flądra ze szpinakiem

Bardzo smaczna propozycja na rybny, jesienny obiad. Dobór składników do dania jest całkowicie moją własną kompozycją. I wyszło pysznie! Jeśli jesteście miłośnikami ryb, warto skusić się na taką flądrę Zobacz więcej
acieslak36
acieslak36 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
włoski garnuszek
Flądra smażona

Flądra smażona 4

Dla Małgosi z Sopotu Ależ z niej flądra! Tak się mówiło o niechlujnej kobiecie w czasach, kiedy jeszcze nie istniało pojęcie poprawności politycznej. Teraz nikt już nie odważy się porównać kobiety do Zobacz więcej
Składniki: 2 łyżeczki oliwy z oliwek 4 -6 kawałków flądry filety (lub dowolną białą rybę, ) 3/4 szklanki cebuli 2 ząbki czosnku - zmiażdżonego 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę zielonej papryki 2 1/2 Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Flądra z patelni

Flądra z patelni 19

flądra 1 szt na osobę sól pieprz tymianek mąka tłuszcz do smażenia cytryna Flądrę myjemy, i jeżeli posiada wierzchnią czarną skórę to zdejmujemy ją. Solimy, posypujemy lekko pieprzem i tymiankiem. Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Flądra

Flądra 7848

Cześć =) Dziś, z racji piątku, kolejny przepis na smaczną rybę. Tym razem będzie to flądra. Flądra jest jedną z moich ulubionych ryb. Najlepsza jest oczywiście świeża, smażona lub grillowana - na Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Flądra z frytkami

Flądra z frytkami 49

Obiad prosto znad Bałtyku Składniki: świeże flądry, prosto z kutra sól, pieprz, mąka ok. 1 kg ziemniaków olej do smażenia cytryna do podania Przygotowanie: Flądrze należy odciąć łeb i oddzielić … Zobacz więcej
Kathy25
Kathy25 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zmyslsmaku
Roladki z flądry ze szpinakiem

Roladki z flądry ze szpinakiem 224

Składniki: 1 kg kartofli,1 ząbek czosnku,2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,150 ml mleka,200 g śmietany kremówki,sól,pieprz,150 g topionego sera ( najlepiej o smaku grzybowym),majeranek,1/2 czerwonej Zobacz więcej
bezcebuli88
bezcebuli88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bez Cebuli
Smażona flądra

Smażona flądra 16

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na smażoną flądrę, której przygotowanie i usmażenie zajmie raptem 15 minut. Do przygotowania porcji dla 3-4 osób będziemy potrzebować: - 500 g świeżych filetów z Zobacz więcej
Olcia
Olcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej pachnącej kuchni
Flądra z piekarnika

Flądra z piekarnika 2920

Flądra z piekarnika z warzywami na parze szybki obiadek w dietetycznej wersji Składniki flądra świeża przecier pomidorowy(lub koncentrat) łyżka oliwy sok z połowy cytryny pieprz świeżo mielony sól Zobacz więcej
Filetowanie flądry to wyższa szkoła jazdy jak dla mnie, ale na szczęście można w sklepach rybnych dostać gotowce. Jedyne co trzeba to poobcinać nożyczkami falbanki, które są dookoła ryby- są nieco Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Flądry zapiekane

Flądry zapiekane 11

Flądraryba morska, zamieszkująca muliste i piaszczyste, miękkie dna. Występuje w całym Bałtyku. Ciało ma bocznie spłaszczone, należy do rzędu ryb płastugokształtnych. W dawnej Polsce ryby morskie w Zobacz więcej
Składniki: flądra 4 sztuki/większe, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka flądry Zobacz więcej
Składniki: 2 tuszki flądry cytryna pokrojona w plastry 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanego świeżego koperku sól pieprz cytrynowy Przygotowanie: Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Zobacz więcej
Kolejna propozycja podania ryby. Chyba nigdy mi się nie znudzą ryby. Tym razem pieczona :) razem z warzywami :) Po prostu samo zdrowie. Jędrne i soczyste warzywa idealnie komponują się z rybą. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Flądra smażona panierowana

Flądra smażona panierowana 13

Flądraryba morska, zamieszkująca muliste i piaszczyste, miękkie dna. Występuje w całym Bałtyku. Ciało ma bocznie spłaszczone, należy do rzędu ryb płastugokształtnych. W dawnej Polsce ryby morskie w Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Flądra w prawdziwkach

Flądra w prawdziwkach 4

Składniki: 2 flądry 1 szklanka odgotowanych prawdziwków 1 cebula 3-4 łyżki śmietany olej i masło mąka sól i pieprz Przygotowanie: Flądrze odciąć głowę i odłączyć od tułowia razem z wnętrznościami. … Zobacz więcej
Składniki: flądra ok. 1 kg sok z 1 cytryny sól, pieprz mąka do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Sprawioną flądrę skropić sokiem z cytryny i odstawić na co najmniej 10 minut. Następnie Zobacz więcej
Oto kolejny i ostatni już (niestety, bo więcej nie można), przepis na konkurs "Rezydencje dla astrystów gotujących". Teraz propozycja na lunch. Wiele pomysłów chodzi mi po głowie, wybrałam rybę - Zobacz więcej
Składniki: 8 szt flądra świeża, marynata, 2 łyżeczki pieprz czarny grubomielony, 3 łyżki oliwa lub olej, 1 szt cytryna, 2 łyżeczki jarzynka, 1 łyżka papryka słodka, 2 szt cebula mam stały dostęp do Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
FLĄDRA

FLĄDRA 645

FLĄDRA: 1 ryba (flądra) Mąka sól Olej do smażenia Wykonanie: Rybę umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym, posoliłam i obtoczyłam w mące. Następnie na patelni rozgrzałam olej i usmażyłam rybę z obu Zobacz więcej