frittelle

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Karnawał trwa, więc jak bym mogła nie upiec pączków :) Tym razem są to włoskie pączki, czyli Frittelle di Carnevale, które możecie nadziewać różnymi dodatkami. U mnie jest to domowy budyń waniliowy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zima znowu wróciła. Podczas takich białych zimowych dni przychodzi nam do głowy, żeby cos wrzucić słodkiego na język. A że trwa karnawał, to można sobie pozwolić na coś słodkiego. Dziś kolei na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Frittelle to włoskie określenie racuszków, które najczęściej występują (podobnie jak u nas w Polsce) w przeróżnych słodkich wersjach, ale czasami można natknąć się także na ich wytrawne warianty. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
è veramente immediata. Il risultato sono delle frittelle buonissime che noi ci mangiamo con lo sciroppo d'acero o con il miele. Provatele e fateci sapere come le trovate! Gli ingredienti sono : 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj dla odmiany chciałam Wam zaproponować coś słodkiego na karnawał - frittelle di ananas czyli plastry ananasa w cieście. Rozpusta, słowem coś w sam raz na karnawał. Powiem szczerze że chyba nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wraz z Aleksandrą z Moja Toskania zapraszamy Was dzisiaj na typowy toskański słodycz - ryżowe kulki. Przygotowuje się je podczas karnawału oraz 19 marca, w dzień św. Józefa (dlatego zwane są też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ma si può usare anche il kefir o il latte normale. Il latte fermentato è una cosa tipica polacca che si ottiene lasciando il latte fresco (crudo!) a temperatura ambiente per 2-3 giorni. Il latte Zobacz więcej
{{headerMessage}}
versate il composto ottenuto nella ciotola con le uova. In una padella mettiamo 2 cucchiai di olio di oliva e lo scaldiamo sul fuoco, successivamente formiamo le frittelle che cuoceremo su entrambi i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i smażymy z obu stron na złoty kolor. Ciepłe bliny udekorować wysepką ze śmietany i łyżeczką kawioru Frittelle di grano saraceno è un piatto russo, che è tradizionalmente associato con il caviale. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Okres karnawału i kończący go Tłusty Czwartek rządzą się swoimi prawami i liczenie kalorii jest wtedy zabronione Dlatego dziś zachęcam Was do przygotowania rewelacyjnych włoskich ptysiów smażonych w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Frittelle to pyszne, małe, włoskie pączusie, coraz bardziej popularne w Polsce, znane również pod nazwą fritole. Występują w przeróżnych odmianach, z dodatkiem drożdży i bez, same lub z nadzieniem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdyby zdarzyło się, że zrobimy zbyt dużo ciasta na pizzę, możemy z niego zrobić minipączki (bez nadzienia). Świetnie smakują obtoczone w cukrze wymieszanym z cynamonem lub sosem czekoladowym. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na złoty kolor. **** PREPARAZIONE Tagliamo il peperone rosso e il petto di pollo a dadini. Mischiamo in una ciotola le uova con la farina. Aggiungiamo il sale, il pepe, l'origano e il prezzemolo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nell'olio bollente, girare le frittelle almeno una volta. Una volta fritte, scolare bene e fare riposare sulla carta assorbente. PS. Si può lasciare l'impasto in un contenitore chiuso per almeno 10 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z książki Michela Rouxa „Jajka, 130 prostych przepisów” Składniki na naleśniki: 125 g mąki 15 g drobnego cukru szczypta soli 2 jajka 325 ml mleka 100 ml śmietany kremówki kilka kropli esencji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
warzyw. Dodajemy kukurydzę i doprawiamy do smaku pieprzem ,solą i ulubionymi ziołami. Gotowy farsz odstawiamy na bok. W gotowe naleśniki nakładamy farsz i Smacznego! ps. można też zapiec z masełkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 500 ml wody 100 g masła pół łyżeczki proszku do pieczenia 8 jajek Krem: 3 żółtka 2 całe jajka 200 g cukru 120 g mąki 750 ml mleka+ 4-5 łyżek Dodatkowo: 1 litr Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Frittelle de Hanukkah

Frittelle de Hanukkah 60

0
{{headerMessage}}
Kulinarny aforyzm: Na pocztówce starej widzę siebie sprzed stu lat/Jak w cukierni znowu pączka jem/Z cukrem pudrem przeszłość miesza się. Chłopcy z placu broni W Tłusty Czwartek usmażyłam kolejne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najczesciej gotuje po neapolitansku, ale czasem przyrzadzam idania, ktorejadalam wdomu rodzinnym. Dlaczego tylko czasem? Brakuje mi bowiemniezbednychskladnikow inie zawsze wszystko mojej wloskiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na dynie w pelni pora wiec przedstawic jakis sezonowy przepis :) Dzisiaj placuszki z dyni i ricotty z nuta pomaranczowa, a dlaczego? Bo tak od siebie dodalam kilka lyzek domowego (mojej Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: