flaki w słoiku

W Bieszczadach rydzów pod dostatkiem dlatego korzystam z tego dobrodziejstwa. Cześć rydzów zamrożonych cześć w słoikach a kolejne na talerzach. Dziś cos dla wegetarian ale nie tylko ... 3 marchewki 1 Zobacz więcej
FLAKI WOŁOWO-DROBIOWE Składniki: 1 kg flaków wołowych (krojonych) 1 kg kurczaka 0,5 kg wołowiny (antrykot) 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Kawałek pora 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziela Zobacz więcej
pieczarkami w sosie musztardowym 2. Chili con carne 3. Karkówka z pieczarkami w sosie pomidorowym 4. Polędwiczka wieprzowa z marchewka i cebulką w sosie śmietanowym 5. Krupnik 6. Piersi kurczaka w Zobacz więcej
". Ale czy warto zadzierać z tradycją ?! SKŁADNIKI : 1 kg suchych flaków 2 l bulionu drobiowego 2 Zobacz więcej
. Podstawą potrawy są flaki wołowe, dobrze ugotowane do miękkości i aromatyczne przyprawy a najważniejszą z nich gałka muszkatołowa, bez niej gotowania flaczków sobie nie wyobrażam. Bulion: 2.5 l wody Zobacz więcej
Serduszka drobiowe w pomidorach Lubię podroby (poza flakami) i chętnie próbuję nowych (niedawno, w restauracji - o której może jeszcze tu napiszę - była to grasica - jak to ujął kelner: "Odważny, ale Zobacz więcej
Ania Hosz
Ania Hosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Galantyna.pl
Podgrzybki w pomidorach

Podgrzybki w pomidorach 181

0
też na „grzyba” Co na młódki dyba A na wcale smacznego maślaka. Raz… Piekna studentka z akademika Zapałała chęcią na borowika. Po lesie szukała, Kolegę spotkała Zgubiła zapięcie od stanika! Zaś… Zobacz więcej
szparagi. - nie wylewaj wody z gotowania szparagów - to doskonały wywar na zupę szparagową. - szparagi gotuj 5-6 minut od zagotowania, by były chrupkie. Jeśli wolisz miększe to dłużej ale maksymalnie Zobacz więcej
w całości do gotującej się wody. Mięso z kiełbasy polskiej wyciągamy z flaków i formujemy nieduże kulki. Dorzucamy do wywaru. Jeśli używamy wędzonki, kroimy ją w drobną kostkę i również dodajemy. Zobacz więcej
Jak Polska długa i szeroka w zależności od regionu na Wielkanoc mamy różne zupy. Na Mazowszu króluje żur i barszcz biały. Na Polesiu i Podlasiu żur podlaski, W Małopolsce często zupa wolska lub Zobacz więcej
osłonki lub za pomocą nadziewarki napełniamy flaki – luźno , nie nabijamy na maksa bo mogą popękać przy wędzeniu . Związujemy na dowolnej długości kiszki pasztetowe . Parzymy w garze w temperaturze Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Kaszanka słoikowa

Kaszanka słoikowa 442

1
Kaszanka słoikowa Uwielbiam kaszankę , pod warunkiem że jest domowa i wiem co w niej wylądowało . Nie zawsze pod ręką ma się flaki , czy osłonki , a chęć zjedzenia pysznej czarnej kaszanki , jest Zobacz więcej
słyszę. Kto powiedział, że nie lubię smaku gulaszowej, flaków czy hamburgera??? Lubię ! Ale nie smak mięsa w tym jest najważniejszy, lecz kombinacja przypraw, którą staramy się odtworzyć. Po co Zobacz więcej
– wekujemy zupy, sosy, bigos, flaki, marchewkę na ciepło ugotowaną do obiadu Jak wekować zupy w słoiku 4.NOWE DANIE - z pozostałych z obiadu, ugotowanych ziemniaków można zrobić kopytka, kluski Zobacz więcej
moja koleżanka...Dziś stał się właściwie tylko daniem wigilijnym, a i to często pogardzanym. Moi młodsi znajomi nie są w stanie wziąć do ust nie tylko śledzia, ale i tatara, na widok galarety z nóżek Zobacz więcej
z masłem i cukrem, chleb z żółtym serem i dżemem lub miodem, świeże pieczywo z masłem, koperkiem, czosnkiem i ogórkiem zielonym. Często jem kiszonego ogórka z miodem. 12. Nienawidzę rosołu, ale Zobacz więcej
wykorzystać na karpatkę i ptysie Faworki bez wysiłku na tłusty czwartek Flaki królewskie po polsku Karnawałowe pączuszki serowe Kruche ciasto z kajmakiem i kandyzowanymi pomarańczami Kruchy placek ze Zobacz więcej
Już wiele razy pisałam Wam, że w dzieciństwie nienawidziłam zup. Przyczyny były dwie- moja mama robi pyszny rosół, flaki i szczawiową, a i jeszcze barszcz "na dudkach" czyli na płuckach. Reszta zup Zobacz więcej