foodmag

ZOBACZ TAKŻE:

Fabryka Przepisów zmienia nazwę na FoodMag. Dlaczego FoodMag? Z bardzo prostej przyczyny. Nazwa jest krótsza, łatwiej zapada w pamięć, oczywiście brzmi lepiej i lepiej będzie określać charakter Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Ciasteczka serowe

Ciasteczka serowe 1341

2
Te ciasteczka zrobiłam według przepisu Kasi Wilkosińskiej z jej blogu kulinarnego foodmag http://foodmag.pl/przepis/ciasteczka-serowe/ Może nie są tak piękne jak w oryginale, ale w smaku są pyszne. Zobacz więcej
Doskonała! Uwielbiam szarlotki a ta jest jedną z lepszych jakie jadłam. Ciasto jest idealne, całość świetnie do siebie pasuje, musicie spróbować. Przepis znalazłam na FoodMag i polecam. Forma 33x22 Zobacz więcej
magdasad
magdasad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Karmelizowane buraczki

Karmelizowane buraczki 878

0
Jest to pyszny i oryginalny dodatek do pieczonych mięs. Kawałki buraczków oblepione słodkawą glazurą zaskakują smakiem, a przy tym prezentują się bardzo apetycznie. Można je przygotować wcześniej: Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Dyniowe Cupcakes

Dyniowe Cupcakes 54

1
z cukrem pudrem i wanilią, aż będzie puszyste. Następnie partiamy dodajemy serek. Gdy składniki się połączą, krem jest gotowy. Dekorujemy wierzch babeczek kremem, posypujemy cynamonem i opcjonalnie Zobacz więcej
był mocno czekoladowy na życzenie solenizantki. Czekoladowy i wilgotny biszkop, czekoladowy krem z ganache i truskawki. Dekoracja to już maślany krem (Swiss Meringue Buttercream), który świetnie się Zobacz więcej
150 g masła ok 500 g dowolnych owoców Sposób wykonania: 1. Masło roztopić, przestudzić lekko. 2. Jajka utrzeć z cukrem pudrem, aż masa podwoi swoją objętość. Dodać roztopione masło, wymieszać. Dodać Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Karmelizowane szalotki

Karmelizowane szalotki 34

2
i dusimy, aż szalotki zmiękną. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy szalotki są już miękkie dodajemy miód, ocet balsamiczny, doprawiamy jeszcze pieprzem i chwilę dusimy, 2 minuty. Gotowe! Podajemy na Zobacz więcej
Bardzo lubię pesto, aczkolwiek jem je dość rzadko. Odkad jednak obrodziła nam bazylia i trafiłam na przepis Kasi z FoodMag zaczyna to się zmieniać. W lodówce zawsze mam słoiczek ...aczkolwiek wyjadam Zobacz więcej
Moje pierwsze sernikobrownie. Już dawno zamierzałam upiec to ciasto, bo łączy w sobie to, co lubię najbardziej, mocno czekoladowe brownie i sernik, tym razem z dodatkiem majowych czereśni z własnego Zobacz więcej
To jedna z tych zup przypominających mi babcine. Iście wiosenno - letnia, aromatyczna, pyszniutka. Wcinaliśmy aż uszy się trzęsły ;) Przepis z bloga Foodmag. Składniki : 1 średni kalafior 4 średnie Zobacz więcej
kulę , zawinąć w folie i schłodzić w lodówce przez około godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na grubość około 2 – 3 mm. Foremką lub szklanką wykrawać kółka o średnicy 7 – 8 cm. Każde kółko Zobacz więcej
Za oknem zimno i powoli zimowo, choć w moim mieście dopiero raz prószyło. Dzisiejsza mgła, która dosłownie spowiła całą okolicę skutecznie zniechęcała mnie do wyjścia z domu. Na taką aurę idealna Zobacz więcej
ten etap, tak jak ja. Masę przelewamy do kwadratowej tortownicy 20 x 20 cm i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160ºC. Pieczemy ok. 30 minut. Studzimy na kratce. Gdy ciasto ostygnie polewamy je Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Kotlety rybne z dorsza

Kotlety rybne z dorsza 1692

2
pergaminem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170ºC, na 10–12 minut, aby kotleciki się dopiekły. Podajemy z sałatą, opiekanymi ziemniakami, frytakmi czy między bułką, tak jak lubicie. Smacznego! Zobacz więcej
i sprężyste w środku (al dente) dodajemy podsmażone prawdziwki, 2 łyżki masła, starty parmezan, posiekaną natkę i chwilę dusimy. Masło spowoduje, że risotto będzie bardziej kremowe i doda smaku. Zobacz więcej
i pieprzem wg uznania. Podajemy z łyżką jogurtu greckiego i startą skórką z pomarańczy. Możemy również dodatkowo podać grzanki, u mnie wersja bez :) Smacznego! The post Krem z pieczonego bakłażana i Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Śledzie po Kaszubsku

Śledzie po Kaszubsku 125

4
ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy go na przemian z sosem cebulowym w słoiku. Na wierzchu powinien być sos. Możemy polać wszystko olejem, zamykamy słoik i odstawiamy na Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Advocat, likier jajeczny

Advocat, likier jajeczny 54

3
, następnie cienkim strumieniem wkręcamy mleko. Do tak przygotowanej masy wlewamy spirytus, powoli i również cienkim strumieniem. Zbyt szybko wlany spirytus może spowodować, że masa się zwarzy. Likier Zobacz więcej
miękka, ale się nie rozpadła. Doprawiamy, solą i sokiem z limonki (ładnie przełamie smak) oraz posiekaną kolendrą. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany, oczywiście opcjonalnie :) Smacznego! The post Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: