Przepis na fois gras

Kto jadł fois gras to wie jaka to pychota. Ale… niestety droga! Przeglądnęłam kilka przepisów, ale i tak zrobiłam po swojemu, bo ten najbardziej prosty przepis jest najlepszy. Przynajmniej mi „ Zobacz więcej
Są takie potrawy, które kiedyś działały na wyobraźnię bardziej niż inne. Ostrygi, kawior, foie gras, krewetki, małże, homar brzmiały intrygująco i czasami próbowałam wyobrazić sobie ich smak. Troszkę Zobacz więcej
Tradycyjne danie rodem z Alzacji – pasztet strasburski z gęsich wątróbek. Uważany za luksusowy, jeden z najdroższych przysmaków francuskiej kuchni.Pokaże i udowodnię Wam, że każdy może przygotować w Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Foie gras

Foie gras 4247

Fałszywe foie gras, czyli parfait z gęsich wątróbek Ten przepis nie ma nic wspólnego z oryginalnym foie gras po za tym, że jest równie pyszny. Za to sto razy tańszy. Bez udziału stłuszczonej wątroby Zobacz więcej
Przepis na pasztet jest tu Kokilki smarujemy masłem, wykładamy szynką, napełniamy pasztetem, przykrywamy szynką. Na dno np.patelni czy brytfanny wlewamy wodę, wkładamy kokilki , gotujemy pół godziny . Zobacz więcej
L'escargot de mardi gras INGREDIENTS: (pour 4 personnes) 200 g de farine 3 oeufs 150 ml de lait 1 sucre vanille zeste d'une 1/2 orange bio (optionelle) 1 c.à.soupe de sucre roux pincé de sel 1 Zobacz więcej
Madziorek
Madziorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Don't blame the cook
Zupa krem z pasternaku

Zupa krem z pasternaku 598

Dzisiejszy przepis jest mocno spóźniony. Wystarczy zajrzeć do kalendarza warzyw i owoców sezonowych na bloguBei, żeby zdać sobie sprawę, że maj to środek `nie-sezonu` na pasternak. To tłumaczy czemu Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Foie gras

Foie gras 1449

Śnieg sypie od wczoraj bez przerwy. Grudzień zaczął się prawdziwie zimowo. Jaki plan na jutro? Jogging w śniegu? Odpada. Basen? Może wieczorem. Jutro... A może by tak dłużej pospać? Tak bez żadnych Zobacz więcej
Cook &Celebrate
Cook &Celebrate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook & Celebrate
Foie Gras/ Figa/ Gruszka

Foie Gras/ Figa/ Gruszka 1020

Myśląc o Francji, zawsze najpiękniej kojarzy mi się jesienną porą. Nie wtedy gdy jest gorąco, i tym bardziej nie gdy odwiedzają Francję miliony turystów. Najpiękniejszy czas to wrzesień, ponieważ Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Foie gras au torchon

Foie gras au torchon 791

C'est la dernière recette de l'année 2013. Merci pour vos visites, vos mots . Toutes mes pensées vont vers vous ! Je Vous souhaite un merveilleux Réveillon !!! _______________________________ Zobacz więcej
L'escargot de mardi gras - Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna - Food Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Foie gras z kaczki

Foie gras z kaczki 727

Cześć =) Foie gras, to wątróbka z kaczki lub gęsi, specjalnie tuczonych. To tradycyjne, świąteczne danie kuchni francuskiej i jedna z najdroższych potraw tej kuchni. W dosłownym tłumaczeniu, foie Zobacz więcej
W minioną niedzielę miałam ogromny zaszczyt brać udział w degustacji komentowanej w ramach kolejnej już edycji spotkań z polskimi winami i cydrami. Akademia Kulinarna SPOT. to EAT i magazyn WINO Zobacz więcej
Kuchnia Ilony
Kuchnia Ilony Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Ilony
Pasztet inspirowany foie gras

Pasztet inspirowany foie gras 697

Czy masz kulinarne grzechy, do których nie przyznajesz się głośno, bo wstyd, bo ludzie na stosie Cię spalą. Bo nie chcesz swojego idealnego wizerunku popsuć, bo chcesz świecić przykładem, więc tej Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Foie gras au torchon

Foie gras au torchon 25

Foie gras au torchon - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Oszukane foie gras - jak zrobić

Oszukane foie gras - jak zrobić 518

Uwielbiam wątróbki. Cielęcą, drobiową. Wypróbowałam przepis na wątróbki indycze udające foie gras. Składniki: 3/4 kg oczyszczonych wątróbek indyczych oliwa 2 szalotki sól pieprz pieprz marynowany (7 Zobacz więcej
SKŁADNIKI 16 łyżek miękkie masło 1 filiżanka drobno posiekana cebula 1 ząbek czosnek 1/2 filiżanki śmietanka kremówka 400g wątróbka kurza 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony Zobacz więcej
Cześć =) Foie gras, to wątróbka z kaczki lub gęsi, specjalnie tuczonych. To tradycyjne, świąteczne danie kuchni francuskiej i jedna z najdroższych potraw tej kuchni. Dziś zapraszam na kanapki z tym Zobacz więcej
J'ai décidé de faire des paczki pour le Tłusty czwartek (jeudi gras) mais je publie cette recette en ce mardi gras qui est en fait l'équivalent du jeudi gras célébré par les polonais. J'ai essayé une Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Francja, Bułgaria, Węgry, Hiszpania i Chiny są największymi producentami foie gras na świecie. Jednak jego historia sięga czasów starożytnego Egiptu. … Zobacz więcej