frittelle

ZOBACZ TAKŻE:

Zima znowu wróciła. Podczas takich białych zimowych dni przychodzi nam do głowy, żeby cos wrzucić słodkiego na język. A że trwa karnawał, to można sobie pozwolić na coś słodkiego. Dziś kolei na Zobacz więcej
Frittelle to włoskie określenie racuszków, które najczęściej występują (podobnie jak u nas w Polsce) w przeróżnych słodkich wersjach, ale czasami można natknąć się także na ich wytrawne warianty. Zobacz więcej
è veramente immediata. Il risultato sono delle frittelle buonissime che noi ci mangiamo con lo sciroppo d'acero o con il miele. Provatele e fateci sapere come le trovate! Gli ingredienti sono : 1/2 Zobacz więcej
Dzisiaj dla odmiany chciałam Wam zaproponować coś słodkiego na karnawał - frittelle di ananas czyli plastry ananasa w cieście. Rozpusta, słowem coś w sam raz na karnawał. Powiem szczerze że chyba nie Zobacz więcej
Wraz z Aleksandrą z Moja Toskania zapraszamy Was dzisiaj na typowy toskański słodycz - ryżowe kulki. Przygotowuje się je podczas karnawału oraz 19 marca, w dzień św. Józefa (dlatego zwane są też Zobacz więcej
, ma si può usare anche il kefir o il latte normale. Il latte fermentato è una cosa tipica polacca che si ottiene lasciando il latte fresco (crudo!) a temperatura ambiente per 2-3 giorni. Il latte Zobacz więcej
i smażymy z obu stron na złoty kolor. Ciepłe bliny udekorować wysepką ze śmietany i łyżeczką kawioru Frittelle di grano saraceno è un piatto russo, che è tradizionalmente associato con il caviale. Zobacz więcej
Okres karnawału i kończący go Tłusty Czwartek rządzą się swoimi prawami i liczenie kalorii jest wtedy zabronione Dlatego dziś zachęcam Was do przygotowania rewelacyjnych włoskich ptysiów smażonych w Zobacz więcej
Frittelle to pyszne, małe, włoskie pączusie, coraz bardziej popularne w Polsce, znane również pod nazwą fritole. Występują w przeróżnych odmianach, z dodatkiem drożdży i bez, same lub z nadzieniem. Zobacz więcej
na ogniu. Kiedy uznasz, że jest wystarczająco gorący, wrzuć do rondelka kawałeczek chleba. Jeśli będzie skwierczał i zbrązowieje się po 30 sekundach - olej jest wystarczająco nagrzany. Jeśli używasz Zobacz więcej
na złoty kolor. **** PREPARAZIONE Tagliamo il peperone rosso e il petto di pollo a dadini. Mischiamo in una ciotola le uova con la farina. Aggiungiamo il sale, il pepe, l'origano e il prezzemolo Zobacz więcej
nell'olio bollente, girare le frittelle almeno una volta. Una volta fritte, scolare bene e fare riposare sulla carta assorbente. PS. Si può lasciare l'impasto in un contenitore chiuso per almeno 10 Zobacz więcej
Michel Roux ', 130 ricette semplici " frittelle sottili si sciolgono in bocca Ingredienti per le frittelle: 125 g di farina Zucchero semolato 15g pizzico di sale 2 uova 325 ml di latte Panna da Zobacz więcej
warzyw. Dodajemy kukurydzę i doprawiamy do smaku pieprzem ,solą i ulubionymi ziołami. Gotowy farsz odstawiamy na bok. W gotowe naleśniki nakładamy farsz i Smacznego! ps. można też zapiec z masełkiem Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 500 ml wody 100 g masła pół łyżeczki proszku do pieczenia 8 jajek Krem: 3 żółtka 2 całe jajka 200 g cukru 120 g mąki 750 ml mleka+ 4-5 łyżek Dodatkowo: 1 litr Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm: Na pocztówce starej widzę siebie sprzed stu lat/Jak w cukierni znowu pączka jem/Z cukrem pudrem przeszłość miesza się. Chłopcy z placu broni W Tłusty Czwartek usmażyłam kolejne Zobacz więcej
Najczesciej gotuje po neapolitansku, ale czasem przyrzadzam idania, ktorejadalam wdomu rodzinnym. Dlaczego tylko czasem? Brakuje mi bowiemniezbednychskladnikow inie zawsze wszystko mojej wloskiej Zobacz więcej
Sezon na dynie w pelni pora wiec przedstawic jakis sezonowy przepis :) Dzisiaj placuszki z dyni i ricotty z nuta pomaranczowa, a dlaczego? Bo tak od siebie dodalam kilka lyzek domowego (mojej Zobacz więcej
"Cukinie, cukinie, cukinie! Co z nimi robić?!" ? to powtarzająca się moja myśl, gdy pojawiają się one w moim ogrodzie w dużych ilościach ... A jednak z cukinii można wyczarować tyle pysznych dan. Na Zobacz więcej
Wspaniałe, aromatyczne placki z jabłkami, które można zaserwować na podwieczorek lub kolację. Lista zakupów: 4 jabłka ciasto: 180 g mąki 250 ml mleka 2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyzka cukru waniliowego Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: