focaccia z pomidorkami

Pierwsza burza Pierwsza tęcza Pierwsza focaccia Prosta i bardzo smaczna potrawa rodem z Włoch! Najlepiej smakuje jeszcze ciepła z sałatką i dressingiem. Sam placek przypomina ciasto na pizzę, cechuje Zobacz więcej
Pieczywo pochodzące z Italii. Podawane jest często przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu lub do innych potraw jako dodatek. Można przekroić je na pół i wypełnić ulubionymi składnikami Zobacz więcej
Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, idealne na imprezy, wycieczki czy przekąskę do pracy. Wystarczy odrobina dobrej oliwy do maczania i mamy naprawdę coś pysznego. Upieczcie, spróbujcie a Zobacz więcej
nie potrafią oprzeć się urokowi świąt Bożego Narodzenia. Pomimo że lubię ten przedświąteczny harmider, część mnie zimą zawsze tęskni za jędrnymi, soczystymi owocami i warzywami, zapachem świeżych Zobacz więcej
Składniki na 2 bochenki: 800 g mąki pszennej dobrej jakości 30 g świeżych drożdży szczypta cukru 1 płaska łyżka soli 400 ml letniej wody 125 ml oliwy extra vergine Monini 12 pomidorów suszonych 24 Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Najpiękniejszą rzeczywistością jest pragnienie. Erich Maria Remarque To moja kolejna focaccia. Wykorzystałam ten sam przepis na ciasto, zmieniając tylko nadzienie. Składniki: - 300 Zobacz więcej
Focaccia z pomidorkami i suszonym oregano upieczona na odwrót :) czyli trochę inaczej niż zazwyczaj. Na dnie formy ułożyłam przekrojone pomidorki, które pokryłam ciastem drożdżowym. Pomidorki puściły Zobacz więcej
Focaccia zpomidorkami iziołami 4 Flares Facebook 0 Pin It Share 4 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 4 Flares Składniki: (nadwie focaccie) 400g mąki pszennej 1 szklanka wody Zobacz więcej
swoją wersję. W sieci, na blogach też można znaleźć wiele różnych przepisów. Na swój debiut wybrałam przepis na ciasto zKwestiiSmaku,ale czuję, że to nie koniec moich poszukiwań na przepis idealny. Zobacz więcej
Od dawna miałam ochotę upiec focaccię i jak znalazłam ten przepis nie mogłam mu się oprzeć :) Składniki: 450 gramów mąki ok. 30 gramów drożdży 300 ml wody 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli kilka łyżek Zobacz więcej
Focaccia z pomidorkami i oliwkami Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa. Taka jakby pizza, ale bez sera i pasty pomidorowej, za to z solą morską, ziołami, oliwą i apetycznymi dodatkami takimi jak Zobacz więcej
Na niedawne spotkanie ze znajomymi przygotowałam przekąski we włoskim stylu. Na stole królowała focaccia w dwóch odsłonach - z pomidorkami koktajlowymi oraz z oliwkami, a do tego zaserwowałam sałatkę Zobacz więcej
Focaccia drożdżowa z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami i świeżą bazylią. Podana z dobrej jakości oliwą i nic więcej do szczęścia nie trzeba :) Zapraszam ! Skorzystałam z przepisu Agatki z Happy Zobacz więcej
Focaccia to włoski chlebek. Można go robić z różnymi dodatkami. Ten zrobiłam z oliwkami, bazylią pomidorkami koktajlowymi i solą gruboziarnistą. Można go jeść "na sucho" lub jako kanapkę z różnymi Zobacz więcej
swoją wersję. W sieci, na blogach też można znaleźć wiele różnych przepisów. Na swój debiut wybrałam przepis na ciasto zKwestiiSmaku,ale czuję, że to nie koniec moich poszukiwań na przepis idealny. Zobacz więcej
Rozmarynowy przysmak wprost ze słonecznej Italii... Focaccia to rodzaj włoskiego drożdżowego pieczywa z oliwą z oliwek, rozmarynem i dodatkami, takimi jak pomidorki koktajlowe, czarne oliwki, czy też Zobacz więcej
Od dawna zbierałam się aby upiec chleb. I upiekłam. Ale wcale nie taki, jaki zamierzałam. Plany zmieniły się jeszcze zanim przystąpiłam do pracy. Kiedy otworzyłam lodówkę, by wyjąć drożdże uśmiechnęły Zobacz więcej
był poważny błąd - bo niby jak zagnieść ciasto z 35 g maki i 350 ml wody??). Focaccia, którą upiekłyśmy wczoraj i która miała być jeszcze na dzisiaj, została zjedzona wkrótce po upieczeniu, gdyż Zobacz więcej
Focaccia, to typowo włoski typ chleba, z dużą porcją oliwy i przeróżnymi dodatkami. Choć widziałam już setki wersji, wciąż nie wiem, jak dokładnie powinien wyglądać ten wypiek. Jedni mówią, że Zobacz więcej
Focaccia to cienki chlebek z ciasta drożdżowego, zwieńczony ulubionymi dodatkami, a podany (koniecznie!) z dobrą oliwą. Mój przygotowałam z dodatkiem daktylowych pomidorków, słonej w smaku fety i Zobacz więcej