flan z cebula

Pyszny, delikatny flan. Możemy go podać jako przystawkę lub jako dodatek do mięsa. Z dodatkiem śmietanki i jajek, zapiekany, wybornie smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno. Składniki: 1 brokuł 1 Zobacz więcej
Aganiok
Aganiok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Aganiok
Flan cukiniowy

Flan cukiniowy 167

0
Delikatne i aromatyczne ciasto, idealne jako wiosenna lub letnia przekąska. Można je przyrządzić z wyprzedzeniem i podawać następnego dnia w towarzystwie sałaty i pieczywa. Flan cukiniowy ilość Zobacz więcej
Flan brokułowy – uwielbiam nazwę “flan”, kojarzy mi się tak francusko i dystyngowanie. Zawsze uważałam, że to danie jest zarezerwowane dla najlepszych kucharzy i najlepszych restauracji. Tymczasem Zobacz więcej
tych włoskich targowisk pełnych pysznych produktów). W książce znajdziemy rozdziały opisujące przystawki, pierwsze dania, pizze i zapiekanki, drugie dania, warzywa i dodatki, desery oraz pomysły na Zobacz więcej
Dokatalońskiego gulaszuipomarańczowego flanudołączam ostatnią pozycję naszego hiszpańskiego menu z imprezy Wino do kolacjiw Alkierzu- cytrynową paelle. Jest lekka, aromatyczna, a wyraźna cytrynowa Zobacz więcej
niesamowite rarytasy rodem z Meksyku: Pachnące kolendrą Guacamole, podane jako dodatek do Tostadas de tinga (chrupiące tostadas z farszem z kurczaka, wędzonych papryczek jalapeno - chipotle adobados Zobacz więcej
Składniki: 100 g mąki tortowej 50 g masła szczypta soli 1 małe jajko 1/2 łyżki wody ---------------nadzienie: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 mała pokrojona w drobną kosteczkę cebula 100 g sera mascarpone Zobacz więcej
Wczoraj na spotkanie z Justyną, które miało być wieczorem pod hasłem kuchni meksykańskiej, przygotowałam oprócz flanukarmelowegorównież chili con carne i pszenne tortille. Chili con carne uznawane Zobacz więcej
pieczonego ciasta i się nie zrazić na przyszłość), smacznego oraz takiego, który dostarczy obiadu na kilka dni. Buszując po stronach internetowych zabłądziłem do witryny o dumnie brzmiącej nazwie Zobacz więcej
Pisałam już o cykluspotkań, które organizuje razem z klubem Alkierz, pod dumnie brzmiącą nazwą "Sztuka łączenia alkoholu i jedzenia". W listopadzie łączyliśmywódkę i zakąskę, w grudniu podawaliśmy Zobacz więcej
niezauważenie wśród napełnionych winem kieliszkach, opowieści o magii jakim jest jedzenie i wspólnym gotowaniu. Pod czujnym okiem Stanisława Bobowskiego – szefa kuchni hotelu Radisson Blue oraz Zobacz więcej
Na początku marca hotel Radisson Blu zaprosił mnie na lekcję gotowania u boku szefa kuchni Stanisława Bobowskiego oraz rodowitej Meksykanki Isabel Balderas. Pod ich czujnym okiem wspólnie Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Flan Z Dynią I Wołowiną

Flan Z Dynią I Wołowiną 63

0
, które przygotowywałam na halloween. Składniki: ok. 200 g ugotowanej wołowiny ok. 150 g puree z dyni ( można zastąpić gotowanymi ziemniakami ) 2 jajka 1 żółtko 2 ząbki czosnku 70 ml śmietany 50 g Zobacz więcej
szampana (a właściwie Cremant d'Alsace, tutejsze wspaniałe wino musujące) i pyszne przekąski. Potem udaliśmy się do sąsiedniej wioski na kolację i zabawę weselną (w zmniejszonym składzie, jedynie 150 Zobacz więcej
Crummblle
Crummblle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chili & Tonka
Carbonade Flamande

Carbonade Flamande 141

0
i właśnie w Belgii, używany do produkcji ciasteczek Spéculoos, Flan à la flamande, do gofrów, ciast i naleśników. Nie zdziwię się, jeśli w Polsce nie jest on dostępny, także polecam w zamian użyć Zobacz więcej
(wysoki rachunek wyrównał sprawę ;) ): flan, sernik na zimno i tartę z migdałami, wg mnie ta ostatnia była najlepszy. Oraz porto na trawienie. I to porto było smaczne, po prostu jak słodsze czerwone Zobacz więcej
mihu
mihu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Się Gotuje
Quiche z porami

Quiche z porami 73

0
czy to jeszcze quiche czy tez już jakiś flan :D Produkty: 5 jajek 200g sera (Ser najlepiej Gruyere – nadaje potrawie niezwykły kremowy i delikatny smak i aromat, nie do podrobienia z tanimi serami Zobacz więcej
Kuchnia europejska, Kuchnia hiszpańska, Kuchnia meksykańska, Kuchnia wegetariańska | By PBM | 0 Comments Tortilla de patatas (tortilla española) – nie ma nic wspólnego z meksykańską tortillą Zobacz więcej
(20.02.2016)Flan z Hawany Pawła Lorocha (13.02.2016)Ryba smażona z sosem keczupowym (kuchnia japońska) (07.02.2016)Pomylone haremowe ciasteczka (31.01.2016)Pasta z wędzonej makreli z serem feta Zobacz więcej
. Na warsztatach przekonaliśmy się jak w łatwy i szybki sposób przygotować tortille, tacos czy nachos, które są podstawą dań kuchni meksykańskiej. Następnie szef kuchni pokazał nam jak sprawdzić, czy Zobacz więcej