepsze kulinarne czasy. A 8 godzinny powrót z Międzyzdrojów do Warszawy PKP bez wagonu restauracyjnego jest zakończeniem tej smutnej historii. I ciągłym Zobacz więcej
tym idzie kończy się również sezon grillowy. Coraz chłodniejsze popołudnia i wieczory nie będą zachęcać do przesiadywania na tarasie, czy w ogrodzie, to pewne. Więc póki jeszcze można - trzeba Zobacz więcej
jedynie patelni, grilla albo pary, odrobiny masła, soli i może nieco ziół albo cytryny i to koniec. Możesz drążyć temat dalej, bo skoro dobra ryba nie potrzebuje sosów, to może jednak jest jakaś, Zobacz więcej
rybę i nada jej nieco wyrafinowania i charakteru. W tym celu użyłam mięsiste filety z flądry strzałozębnej, a do zawinięcia hiszpańskiej szynki jamon currado o pełnym i intensywnym wędzonym smaku. Zobacz więcej
. Dlatego jeśli już się tam udajemy to zimą, jesienią i wiosną omijając gorące i tłoczne letnie miesiące…chyba, że w późno wieczornych porach. Dania są przepyszne, porcje duże a ryby przecudownie Zobacz więcej
. (13.05.2016)Ciasto na pizza (10.05.2016)Kremowa zupa ziemniaczano parmezanowa. (07.05.2016)Smażona flądra z ziemniakami. (05.05.2016)Filet z kurczaka w kremowo borowikowym sosie . (03.05.2016)Stek Zobacz więcej
. Przystawki, zupy, dania główne, święta, grill i zupełnie osobny dział dla owoców morza. Fajny podział, który do mnie przemawia. Przemyślany. W przepisach znajdziecie pomysły zarówno na potrawy, Zobacz więcej
mną w najmniej oczekiwanym momencie i w najmniej oczekiwanych okolicznościach przyrody i tak wisi, nie dając spokoju. Tym razem ukazała mi się pod postacią ukochanego przeze mnie halibuta. Z miejsca Zobacz więcej