flaki po zamojsku

. Wiem, że może to wydaje się dziwne, sama nie byłam z początku przekonana, ale są bardzo smaczne. Choć dla mnie bardziej smakują jak taka lekka zupa mięsna niż tradycyjne flaki ale bardzo je lubię. Zobacz więcej
klementynka
klementynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowa cukierenka
flaczki po zamojsku

flaczki po zamojsku 2337

0
. Używam flaków kupionych w całości, muszą się one dość długo gotować i jest z nimi więcej roboty, ale moim zdaniem smakują lepiej niż te kupione już gotowe krojone. Aby uprościć przygotowanie można Zobacz więcej
. Podstawą potrawy są flaki wołowe, dobrze ugotowane do miękkości i aromatyczne przyprawy a najważniejszą z nich gałka muszkatołowa, bez niej gotowania flaczków sobie nie wyobrażam. Bulion: 2.5 l wody Zobacz więcej
z moją ukochaną Lubelszczyzną, z której pochodzę. Jest to miejsce wyjątkowe, przepełnione historią, gdzie mieszają się różne kultury, wyznania, języki. Od wieków na tym terenie żyli obok siebie (i Zobacz więcej