fois gras

Są takie potrawy, które kiedyś działały na wyobraźnię bardziej niż inne. Ostrygi, kawior, foie gras, krewetki, małże, homar brzmiały intrygująco i czasami próbowałam wyobrazić sobie ich smak. Troszkę Zobacz więcej
ViveLaCuisine • Smakowity duet: foie gras z kaczki z batatami Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go Zobacz więcej
Foie gras - kacza lub gęsia wątróbka - to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Nie może go zabraknąć na francuskim stole zwłaszcza w Boże Narodzenie.Francuzi raczej nie mają Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Foie gras

Foie gras 3941

Fałszywe foie gras, czyli parfait z gęsich wątróbek Ten przepis nie ma nic wspólnego z oryginalnym foie gras po za tym, że jest równie pyszny. Za to sto razy tańszy. Bez udziału stłuszczonej wątroby Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Foie gras

Foie gras 1401

Śnieg sypie od wczoraj bez przerwy. Grudzień zaczął się prawdziwie zimowo. Jaki plan na jutro? Jogging w śniegu? Odpada. Basen? Może wieczorem. Jutro... A może by tak dłużej pospać? Tak bez żadnych Zobacz więcej
Terrine de foie gras au confit d’oignons et muscat de Baumes de Venise - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Zobacz więcej
katie's wonders
katie's wonders Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
katie's wonders
Mardi gras

Mardi gras 54

Mardi gras "A robisz takie na raz do buzi?" zapytał kolega na D. Nie zdążyłam odpowiedzieć. Kolega na R przekulał się za drzwiami ze śmiechu. Pączki. Kolega na J powiedział, że będzie smażył. Nie wiem Zobacz więcej
Cook &Celebrate
Cook &Celebrate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook & Celebrate
Foie Gras/ Figa/ Gruszka

Foie Gras/ Figa/ Gruszka 980

Myśląc o Francji, zawsze najpiękniej kojarzy mi się jesienną porą. Nie wtedy gdy jest gorąco, i tym bardziej nie gdy odwiedzają Francję miliony turystów. Najpiękniejszy czas to wrzesień, ponieważ Zobacz więcej
Przepis bierze udział w konkursie "Przepis Godny Mistrza", potrawa przy pomocy narzędzi dostępnych na stronieHendi. Mus z pieczonej jarzębiny i pigwowca z wanilią szkl. oczyszczonych korali jarzębiny Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Foie gras au torchon

Foie gras au torchon 740

C'est la dernière recette de l'année 2013. Merci pour vos visites, vos mots . Toutes mes pensées vont vers vous ! Je Vous souhaite un merveilleux Réveillon !!! _______________________________ Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Foie gras z kaczki

Foie gras z kaczki 663

Cześć =) Foie gras, to wątróbka z kaczki lub gęsi, specjalnie tuczonych. To tradycyjne, świąteczne danie kuchni francuskiej i jedna z najdroższych potraw tej kuchni. W dosłownym tłumaczeniu, foie Zobacz więcej
Kuchnia Ilony
Kuchnia Ilony Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Ilony
Pasztet inspirowany foie gras

Pasztet inspirowany foie gras 648

Czy masz kulinarne grzechy, do których nie przyznajesz się głośno, bo wstyd, bo ludzie na stosie Cię spalą. Bo nie chcesz swojego idealnego wizerunku popsuć, bo chcesz świecić przykładem, więc tej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Przepiórki z foie gras

Przepiórki z foie gras 132

2 przepiórki, 25 g wątróbki, 20 g placka drożdżowego, 100 ml mleka, 15 g pestek słonecznika, 40 g foie gras, 4 - 6 plastrów boczku wędzonego, 1 jajko, sól, Przepiórki umyć, oczyścić, odciąć kuperek, Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Tartinki z foie gras

Tartinki z foie gras 152

ViveLaCuisine • Tartinki z foie gras Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO Zobacz więcej
L'escargot de mardi gras INGREDIENTS: (pour 4 personnes) 200 g de farine 3 oeufs 150 ml de lait 1 sucre vanille zeste d'une 1/2 orange bio (optionelle) 1 c.à.soupe de sucre roux pincé de sel 1 Zobacz więcej
L'escargot de mardi gras - Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna - Food Zobacz więcej
SKŁADNIKI 16 łyżek miękkie masło 1 filiżanka drobno posiekana cebula 1 ząbek czosnek 1/2 filiżanki śmietanka kremówka 400g wątróbka kurza 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony Zobacz więcej
Ten przepis to było prawdziwe wyzwanie! Chciałam pokazać, że ze zwykłego pasztetu można przygotować wykwintną przystawkę. Mini ptysie z oszukanym foie gras nie tylko pięknie wyglądają ale również Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Foie gras au torchon

Foie gras au torchon 22

Foie gras au torchon - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Zobacz więcej
Cześć =) Foie gras, to wątróbka z kaczki lub gęsi, specjalnie tuczonych. To tradycyjne, świąteczne danie kuchni francuskiej i jedna z najdroższych potraw tej kuchni. Dziś zapraszam na kanapki z tym Zobacz więcej