focacci

{{headerMessage}}
Ostatnio upiekłam focaccię z oliwą z oliwek i solą morską. Postanowiłam przygotować z niej pyszne kanapki. Doskonałe na śniadanie, piknik lub na przekąskę. Możecie je także zapakować w papier lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzieciaki lubią piętrowe kanapki. I nic nie szkodzi, że wszystkie składniki rozjeżdżają się na boki. Kanapka wygląda apetycznie i można ją jeść trzymając obiema rękami. Do zrobienia mojej, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I tak znów znalazłam się w internacie. Tym razem nie miałam tyle szczęścia co ostatnio, i dostałam współlokatorkę. Nie zrozumcie mnie źle - dziewczyna jest przemiła, ale... Brakuje mi chwili dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Będzie krótko. Moja faza na buraczki trwa, tak samo jak faza na domowe wypieki, które nie są słodkie Dziś o focacci z buraczkiem i rozmarynem. WEGAŃSKA FOCACCIA Z BURACZKIEM I […] Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Postne, nie znaczy niesmaczne. Próbowaliście już włoskiej focacci z oliwkami? Nam bardzo przypadła do gustu! (na równi z focaccia z serem żółtymi focaccia z czereśniami) Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
figowe smaki
Focaccia z oliwkami

Focaccia z oliwkami 77

0
{{headerMessage}}
. 25dag mąki 2,5 dag świeżych drożdży 150 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy słoiczek oliwek nadziewanych papryką płatki suszonego chili rozmaryn sól morska . Czyli Zobacz więcej
Mgotuje
Mgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Focaccia

Focaccia 62

0
{{headerMessage}}
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Focaccia todrożdżowe pieczywo pochodzące zkuchni włoskiej. Poprzekrojeniu idealna nakanapki zulubionymi dodatkami.Ciasto wychodzi miękkie ipuszyste.Można wykonać również Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Focaccia czyli drożdżowe pieczywo pochodzące zkuchni włoskiej. Przedstawiam trochę inny przepis zdodatkiem pomidorków koktajlowych ioliwek. Dziś przygotowana nagrilla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
plus oliwa do smarowania wierzchu focacci łyżeczka soli morskiej plus odrobina soli gruboziarnistej do posypania łyżeczka suszonego rozmarynu łyżeczka cukru 2-3 figi Sposób przygotowania: Czytaj Zobacz więcej
Aaagataaa1
Aaagataaa1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tani wegetarianizm
Karmelizowana cebula

Karmelizowana cebula 2589

1
{{headerMessage}}
Składniki: 1/2 kg czerwonej cebuli 2 łyżki oleju szczypta soli 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki octu balsamicznego Cebule kroimy w pióra, solimy i smażymy aż zmięknie. Dodajemy ocet balsamiczny i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- focacci, pieczeń wołowa, cielęca, do pasztetów. Oraz do grzanego wina z miodemSuszone pędy i nasiona kopru - jako dodatek do wszelkiego rodzaju przetworówLawenda jako składnik przyprawy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się ją upiec. Focaccia była dodatkiem do zupy, jednak przebiła się na pierwszy plan. Zniknęła w mgnieniu oka. Przepis do focacci znajdziecie pod tym adresem: KLIK. Polecamy!!! Oto nasze dzieło: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień bogata jest w gruszki, jabłka śliwki i winogrono właśnie. Małe, ciemne perełki świetnie się sprawdzają w soku i kompocie, a odważni mogą pokusić się o produkcję własnego wina. To winogrono Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Focaccia z figami

Focaccia z figami 49

3
{{headerMessage}}
Focaccia z figami Focaccia z figami, winogronami i orzechamito mój ostatni popisowy wyczyn, jeśli chodzi o testowanie focacci. Moją ulubioną była do tej pory ta z tartymi ziemniakami i rozmarynem, na Zobacz więcej
Aneta Klimecka
Aneta Klimecka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja smaczna kuchnia
Pesto z rukoli

Pesto z rukoli 32

5
{{headerMessage}}
Jeden z najszybszych sosów do makaronu dzisiaj na blogu. Pesto z rukoli z pestkami z dyni to alternatywa popularnego pesto verde z bazylią. Poza makaronem można pesto z rukoli wykorzystać do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
minut). Blachę wyłożyć pergaminem, posmarować oliwą. Wyrośnięte ciasto, krótko zagnieść. Ciasto przełożyć na blachę i rozciągnąć lekko palcami, polać oliwą, a następnie rozciągnąć na wielkość blachy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Długo, bardzo długo zbierałam się do zrobienia focacci (mogę tak odmieniać?) aż w końcu przyszedł jej czas. W sumie nie wiem na co było czekać. Efekt bardzo smaczny, możliwość modyfikacji ogromna. Zobacz więcej