flaki w bułce

Składniki: 90 dag flaki wołowe parzone, 1 pęczek włoszczyzna, 2 łyżka smalec, 1 opakowanie przyprawa do flaków, 1 łyżeczka pieprz mielony, - do smaku maggi,, - w opisie zasmażka, 1 szklanka pomidory Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Ciorba z pulpetami

Ciorba z pulpetami 223

0
Kulinarne wspomnienie wakacji - ciorba z pulpetami. Ciorba, czyli rumuńska zupa. Zazwyczaj lekka, rosołowa z dodatkiem pulpetów, gotowanej wołowiny pokrojonej w kostkę, flaków. Osobno podawane są do Zobacz więcej
Flaki to bardzo pyszna i aromatyczna zupa rozgrzewająca,pożywna i sycąca. Podajemy z bułkami lub chlebem . Polecam Składniki: - 4 litry wody -1 kg flaków wieprzowych - 1/2 kg -1 kg kości wieprzowych - Zobacz więcej
2 łyżki majeranku (suszonego) łyżka słodkiej papryki w proszku łyżeczka ostrej papryki łyżeczka mielonego czarnego pieprzu sól ,gałka muszkatołowa ,imbir Przygotowanie Flaki zalałem zimną wodą Zobacz więcej
Pasztet lubię domowy i gdy piekę to znika bardzo szybko. Te w opakowaniach nigdy nam nie smakowały, choć w domu mam. Kupujemy bo czasami mamy ochotę na kromkę świeżego chleba z pasztetem. I tak - wiem Zobacz więcej
Składniki: flaki wołowe świeże 1,5 kg mięso wołowe z kością (najlepiej ogon) ok. 0,5 kg marchew, pietruszka, mały seler pokrojone w słupki sól, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Flaki wołowe

Flaki wołowe 581

1
Składniki 1 kg gotowanych flaków wołowych 2szt marchewki 2 szt pietruszki 1/2 szt selera 2 pory 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego imbiru 1/4 łyżeczki świeżo utartej gałki muszkatowej szczypta utłuczonego Zobacz więcej
feliks
feliks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegańskie Wesele
Krokiety z barszczem

Krokiety z barszczem 110

0
Może się tak jednak zdarzyć, że ktoś nie lubi flaków, bo np. się brzydzi :) Dla kogoś takiego inna propozycja. Równie klasyczne połączenie. Podobnie jak w przypadku rosołu barszcz można zrobić na Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Flaki wołowe

Flaki wołowe 225

1
Składniki 1 kg gotowanych flaków wołowych 2szt marchewki 2 szt pietruszki 1/2 szt selera 2 pory 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego imbiru 1/4 łyżeczki świeżo utartej gałki muszkatowej szczypta utłuczonego Zobacz więcej
Uwielbiam flaczki, zawsze jak jestem w domku to kupuje czyste obgotowane flaczki. Przepłukane pod bieżącą wodą flaczki obgotować w dużym garnku. Następnie wodę zlać i znowu przepłukać pod bieżącą Zobacz więcej
Składniki : na 6 porcji 1 kg flaków wołowych ( ugotowanych i pokrojonych w paski ) 75 dkg wołowiny rosołowej z kością 8 szklanek wody 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera 1 por 1 cebula 2 Zobacz więcej
qpoprostu
qpoprostu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qchnia po prostu
Flaki tradycyjne

Flaki tradycyjne 90

3
Składniki: 1 kg oczyszczonych, krojonych flaków wołowych 0.5 kg wołowiny (szponder) 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler cebula 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej Przyprawy do smaku: majeranek Zobacz więcej
Jako że nie uznaję marnowania żywności, zawsze staram się zużyć resztki. Tak samo i tym razem. Dzień wcześniej nadziewałam bułkę i zapiekałam (zdecydowanie forma chrupiąca jest mą ulubioną :)), więc Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Trippa

Trippa 271

0
Trippa Trippa czyli przepis na włoskie flaczki na gęsto – pyszne, aromatyczne i lekko pikantne flaki w sosie pomidorowym. Różne we Włoszech trippy spotkać możemy: alla Florentina, alla Romana i wiele Zobacz więcej
Składniki: Garnek 5 l 1200 g flaków wołowych 500 g wołowiny (antrykot lub żebra) 2 duże marchewki 2 małe pietruszki (korzeń) pół małego selera 1 por 1 duża cebula 1/3 szklanki oleju 2 czubate łyżki Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Flaczki drobiowe

Flaczki drobiowe 3182

0
Tradycyjne flaki w moim rodzinnym domu były robione na specjalne okazje. Jadłam je i smakowały mi. Teraz jakoś nie mogę, ale mam zastępstwo - flaczki z kurczaka. Godna polecenia jesienno-zimowa zupa - Zobacz więcej
Standard w mojej kuchni. Od poprzednich wakacji spędzonych w moim ukochanym Wrocławiu, córa jada jedynie kluski śląskie. Lepię średnio trzy razy w tygodniu, na przemian z gotowaniem zupki rosołkowej Zobacz więcej
plan na ten tydzień obejmuje gorące, pożywne, gęste prawie zupy ;) na początek klasyk kuchni polskiej - flaczki po warszawski z pulpetami. w oryginale pulpety są na łoju wołowym, ale że nigdy czegoś Zobacz więcej