flaki z szybkowaru

muszkatołowej majeranek ew. przyprawa do flaków opcjonalnie: 2 łyżka masła 2-3 płaskie łyżki mąki na zasmażkę Przygotowanie: Przygotować żołądki, umyć, surowe pokroić w paseczki. Wrzucić do zimnej Zobacz więcej
To danie wzbudza ciągle wiele kontrowersji. Szczególnie obcokrajowcy dziwią się jak można jeść flaki. Wielu jest zwolenników i przeciwników flaczków. Ja należę do tej pierwszej grupy. Kiedy nabieram Zobacz więcej
flaki kojarzą mi się z imprezami typu wesela i stypy oraz z barami przydrożnymi, w których w zasadzie bałabym się je zamówić. w przypadku imprez zawsze punktem odniesienia są flaki gotowane przez moją Zobacz więcej
Flaczki - temat dosyć kontrowersyjny,ma tylu zwolenników co przeciwników. Sama mam bardzo specyficzne podejście do flaczków, tych prawdziwych, gdyż lubię je tylko w chudszej wersji tj. bez zasmażki, Zobacz więcej
Jesień, a z nią większa ochota na kaloryczne dania. Dziś proponuję hiszpańskie danie jednogarnkowe. Bardzo popularne w Galicji i nie tylko. Rozgrzeje nas w chłodne dni i doda energii. Przepis Zobacz więcej
Nie, oj nie będę Stała przy garach przed Świętami On już jest z nami:) Składniki: • 100 g wytopionych skwarek ze słoniny ze smalcem (dałam więcej ok 300 g z uwagi, że dodałam również do samego bigosu) Zobacz więcej