focaccia z pomidorami

Pizze, focaccie to coś co uwielbiam. Za każdym razem mogą inaczej smakować i wyglądać, przez co naprawdę rzadko kiedy się nudzą. Pamiętasz focaccię pomidorową z oliwkami? Dzisiejsza wersja focacci Zobacz więcej
Focaccia jest pewnego rodzaju pieczywem wywodzącym się z Włoch. Najczęściej podawana jako przystawka, w oczekiwaniu na danie główne. Ja lubię maczać ją w oliwie. Pasuje na śniadanie, przekrojona w Zobacz więcej
Focaccia to pieczywo, które piekę, gdy skończy się chleb, z reguły na śniadanie (ciasto rośnie przez całą noc w lodówce) lub kolację. W całym domu pachnie wtedy świeżym plackiem, a my jeszcze gorącą Zobacz więcej
Bezglutenowa focaccia z pomidorami, która nie smakuje jak bezglutenowa! Chrupiąca, puszysta i delikatna. Nie kruszy się i jest po prostu pyszna - nawet następnego dnia - jak dotrwa ;) Koniecznie Zobacz więcej
Focaccia, to zaraz po pizzy mój ukochany wypiek na słono. Doskonale sprawdza się na co dzień i od święta, czyli wtedy kiedy zapraszamy gości. Idealna na Karnawał, pokrojona na kawałki,ułożonaobok Zobacz więcej
Świeża, chrupiąca, ciepła focaccia naśniadanie lub kolacje? Nic prostszego. Można powiedzieć, żefocaccia towłaściwie młodsza siostra pizzy. Przygotowuje się ją ztakiego samego ciasta. Składniki: 300g Zobacz więcej
Łosoś w Szafranowym Sherry » Focaccia z Pomidorami Drożdżowe ciasto z dużą ilością różnych pomidorków. Klasyka włoskiej kuchni a w sezonie letniego urodzaju wyjątkowo smaczna. Można ją podać jako Zobacz więcej
Aromatycznie i niezwykle smacznie – to zaleta domowego pieczywa. Każdego domowego pieczywa. Taka prosta focaccia zachwyci każdego. Możesz podać ją jako samodzielne danie – ciepła, wyjęta prosto z Zobacz więcej
Focaccia to rodzaj pieczywa drożdżowego. Doprawia się ją przeróżnymi dodatkami – od samej oliwy z oliwek i dobrej soli morskiej, po sery, pomidory, karczochy itp itd. Można zrobić też wersję słodką, Zobacz więcej
U nas (w niektórych restauracjach) podaje się na początek pajdę chleba ze smalcem a Włosi ... Włosi mają focaccia, najczęściej podaną z oliwą z oliwek lub aromatycznym olejem, którym należy ją obficie Zobacz więcej
poniedziałek, 20 sierpnia 2012 Focaccia z pomidorami Zakochałam się od pierwszego wejrzenia w Focaccii z Lawendowego Domu. Dokładnie, wejrzenia. Soczyste wakacyjne zdjęcie (w przeciwieństwie do mojego Zobacz więcej
gotową pizzę i barwiony napój, ponieważ moja lodówka nie jest wiecznie przepełniona pysznościami a czasami nie ma w niej nawet światła. Naprawdę bloger kulinarny to też człowiek i od czasu do czasu Zobacz więcej
Może zacznę od pomidorów, bo tak naprawdę dzięki nim upiekłam foccacię:). Wymarzyłam sobie michę kolorowych pomidorów po obejrzeniu programu Jamiego Olivera "30 minute meals". Program jest genialny, Zobacz więcej
Focaccia z winogronami lub pomidorami. Składniki; 1 kiść jasnych winogron 40 g świeżych drożdży 4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli ziołowej 12 łyżek oleju rzepakowego 1,5 szklanki wody ciepłej 2 Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Jakiś czas temu pokazywałam Wam przepis na focaccię z ziołami i oliwkami. Tym razem chciałabym pokazać inną wersję tej focacci. Nie jest to nowy przepis, lecz tylko zmiana dodatków, Zobacz więcej
Miałam kiedyś dobry, sprawdzony przepis na focaccię, ale go zgubiłam. Postanowiłam więc przetestować inne, w końcu musi istnieć więcej dobrych receptur na ten wypiek. Na pierwszy ogień poszła focaccia Zobacz więcej
Focaccia jest rodzajem włoskiego pieczywa, które stanowi podstawę pizzy. Zazwyczaj nie zawiera dodatków, jedynie jest skropiona odrobiną oliwy z oliwek. Podobnie jak każde pieczywo, focaccia ma swoje Zobacz więcej
Na krótką chwilę przenoszę Was do kuchni włoskiej. Focaccia, znacie, jedliście kiedyś? We Włoszech byłam raz, ale bardziej skupiałam się na wielkich porcjach makaronu niż na innych potrawach. I też Zobacz więcej
Pyszna, miękka a z zewnątrz chrupiąca focaccia to rodzaj pieczywa pochodzącego z kuchni włoskiej, będącego podstawą do pizzy. Może być z dodatkami: pomidorami, oliwkami, ziołami lub bez. Podaje się ją Zobacz więcej