flaki na dłużej

Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Flaczki

Flaczki 121

0
Pieprzna, rozgrzewająca moc flaków gotowanych na rosole – idealna zupa na jesienne wieczory pod kieliszek czegoś mocniejszego ;). Flaki, tak jak i rosół należy gotować długo i cierpliwie. składniki: Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Flaki

Flaki 2440

0
Flaki. Polska klasyka. Składniki: 1/2 kg flaków - pokrojonych i obgotowanych 2 udka włoszczyzna 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 łyżka przyprawy do flaków firmy Kamis 1/2 łyżki wędzonej słodkiej papryki w Zobacz więcej
Uwielbiam flaczki, zawsze jak jestem w domku to kupuje czyste obgotowane flaczki. Przepłukane pod bieżącą wodą flaczki obgotować w dużym garnku. Następnie wodę zlać i znowu przepłukać pod bieżącą Zobacz więcej
Kupiłam gotowe oczyszczone flaki wołowe, są one już obgotowane i czyściutkie, ale mimo to przepłukałam je kilkakrotnie i zagotowałam, potem zlałam wodę. Chciałam być pewna że będą czyste i bez Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotować
Flaki z boczniaków

Flaki z boczniaków 82

0
Flaki z boczniaków to pomysł na szybki obiad. Wegetariański, wegański (jeśli użyjemy wywaru warzywnego) i bezglutenowy :) Świetnie smakuje podany ze świeżym pieczywem lub ugotowanym ryżem. Składniki Zobacz więcej
również, więc u mnie to sałatka. Lubię grubsze plastry buraków, zwłaszcza gdy są ugotowane w sam raz by stawiały lekki opór. Wiecie o co chodzi, nie rozgotowane flaki, tylko porządne sprężyste Zobacz więcej
Podejrzewam, że z żołądkami jest tak jak z flakami, albo je ktoś lubi albo nienawidzi. Chociaż kombinacje mogą być różne na przykład ja lubię żołądki, ale flaków nie znoszę. Jak wiadomo o gustach się Zobacz więcej
Ostatnio często słyszę o flaczkach z kalmarów, a lubimy owoce morza, to czemu nie zrobić, ,,flaczki'' na szczęście dla mnie nie mają nic wspólnego z tradycyjnymi flakami ;-) Składniki: 250 g krążków z Zobacz więcej
Flaczki! to danie albo się uwielbia albo się nie znosi! Wy do której grupy należycie? Zapraszam po przepis. Składniki; 40 dag żołądków drobiowych 40 dag serc drobiowych 2 duże udka z kurczaka 1 Zobacz więcej
klementynka
klementynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowa cukierenka
flaczki po zamojsku

flaczki po zamojsku 2299

0
. Używam flaków kupionych w całości, muszą się one dość długo gotować i jest z nimi więcej roboty, ale moim zdaniem smakują lepiej niż te kupione już gotowe krojone. Aby uprościć przygotowanie można Zobacz więcej
Flaczki drobiowe- moje ulubione! Mój Mąż mówi, że to nie są flaki Dowcipniś! To też żołądek, tyle, że dużo mniejszy Ja wolę drobiowe, bo mają inną, mięsną konsystencję. Flaki wołowe są bardzo Zobacz więcej
Witajcie! Dzisiaj wstawiam przepis na zupę, którą, niedawno, po raz pierwszy, ugotowałam. Są to flaczki drobiowe. Szczerze, nie lubię zbytnio żołądków drobiowych, ale postanowiłam się Zobacz więcej
Szpinak jak i wątróbka czy flaki to tematy wrażliwe. Wiele osób ma tak, ze jako dziecko bleee... natomiast jako dorosły juz człowiek mniam... mniam... . Ze mną tak nie jest. Zawsze lubiłam szpinak a Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Flaczki

Flaczki 82

1
Długo się zbierałam, żeby wziąć się za przygotowanie flaczków. Bardzo lubię różne podroby, ale za flakami jakoś nie przepadałam. Wielu czytelników zasypało mnie prośbami o przygotowanie i Zobacz więcej
charakterystycznie. Nie wszyscy je lubią, ze względu na intensywny, czasem aż zbyt mocny zapach. W tym przypadku, zapach jest, ale zalicza się on do niezwykle przyjemnych. Nikt nie będzie marudził, Zobacz więcej
katarzyna_sar
katarzyna_sar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia na 5
Domowe Flaczki

Domowe Flaczki 322

0
Dzisiaj przedstawiam przepis na flaczki według przepisu mojej teściowej. To danie staropolskie, bardzo sycące, aromatyczne, idealne na chłodne dni, polecam ! Składniki: 1,5 kg gotowych flaków wołowych Zobacz więcej
poprzedniego dnia w restauracji Platter Karola Okrasy. Mogę śmiało powiedzieć, że mając dobry wywar każdą z zup można przygotowaćw nie dłużej niż 30 minut. A każda jedna warta jest przygotowania z Zobacz więcej
Flaki to klasyk polskiej kuchni. Niektóre doniesienia mówią że gości na polskich stołach od XIV / XV w. Wiele osób odrzuca sama nazwa, bo słowo „flaki” brzmi upiornie i pasuje do Halloweenowego Zobacz więcej
Ania Hosz
Ania Hosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Galantyna.pl
Podgrzybki w pomidorach

Podgrzybki w pomidorach 180

0
też na „grzyba” Co na młódki dyba A na wcale smacznego maślaka. Raz… Piekna studentka z akademika Zapałała chęcią na borowika. Po lesie szukała, Kolegę spotkała Zgubiła zapięcie od stanika! Zaś… Zobacz więcej
szparagi. - nie wylewaj wody z gotowania szparagów - to doskonały wywar na zupę szparagową. - szparagi gotuj 5-6 minut od zagotowania, by były chrupkie. Jeśli wolisz miększe to dłużej ale maksymalnie Zobacz więcej