Przepis na francuskie ciasteczka z borówkami i bitą śmietaną

Ciasto śliwka w czekoladzie » Rurki francuskie z bitą śmietaną W upalne letnie dni (ale nie oszukujmy się, w zimowe też!) najlepsze są wypieki, które można zrobić błyskawicznie. Do takich właśnie Zobacz więcej
Ciasto "Ptasie mleczko"- przepyszne! || mysweetworld Strona główna O Blogu Kontakt KATEGORIE BABECZKI BEZY CIASTA I TORTY CIASTECZKA DESERY NA CIEPŁO DESERY NA ZIMNO DO PICIA DROŻDŻOWE NA ŚNIADANIE Zobacz więcej
Szybki i łatwy do przygotowania deser, równie szybko i łatwo znika z talerza. Podsuwam przepis jako inspirację i zachęcam do eksperymentowania z dodatkami. Składniki: · Opakowanie ciasta francuskiego Zobacz więcej
Pomysł na szybki deser, do przygotowania kiedy goście już pukają do drzwi. Potrzebne będą tylko trzy składniki: ciasto francuskie, bita śmietana i dowolne owoce sezonowe. U mnie tym razem egzotyczne Zobacz więcej
Składniki: Śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder i serek mascarpone -mieszamy. Borówkę myjemy. Na spód naczynia nakładamy po 2 łyżki przygotowanej masy. Na niej układamy owoce i kolejny raz Zobacz więcej
Bardzo proste rurki do popołudniowej kawki:) Przyznam się Wam, że ostatnio zakupiłam sobie dwie książki o fotografii kulinarnej bo doszłam do wniosku, że moje zdjęcia to hmmm...żenada:) Teraz ćwiczę i Zobacz więcej
Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną to moja propozycja do dzisiejszej popołudniowej kawki:) Płat ciasta francuskiego 2 żółtka 1 łyżka mleka 1łyżka cukru pudru szklanka śmietany 30% 1 Zobacz więcej
Kuchnia francuska niektórym z nas kojarzy się ze ślimakami lub żabimi udkami, czyli wyrafinowanymi potrawami w wersji mini. Czy rzeczywiście taka jest? Tak naprawdę jest bardzo różnorodna. Każdy Zobacz więcej
Gotowe ciasto francuskie jest super pomysłem zwłaszcza dla osób, które nie mają czasu na pieczenie skomplikowanych wypieków. A w tym wypadku rurki można upiec wcześniej i przed przyjściem gości ubić Zobacz więcej
Jak obiecałam drugi słodki przepis, ale nie tak bardzo....bo z nutą kwasnego rabarbaru. Przepis ekspresowy, bo z ciasta francuskiego, które lubie mieć w lodówce na podorędziu. Ciasteczka z bita Zobacz więcej
Błyskawiczne gofry z ciasta francuskiego. Wystarczy tylko wyciąć kawałki ciasta i wrzucić do gofrownicy. Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają Zobacz więcej
Na schyłku lata proponuję pyszny, mocno kremowy sernik z borówkami. Poza masą serową znajdziecie tutaj również bitą śmietanę. Całość idealnie komponuje się ze słodkimi borówkami. Obok takiego wypieku Zobacz więcej
Cupcakes to niezawodny sposób na szybkie małe co nieco. Do ciasta dorzucamy borówki, pieczemy, na wierzch wyciskamy bitą śmietanę i voila. Babeczki gotowe! Inspiracja:Cooking Classy. Składniki na 12 Zobacz więcej
Zawsze bałam się tych bez jak ognia, że opadną, że się przypalą, że się nie wysuszą.... Kiedy zrobiłam po raz pierwszy okazało się że nic prostszego. Rzecz jasna jeśli ubijacie mikserem, a nie ręcznie Zobacz więcej
Powoli borówki amerykańskie znikają ze sklepów. To ostatnia szansa aby je wykorzystać, a gdy nie znajdziecie ich na sklepowej półce to polecam zastąpić je w tym cieście innymi owocami np. wiśniami z Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Rurki francuskie z bitą śmietaną

Rurki francuskie z bitą śmietaną 95

Zwykle podczas letnich spacerów po warszawskiej Starówce moim obowiązkowym przystankiem była mała kawiarnia, z nieziemskiej długości kolejką. Opłacało się jednak odstać swoje, aby skosztować pysznych Zobacz więcej
Został mi kawałeczek ciasta francuskiego, postanowiłam więc zrobić z niego coś na szybko do kawy ;-) Składniki: ciasto francuskie żółtko garść borówek bita śmietana Wykonanie: Gotowe ciasto francuskie Zobacz więcej
Ciekawa historia z tą moją roladą...a dokładniej z biszkoptem. Byłam tak przejęta tym, żeby ta rolada się udała i wszystko było jak należy, że do biszkoptu dodałam tylko połowę mąki, a o reszcie Zobacz więcej
Ciasto upiec według wskazówek na opakowaniu Jeśli upieczemy jeden płat ciasta to przekrójmy go na pół póki jeszcze ciepłe, a kiedy ostygnie przełóżmy je bita śmietaną i A jeśli upiekliśmy 2 płaty to Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Przepisy na słodkości

Przepisy na słodkości 7756

CIASTA I TORTY Apple bread Babka drożdżowa Babka kajmakowa Babka kawowa Babka pomarańczowa na białkach Bananowiec bez pieczenia Biszkopt z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną Biszkopt z masą Zobacz więcej