flambirowana śliwka

of Worcestershire sauce 50 g kaszyorkiszowej / 50 g of spelt groats 50 g dyni / 50 g of pumpkin 10 g suszonychborowików / 10 g of dried porcini mushrooms 100 g śliwek / 100 g of plums łyżeczka Zobacz więcej
Po prostu naleśniki, tym razem bez szaleństw i flambirowania. Dobry pomysł na wykorzystanie truskawek, które zalegają nam w lodówce. Składniki Naleśniki -2 jajka-szklanka mąki-szklanka mleka-1 łyżka Zobacz więcej
Czy wiecie, co to jest flambirowanie? Jeśli nie, to zapraszam do przeczytania przepisu. Składniki: • 50 dkg śliwek bez pestek lub 1 opakowanie mrożonych • 1 łyżka masła • 3 łyżki cukru brązowego • 50 Zobacz więcej
Delikatna pierś kurczaka w sosie śmietanowym z subtelną nutą czosnkową. Do niej flambirowane brzoskwinie. Jedno z naszych ulubionych mięsnych dań. Najczęściej zjadamy je z ryżem, ale równie dobrze Zobacz więcej
prawdziwie po polsku. Tym razem usmażyłem ser i zjadłem z flambirowanymi owocami z miodem, pycha. Na uboczu czekały też na mnie ubite ziemniaki, ale tego już nie widać na zdjęciu :) Składniki: Zobacz więcej
jeden z moich ulubionych sposobów na kurczaka. Pieczony z jabłkami i calvadosem, niecodzienny i bardzo smaczny. Chciałam go dla Was zrobić, jednak w trakcie przygotowań, zmieniłam koncepcję. Zrobiłam Zobacz więcej
z aksamitnym sosem żurawinowym, - Sałatka z marynowanych warzyw z grillowanym sarnim filetem, - Zupa borowikowa, - Sum w sosie piernikowym, - Sandacz w sosie z kwaszonych ogórków, - Filet jeleni Zobacz więcej
1 przepiórka, 300-400 g masła, 200 g ziemniaków, 500 g świeżych borowików, 500 ml mleka, kilka śliwek, kilka ziaren pieprzu, dwie szczypty szafranu, laska cynamonu, goździk, pieprz, sól Masło roztopić Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Piekielna kuchnia

Piekielna kuchnia 263

0
Oj, działo się, działo :) Kolejne warsztaty Makro w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości, których tematem było flambirowanie już za mną. Wszystkie dania były podlewane wysoko procentowymi alkoholami Zobacz więcej
ominie! Świetny i prosty sposób na topinambur - tak przygotowany jest miękki i chrupiący! Fantastyczny! Na warsztatach robiliśmy pyszne rzeczy! Była przepiórka z ziołami i masłem oraz pieczonymi Zobacz więcej
, przyprawami korzennymi, śliwkami oraz puree z borowikami 1 przepiórka 300-400 g masła 200 g ziemniaków 500 g świeżych borowików 50 ml mleka kilka śliwek ziele angielskie, szafran, cynamon, goździki Zobacz więcej
(albo roztopionego, lekko ciepłego masła) 100 g mąki pszennej luksusowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do kawy i deserów 250 g czekolady Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Szparagi i wino

Szparagi i wino 54

0
z pikantnym sosem rouille; - szparagi z flambirowaną wątróbką i truskawkami; - tagliatelle ze szparagami, krewetkami i chili. My również czynnie uczestniczyliśmy w ich powstawaniu. Jan Czyż Zobacz więcej
podziela moje fobie? Albo po prostu plotę wszystko co mi ślina na język przyniesie. Jedną z takich tajemnic planowałam zatrzymać dla siebie. Jednak i tym razem, podzielę się nią ze światem, lecz Zobacz więcej
, ale ja odrobinę go zmodyfikowałam wedle własnego gustu :) czas przygotowania : 30 min. składniki dla 4 osób: 600 g polędwicy wieprzowej - 2 dość duże sztuki 16 śliwek kalifornijskich suszonych - Zobacz więcej
: bernika | blog: Moj kulinarny pamiętnik Serniczki kajmakowe ze śliwkami autorka: Pyza | blog: Smaczna Pyza Szyszki z kajmakiem autorka: Agiatis | blog: Moja kulinarna przygoda Placki dyniowe z Zobacz więcej
Dzikowiec
Dzikowiec Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dzikowiec od kuchni
Informacja

Informacja 240

0
drobiowe z ananasem w tortilli 7 godzin temu I Love Bake Tarta z nektarynkami ( paj )- przepis 7 godzin temu Wypieki Beaty Babeczki pijane śliwki 8 godzin temu z cukrem pudrem Jagodowy sernik na Zobacz więcej
Paszczaki gotują
Paszczaki gotują Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paszczaki gotują
O! Kaczka

O! Kaczka 113

0
serca, kaczka nie wyjdzie. Po około 20 min. kaczkę się rozbiera, wykrawa piersi, udka idą znów do pieczenia (ale to inna historia), a resztę wkłada się do specjalnej prasy i wyciska z nich krew. Sos Zobacz więcej
charsznicka, fasola "Piekny Jaś" z doliny Dunajca, sól wielicka, śliwki suszone to w naszej kuchni zawsze suski sechlońskie, jabłka z Raciechowic lub łąckie. Uwielbiamy jagnięcinę podhalańską, Zobacz więcej