flan de leche

mapik27
mapik27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat Ciasta
Tarta ze snikersami

Tarta ze snikersami 144

0
g masła (w temperaturze pokojowej) Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 1 puszka dulce de leche lub gotowej masy kajmakowej (ok. 400 g) 70 g białej czekolady (roztopionej w kąpieli wodnej) Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat Ciasta
Tarta ze Snickersami

Tarta ze Snickersami 26

0
g masła (w temperaturze pokojowej) Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 1 puszka dulce de leche lub gotowej masy kajmakowej (ok. 400 g) 70 g białej czekolady (roztopionej w kąpieli wodnej) Zobacz więcej
ilenia
ilenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piekarnik
Creme caramel (flan)

Creme caramel (flan) 195

0
wersje są smaczne! Flan można podać sam, z dodatkowym sosem karmelowym, dulce de leche, bitą śmietaną, malinami lub np. lodami waniliowymi. Uważajcie, żeby się nie poparzyć przy gotowaniu karmelu! Zobacz więcej
flanu, często aromatyzuje się wanilią, cynamonem i skórką cytrynową. Istnieje oczywiście wiele wariantów flanu zawierających w zależności od upodobań: migdały, owoce, czekoladę, kawę, ser, jogurt, Zobacz więcej
Zapewne wielu z Was zauważyło, że zdecydowanie wolę konkrety niż desery. Stąd mało na blogu przepisów na tradycyjne hiszpańskie słodkości: flan, crema catalana, arroz con leche czy natillas - za Zobacz więcej
Becia
Becia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie według Beci
Tarta snickers

Tarta snickers 200

1
na mokry piasek. Przygotować formę do flanu (trochę wyższa niż do tarty) o średnicy 25 cm, z wyjmowanym dnem. Wysmarować masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wcisnąć w dno i boki formy. Zobacz więcej
się jednak nieco delikatniejszym solomillo de cerdo ibérico (czyli schabem z iberyjskich czarnych świnek) i sympatycznym deserem, o którym jeszcze za chwilę parę słów. Kościół San Juan w Pedraza. Zobacz więcej
godzinie, czy nawet dwóch, kiedy ciasto się ogrzało, zaczęło współistnieć i posmakowało mi. Ciemny spód jest typowym smakiem mocno czekoladowym, wręcz dekadenckim (w sam raz dla czekoladoholików), Zobacz więcej
Platany, juki,mojo, picadillo, flan de leche…czym są te obcobrzmiącesłowa? To nazwy kubańskich przysmaków, jakich można od niedawna doświadczyć wStolicy. Gdzie? W El Caribe. To świeża miejscówka na Zobacz więcej
konkwistadorzy prześcigali się między sobą, budując coraz to bardziej luksusowe pałace, które do dziś są ozdobą miasta. Palacio de la Conquista postawiony na zlecenie Pizarrów, a odnowiony przez Zobacz więcej
pasterskich, jak i kuchnia wywodząca się z tradycji morskich . popularne potrawy: churros – paluszki z ciasta parzonego smażone w głębokim oleju, zazwyczaj podawane do kawy lub gorącej czekolady Zobacz więcej
) Baba drożdżowa czekoladowa Baba drożdżowa podolska (puszysta) Babka cytrynowa z żurawinami Babka pomarańczowo migdałowa (z mąką ryżową) Babeczki orzechowe (bez mąki) Babeczki czekoladoweSavarin Zobacz więcej
książki w poszukiwaniu przepisów deserów. Nadal jestem pod wrażeniem jego brownie z dulce de leche, na które przepis znalazłam w jego poprzedniej książce „Słodkie życie w Paryżu”. Nie zawiodłam się. Zobacz więcej
Babka pomarańczowo migdałowa (z mąką ryżową) Babka z czekoladą i orzechami Babeczki orzechowe (bez mąki) Babeczki czekoladoweSavarin (Pierre Hermé) Batoniki daktylowo kokosowe (wegańskie) Batoniki Zobacz więcej
) Brioszki z dulce de leche (Pierre Hermé) Brioszki z daktylowym nadzieniem (armeńskie) Brioszki z miodem i migdałami (Christophe Felder) Brioszki Sarabeth (puszyste) Brownie z dulce de leche Brownie Zobacz więcej
muślinowe Brioszki maślane (M. Roux) Brioszki z dulce de leche (Pierre Hermé) Brioszki z daktylowym nadzieniem (armeńskie) Brioszki z miodem i migdałami (Christophe Felder) Brioszki Sarabeth Zobacz więcej