flora 15%

Kto pamięta ciasteczka lawendowe lub cytrynowo-tymiankowe ten na pewno doceni smak orzechowych. Są przepyszne, kruche i do tego maja kawałki orzechów. Nie zastanawiajcie się długo i zróbcie od razu Zobacz więcej
Fasola jest cennym źródłem białka, witamin (A, B, E, PP) i minerałów (wapń, magnez, cynk, fosfor, żelazo). Posiada właściwości zasadotwórcze, co przy obecnym trybie życia i diecie, bogatej w produkty Zobacz więcej
flory polskiej fasola wielokwiatowa (Phaseolus coccineus L.) – gatunek uprawiany fasola zwyczajna (Phaseolus vulgaris L.) – gatunek uprawiany fasola adzuki (Vigna angularis var. angularis, syn. Zobacz więcej
Prebiotyki to substancje stymulujące wzrost prawidłowej flory jelitowej, korzystnej dla naszego zdrowia. Są to substancje, które nie są trawione przez nasz organizm a jednak działają stymulująco na Zobacz więcej
mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego…są obecne w mojej kuchni każdego dnia. dzięki przetworom z mleka dostarczam Zobacz więcej
serwatka zawiera drogocennych składników. Nasz "odpad" ma zbawienny wpływ na florę bakteryjną w jelitach, zawiera cenne aminokwasy egzogenne, czyli takie, których nasz organizm nie jest w stanie sam Zobacz więcej
W czasie procesu fermentacji pod wpływem bakterii cukry rozkładane są do kwasu mlekowego. Dzięki niskiemu pH giną bakterie gnilne nieodporne na kwasowe środowisko. Dlatego kiszenie jest dobrą metodą Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Bułeczki z żurawiną

Bułeczki z żurawiną 136

0
kosmitami, z pomocą sieci IRIS (partyzantka pełną gębą) i za pomocą aparatu fotograficznego:) A to oznacza, że biegamy po ciekawych lokacjach (np. krater wulkanu, Księżyc), zbieramy interesujące Zobacz więcej
leśna florajest zupełnie różna od tej, jaką znam.Pierwszym zaskoczeniem był brakpodgrzybków! Musiałam również szybko nauczyć się odróżniania nieznanego mi dotądmleczaja rydzaod trującego mleczaja Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Salsefia

Salsefia 426

1
, B2, C, E. Polecana jest chorym na cukrzycę. Zawiera inulinę, która uznawana jest za prebiotyk, substancję obecną lub wprowadzaną do pożywienia w celu stymulacji rozwoju prawidłowej flory jelit. Z Zobacz więcej
szczaw nie były dla mnie nowością. Czytałam też o potrawach z bluszczykiem kurdybankiem, czy o liściach babki lancetowatej smażonych w cieście naleśnikowym. A te wszystkie koniczyny, podagryczniki, Zobacz więcej
Wam uwierzyć, że należy do nich jakieś 99% wegańskich składników. Dużo wątpliwości wzbudzają warzywa strączkowe. Większość ludzi, przez zaburzenia flory bakteryjnej jelit, ma problem ze strawieniem Zobacz więcej
Szczypta SmaQ
Szczypta SmaQ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szczypta SmaQ
Jak zjeść papaję

Jak zjeść papaję 186

0
wskazane dla kobiet w ciąży). Enzymy zawarte w miąższu to tzw. "przyśpieszacze", mięso zamarynowane z papają będzie bardziej miękkie i soczyste. Natomiast owoce i warzywa w sałatkach z dodatkiem Zobacz więcej
: są bogate w pektyny, stymulują rozwój korzystnej flory jelitowej, zawierają sporo potasu i błonnika. Przy problemach z refluksem i zgagą, potrafią przynieść ulgę i ochronić żołądek. U mnie to dobry Zobacz więcej
i ułożyć jedną ich warstwę na papierze do pieczenia. Piec w piekarniku około 10-15 minut, wcześniej nagrzanym do temperatury 180 st.C, koniecznie z nawiewem! Wówczas czipsy będą chrupiące Uwaga!Każda Zobacz więcej
“owoc namiętności”,kiedy poszukamy informacji w literaturze, dowiemy się, że nie ma ona nic wspólnego z emocjami. Wywodzi się z Ameryki Południowej, gdzie hiszpańscy misjonarze używali kwiatów Zobacz więcej
OMG! Tylko tyle mogę powiedzieć. Zainspirował mnie przepis naMoje wypieki, ale dokonałam małej modyfikacji;) I muszę podziękować Pani Florze Woods za niezwykły Lime Curd. Nigella miała rację. Nie wiem Zobacz więcej
. Czosnek – posiada właściwości wirusobójcze i grzybobójcze, a co najważniejsze, nie niszczy flory bakteryjnej jelit. Stosujemy go do leczenia przeziębień, w stanach wyczerpania organizmu Cebula – Zobacz więcej
zawiera bakterie kwasu mlekowego przywraca równowagę kwasowo-zasadową i przez to korzystnie wpływa na florę bakteryjną jelit. Kiszona kapusta posiada duże ilości witaminy C. Kiszona kapusta nie może Zobacz więcej