Przepis na frijoles

Powiązane przepisy:

Dziś banalne, ale pyszne danie kuchni meksykańskiej - frijoles refritos, czyli odsmażana fasola, idealny dodatek do wielu meksykańskich dań albo np. na grzanki. W zależności od regionu danie Zobacz więcej
Jest niezawodny jako dodatek do burito czy tez nachos. Świetny na spotkanie z przyjaciółmi, piknik albo grilla. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Meksykańskie frijoles molidos, czyli dip z Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na danie bardzo łatwe w wykonaniu, a przy tym zaskakująco smaczne jak na tak prostą potrawę. Mowa o frijoles refritos, czyli odsmażanej fasoli która świetnie sprawdzi się jako dodatek Zobacz więcej
Frijoles charros to danie bardzo popularne w Meksyku. Do podzielenia się tym przepisem z Wami zainspirowała nas książka "Meksyk od kuchni. Od Azteków do Adelity" Susany oSorio Mrożek. Towłaśnie z tej Zobacz więcej
Pozostajemy w klimacie meksykańskim, przynajmniej jeszcze dzisiaj. Burrito to nic innego jak inaczej zwinięta tortilla.Oczywiście w Meksyku tortille smakują nie tak jak te, które można kupić u nas, są Zobacz więcej
Ingredientes: un vaso de frijoles rojos un vaso de frijoles blancos un vaso de maní frito y salado 2 cucharaditas de sal una cucharadita de pimienta negra un puerro picado y frito con un poco de Zobacz więcej
Przesmażona fasola to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej i tzw. kuchni Tex-Mex. Taka fasola jest również znana w innych kuchniach Ameryki Łacińskiej. Może być podana jako samodzielne danie oraz Zobacz więcej
Czy prowadząc bloga dotyczącego meksykańskiej kuchni można pominąć smażoną pastę fasolową – frijoles refritos? W żadnym wypadku. Jest to tak nieodłączne w codziennej meksykańskiej diecie, jak tortilla Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję Wam kolejną zupkę - Sopa de Frijoles Negros. Typowa kubańska zupa z czarnej fasoli, spożywana również w całej Ameryce Środkowej, gdzie korzystanie z ziaren czarnej fasoli jest dość Zobacz więcej
Nadszedł czas na przedstawienie Wam jednego z moich ulubionych dań- frijoles mexicanas. Jest to potrawka z czarnej fasoli, którą można spotkać praktycznie w każdej meksykańskiej jadłodajni- od tej Zobacz więcej
Frijoles refritos to klasyczne danie kuchni meksykańskiej, które również stanowi często bazę innych potraw, i używa się jako dipu do nachosów, zapieka pod serem, kładzie się pod piramidę warzyw i Zobacz więcej
Pasta z fasoli jest jednym z bardziej popularnych dań w Meksyku. Meksykanie mówią na nią frijoles refritos, czyli smażona fasola. Teoretycznie jest to danie wegańskie, chociaż jeśli jesteście weganami Zobacz więcej
Frijoles borrachos, czyli pijane fasolki rodem z Meksyku – Zdrowsze Jedzenie Zdrowsze Jedzenie Blog o zdrowym stylu życia Menu Przeskocz do treści O nas Przepisy Pielęgnacja Kontakt Strona główna » Zobacz więcej
Może nie tak ultra szybkie, na jakie wygląda i super dietetyczne, jakim się wydaje, ale dobre! Patent na frijoles refritos, czyli smażoną fasolę od dawna mają Meksykanie. Czarne złoto przerabiają w Zobacz więcej
Ingredientes: lechuga iceberg una lata de sardinas ahumadas en aceite de oliva una lata de frijoles blancos un chalote cortado en rodajas tomate seco en aceite sal y pimienta perejil picado aceite de Zobacz więcej
Archiwum bloga lipiec (1) czerwiec (2) maj (5) kwiecień (4) marzec (11) luty (19) styczeń (11) grudzień (12) listopad (14) październik (20) wrzesień (18) sierpień (8) lipiec (11) czerwiec (27) maj Zobacz więcej
Frijoles borrachos to proste, tradycyjne danie kuchni meksykańskiej. Tytułowe "pijane fasolki" duszone są z aromatycznymi przyprawami, wędzonym boczkiem oraz ciemnym piwem (alkohol podczas duszenia Zobacz więcej
Ingredientes: 200 gramos de arroz 200 gramos de frijoles rojos una cebolla picada un pimiento verde cortado en tiras 300 gramos de champiñones cortados en rodajas 200 gramos de guisantes 200 gramos de Zobacz więcej
Za oknem mocno jesiennie. Pogoda bardzo deszczowa. Rano zimno, w południe zimno i wieczorem też zimno :) Sezon grzewczy już dawno otwarty, w kuchni też. Przyszła pora na tak zwane rozgrzewacze. Zobacz więcej
Puree ze smażonej fasoli jest jednym z typowych dań kuchni meksykańskiej i Tex-Mex. Może stanowić dodatek do wielu dań mięsnych, drobiowych, rybnych czy warzywnych, jak również zostać użyte do Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: