Przepis na francuska kaczka w garnku rzymskim

Kaczka nadziewana kaszą gryczaną, grzybami i .......garnek rzymski Jakoś tak w ubiegłym tygodniu stałam się szczęśliwą posiadaczką garnka rzymskiego. Ponieważ dużo dobrego o garnku już słyszałam więc Zobacz więcej
1 kaczka 1600-1800 g 4 jabłka sól pieprz pieprz ziołowy oregano hyzop majeranek kolendra 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego Kaczkę myjemy i oczyszczamy, zioła mieszamy z oliwą i octem Zobacz więcej
Lubicie mięso kaczki? Ja tak średnio ale rosół z kaczki to mój ideał. Jednak ostatnio Rysiowa Mama dała nam kaczkę którą wcześniej poluzowała. Pamiętacie w Julie&Julia przepis na kaczkę luzowaną? Zobacz więcej
Jedno z najlepszych dostępnych mięs to właśnie kaczka uwielbiam ją przygotowaną w każdy możliwy sposób. Składniki: pierś z kaczki sól i pieprz smalec z gęsi Przygotowanie: Pierś czyścimy z Zobacz więcej
Poniżej prezentuję wszystkie szybkie dania, które proponuję na obiad lub kolację: Gołąbki kawalerskie czyli bez zawijania Kurczak z patelni z sezamem Canneloni z mięsem lub szoinakiem i serem feta Zobacz więcej
Lubicie mięso kaczki? Ja tak średnio ale rosół z kaczki to mój ideał. Jednak ostatnio Rysiowa Mama dała nam kaczkę którą wcześniej poluzowała. Pamiętacie w Julie&Julia przepis na kaczkę luzowaną? Zobacz więcej
Skąd się u mnie wzięliście we wrześniu i październiku? | Agata gotuje Agata gotuje czyli kobieta wszechjedząca Search for: Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Kaczka po staropolsku

Kaczka po staropolsku 1008

Kaczkapieczona w bardzo podobny sposób jak wcześniej juz zamieszczonykurczak z jabłkamiz tym tylko wyjatkiem, że posypana jest dodatkowo tymiankiem Upieczona jak poprzednio w garnku rzymskim jest Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Pieczona kaczka z jabłkami

Pieczona kaczka z jabłkami 2013

Kaczka na życzenie jednego z czytelników bloga. Cudownie smakuje w połączeniu z czerwoną kapustą. Kaczka wbrew pozorom nie jest trudna, wystarczy tylko mieć dobre nastawienie i na pewno się uda :-) Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Myszka gotuje
Pierś kaczki po polsku

Pierś kaczki po polsku 2888

Składniki : 2 piersi kacze ciasto francuskie 2 jabłka słoik żurawiny do mięs 3 średniej wielkości buraki 3 łyżki miodu wielokwiatowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu z czerwonego wina 2 ziela angielskie Zobacz więcej
Uwielbiam tą niesamowitą satysfakcję, gdy po kilku godzinach spędzonych w kuchni siadamy z Rysiem do stołu i odkrywamy kolejny nowy smak - rozmowy jakie się przy tym toczą są inspiracją do tworzenia Zobacz więcej
Cassoulet (kasulet) to południowo-francuski klasyk. Zapiekanka o chłopskim pochodzeniu z dodatkiem wieprzowych kiełbasek, kaczego (lub gęsiego mięsa) i białej fasoli. Swoją nazwę zawdzięcza Zobacz więcej
Cook it Lean
Cook it Lean Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook it Lean
Pomarańczowa pierś z kaczki

Pomarańczowa pierś z kaczki 2428

Pomarańczowa pierś z kaczki | Gotuj się! O autorce Napisz do mnie - Top NavigationO autorceNapisz do mnie Przepisy, artykuły i recenzje. Subiektywnie o odżywianiu. Strona główna Przepisy Paleo Zobacz więcej
Idealne danie na wszelkiego rodzaju okazje. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Smakuje obłędnie i świetnie się prezentuje. Do tego niesamowity sos truskawkowo-balsamiczny... Aby mięso wyszło Zobacz więcej
We Francji rillettes oznacza smarowidło do chleba, które jest zrobione z tłustego mięsa, podlewane rosołem i winem z ziołami i przyprawami. Ta wyrafinowana nazwa w potocznym tłumaczeniu to Zobacz więcej
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
KACZKA PIECZONA z owocami, bardzo aromatyczna Obdarował mnie mąż kaczką ,to zamiast brylantu :))) i zażyczył sobie na niedzielny obiad.Nigdy nie piekłam w całości kaczki ,więc się troszkę przeraziłam Zobacz więcej
Jedno z ulubionych win, soczyste i słodkie od słońca wiśnie, ulubiona konfitura z borówki i Chrupiąca z wierzchu a jędrna i różowa w środku średniowysmażona pierś z kaczk w sosie z pachnących słońcem Zobacz więcej
Ekspresłówka #4 Mycie | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Kiszone cytryny - idealny dodatek do potraw z garnka rzymskiego Cudownym uzupełnieniem potraw z garnka rzymskiego będą kiszone cytryny (muszą być BIO, Organic, lub takie, na których zaznaczono, że są Zobacz więcej