Mąż mi wczoraj przygotował niespodziankę w postaci serowego fondue i powiedział, żebym zamieściła przepis na blogu, co też czynię :) Znajdziecie wiele przepisów na fondue, jedne drogie, inne tańsze.
Zobacz więcej
Fondue | Dorodne Pomidory Dorodne Pomidory Menu Przeskocz do treści Strona główna Fondue Dodaj komentarz 27.01.2013 Fondue przyjemnie jest jeść zimą, w miłym towarzystwie. Jest todawny sposób górali
Zobacz więcej
Fondue to tradycyjna szwajcarska potrawa. Każdy kanton ma własny przepis nafondue w którym głównym składnikiem jest ser pochodzący z danej okolicy. Fondue to świetne zagospodarowanie wieczoru z
Zobacz więcej
Wlasnie taki zestaw do fondue zagoscil u nas w Sylwestrowy wieczor spedzony z para znajomych. Byl to moj tegoroczny gwiazdkowy prezent i oczywiscie zostal zaraz wykorzystany, jeszcze w swieta. A potem
Zobacz więcej
Jeśli planujecie spędzić nadchodzącego Sylwestra w małym gronie, serowe fondue jest świetną propozycją na oryginalnie podany, ciepły i sycący posiłek. Naprawdę super sprawa i niezła frajda dla
Zobacz więcej
Fondue to szwajcarski smakołyk i chyba kolajrzy się z tym krajem równie bardzo, jak czekolada. Zrobione z pysznych serów posmakuje każdemu. Na zimę to danie idealne, bo dodaje energii i rozgrzewa.
Zobacz więcej
Fondue to klasyczne danie serowe ze szwajcarskim rodowodem. Idea jest prosta: podgrzewamy wino i rozpuszczamy w nim ser. Dobrze mieć specjalny zestaw do fondue, bo wtedy cały proces gotowania i
Zobacz więcej
Okazało się, że w garnku [...] jest żółty ser. Podgrzewany na małym ogniu, podlany białym winem i uzupełniony tajemniczymi ingrediencjami, tworzył - jak wyjaśniła z dumą gospodyni przyjęcia -
Zobacz więcej
« Krem czosnkowy i sos z ... Łosoś smażony z musztardą » Fondue z mielonego mięsa Do fondue proponuję maleńkie, aromatyczne kuleczki z mielonego mięsa. Składniki: 600g mięsa wieprzowego (lub 300g
Zobacz więcej
200 gram ementalera, 200 gram goudy, 200 gram gruayere, 300 ml białego półwytrawnego wina, 50 ml wiśniówki, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, gałka muszkatołowa, imbir mielony, pół ząbka czosnku, łyżeczka
Zobacz więcej
Funde (fondue) z białejczekolady 30 Styczeń 2013 · - autor: Krystyna Gerc · w deser · Genialne połączenie smaku delikatnej czekolady i soczystej pomarańczy. To nie było łatwe zważając że prócz
Zobacz więcej
Nie byłabym sobą jakbym nie odchudziła fondue. Tradycyjnie robi się to z wielu gatunków żółtego tłuściutkiego sera roztopionego w stosunkowo niewielkiej ilości wina, a przepisy widziałam też na mleku.
Zobacz więcej
Fondue czekoladowe to doskonałe urozmaicenie małych przyjęć jak i kolacji we dwoje. Można je przygotować w kilka chwil. Dodatki można przygotować wg własnych upodobań, sprawdzą się tu doskonale świeże
Zobacz więcej
Pomysł na ekspresową kolacje. Pewnie nie jedno z was ma gdzieś w szafce ukryte nieużywane naczynie do fondue, bo zawsze nam się wydaje że przygotowanie serowe, czy mięsnego fondue to "kupa roboty",
Zobacz więcej
Fondue – wywodzące się z kuchni szwajcarskiej danie, to idealna propozycja na romantyczną randkę, gdzie równie ważne jak to co jemy, jest całe otoczenie. Jest to potrawa którą delektujemy się w sposób
Zobacz więcej
Do fondue jest potrzebne specjalnie naczynie, które cały czas będzie utrzymywać jednakową temperaturę roztopionego sera. Ja to naczynie - bardzo proste, na świeczki podgrzewacze (potrzeba przynajmniej
Zobacz więcej
To kolejny pomysł na romantyczną kolację :) ostatnio raczyliśmy się w domu FONDUE CZEKOLADOWYM... , ponieważ ten temat gości na moim blogu po raz pierwszy tradycyjnie umieszczam parę słów o samym
Zobacz więcej
W ostatnią sobotę gościliśmy u nas znajomych. Postanowiliśmy wypróbować nasz nowy zestaw do fondue. Zdecydowaliśmy się na mięsne fondue burgundzkie (fondue bourguignonne). Przygotowaliśmy pyszne mięso
Zobacz więcej
Szwajcaria słynie z zegarków, banków i wybornych serów. Ich narodową potrawą jest Fondue. Doskonała potrawa z kompozycji serów i wina. Wielokrotnie jadłem przetworzoną z torebki więc postanowiłem w
Zobacz więcej
Fondue mięsne po burgundzku Fondue wywodzi się ze Szwajcarii. Powstało jako sprytny sposób na wykorzystanie resztek jedzenia. Dodatkowo miało rolę integracyjną. Łączyło skłóconych członków rodziny
Zobacz więcej