flan de leche

mapik27
mapik27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat Ciasta
Tarta ze snikersami

Tarta ze snikersami 158

0
g masła (w temperaturze pokojowej) Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 1 puszka dulce de leche lub gotowej masy kajmakowej (ok. 400 g) 70 g białej czekolady (roztopionej w kąpieli wodnej) Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat Ciasta
Tarta ze Snickersami

Tarta ze Snickersami 34

0
g masła (w temperaturze pokojowej) Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 1 puszka dulce de leche lub gotowej masy kajmakowej (ok. 400 g) 70 g białej czekolady (roztopionej w kąpieli wodnej) Zobacz więcej
ilenia
ilenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piekarnik
Creme caramel (flan)

Creme caramel (flan) 203

0
wersje są smaczne! Flan można podać sam, z dodatkowym sosem karmelowym, dulce de leche, bitą śmietaną, malinami lub np. lodami waniliowymi. Uważajcie, żeby się nie poparzyć przy gotowaniu karmelu! Zobacz więcej
flanu, często aromatyzuje się wanilią, cynamonem i skórką cytrynową. Istnieje oczywiście wiele wariantów flanu zawierających w zależności od upodobań: migdały, owoce, czekoladę, kawę, ser, jogurt, Zobacz więcej
syty deser, dlatego nie polecam go bezpośrednio po głównym posiłku. Według mnie najlepiej smakuje on na śniadanie lub na podwieczorek, jedząc go na pusty lub prawie pusty żołądek na pewno docenicie Zobacz więcej
Becia
Becia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie według Beci
Tarta snickers

Tarta snickers 218

1
na mokry piasek. Przygotować formę do flanu (trochę wyższa niż do tarty) o średnicy 25 cm, z wyjmowanym dnem. Wysmarować masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wcisnąć w dno i boki formy. Zobacz więcej
się jednak nieco delikatniejszym solomillo de cerdo ibérico (czyli schabem z iberyjskich czarnych świnek) i sympatycznym deserem, o którym jeszcze za chwilę parę słów. Kościół San Juan w Pedraza. Zobacz więcej
godzinie, czy nawet dwóch, kiedy ciasto się ogrzało, zaczęło współistnieć i posmakowało mi. Ciemny spód jest typowym smakiem mocno czekoladowym, wręcz dekadenckim (w sam raz dla czekoladoholików), Zobacz więcej
Platany, juki,mojo, picadillo, flan de leche…czym są te obcobrzmiącesłowa? To nazwy kubańskich przysmaków, jakich można od niedawna doświadczyć wStolicy. Gdzie? W El Caribe. To świeża miejscówka na Zobacz więcej
kilku lokalnych medalistów. Najsłynniejsze tutejsze sery to torta del Casar i torta de la Serena. 4 rodzaje gazpacho, pyszne wino z Estremadury i leche frita. Wszystko w restauracji Bizcocho. Wracamy Zobacz więcej
pasterskich, jak i kuchnia wywodząca się z tradycji morskich . popularne potrawy: churros – paluszki z ciasta parzonego smażone w głębokim oleju, zazwyczaj podawane do kawy lub gorącej czekolady Zobacz więcej
BOŻE NARODZENIE Babka cytrynowa z żurawinami Baba drożdżowa czekoladowa Baba drożdżowa (Neli Rubinstein) Baba drożdżowa podolska (puszysta) Babka pomarańczowo migdałowa (z mąką ryżową) Christmas cake Zobacz więcej
książki w poszukiwaniu przepisów deserów. Nadal jestem pod wrażeniem jego brownie z dulce de leche, na które przepis znalazłam w jego poprzedniej książce „Słodkie życie w Paryżu”. Nie zawiodłam się. Zobacz więcej
(austriacki) Drożdżowy wieniec żurawinowo marcepanowy (duński) Drożdżowy wieniec z wiśniami i migdałami (skandynawski) Drożdżówki żurawinowe z marcepanem Eggnog Elisenlebkuchen niemieckie pierniczki Zobacz więcej
) Ciasto czekoladowo migdałowe z malinami Ciasto czekoladowe ze śliwkami i armagnacem II Elisenlebkuchen niemieckie pierniczki Muffinki korzenne słodzone daktylami i musem z jabłek BOŻE NARODZENIE Zobacz więcej
(szwajcarskie) Pierniczki Basler Läckerli II (szwajcarskie) Pierniczki z daktylami (szwedzkie) Piernik z nadzieniem morelowym (austriacki) Piernik nadziewany powidłami (ulubiony) Pepparkakor Zobacz więcej