fromage bleu

Kuchennyviral
Kuchennyviral Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchennyviral.pl
Kurczak Cordon Bleu

Kurczak Cordon Bleu 8

Pierwszy raz robię coś z piersi kurczaka. To delikatne mięso, więc bardzołatwo je wysuszyć podczas obróbki termicznej. Trzeba uważać, by potrawy nie przeciągnąć na poszczególnych etapach. Jeśli się Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Drobiowy Cordon Bleu

Drobiowy Cordon Bleu 45

W zasadzie Cordon Bleu robi się z mięsa cielęcego, ale wersja amerykańska, drobiowa jest równie smaczna. Składniki 4 filety z kurczaka (po 150 g) 4 plastry sera żółtego 4 plastry szynki gotowanej 1 Zobacz więcej
ggosiaa212121
ggosiaa212121 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szpileczkiibabeczki
Kotlety cordon bleu

Kotlety cordon bleu 82

Kotlety cordon bleu 6 plastrów schabu, 6 plastrów żółtego sera, 6 plastrów dowolnej szynki, 2 jajka, sól i pieprz do smaku, mąka, bułka tarta, słodka papryka, olej do smażenia. Plastry schabu Zobacz więcej
Po świętach jakoś trudno zabrać mi się do pisania ;) leń chyba jeszcze we mnie siedzi, a że pogoda jest jaka jest to jakoś nie za bardzo mi to przeszkadza:) a pogoda dzisiaj u nas taka: masakra:( Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Cordon bleu z cielęciny

Cordon bleu z cielęciny 88

Cordon bleu, czyli błękitna wstęga to potrawa rodem z Francji. Inna nazwa tej potrawy to kotlet szwajcarski. Większości znany jest jednak jako cordon bleu. To kolejny kotlet z historią. Jego nazwa jak Zobacz więcej
L'autre jour, je regardais l'émission de Ricardo qui préparait une lasagne au fromage bleu, épinards et champignons. Je me suis dit qu'il fallait que je teste cette recette ....J'ai vraiment apprécié Zobacz więcej
Tartine d'épinards, champignons et fromage de brebis - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Zobacz więcej
„Cordon bleu ” oznacza w języku francuskim „niebieską wstęgę”. Wg francuskiej encyklopedii kulinarnej Larousse Gastronomique, pierwotnie chodziło tu wstęgę, którą przepasywali habity najwyżsi Zobacz więcej
Chodakowska pewnie dostała by zawału ;) co zrobić? Od święta lubię zjeść schabowego z frytkami. Wersja z nadzieniem potęguje kaloryczność, ale przed zimą potrzebujemy więcej energii. Do przygotowania Zobacz więcej
Historia tej przekąski nie jest zbyt długa jakiś czas temu gdy już doszłam do siebie po epizodzie z wycięciem migdałów postanowiłam spotkac się z Anetką, którą część czytelników zna osobiście a pewnie Zobacz więcej
Jest kilka takich kulinarnych nieśmiertelnych klasyków, które przerabia się z przyjemnością. Jednym z nich bez wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny, Zobacz więcej
Fromage blanc framboise et muesli - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Cordon Bleu

Cordon Bleu 1180

Nazywany jest również kotletem szwajcarskim. Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z Zobacz więcej
Słodka Babka
Słodka Babka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodka Babka
Fromage fort

Fromage fort 260

Weekend się skończył, a w lodówce resztki z kolacji ze znajomymi. Plasterek tego, napoczęte opakowanie tamtego i jeszcze trochę niedopitego wina… przypomina to Wam coś:)? Mam nadzieję, że nic nie Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczny kąsek
Cordon Bleu

Cordon Bleu 350

Cordon Bleu, zwany inaczej kotletem szwajcarskim, to klasyczny kotlet (wieprzowy, cielęcy, drobiowy) z kieszonką, którą wypełnia, ser żółty i szynka. To taki kotlet na bogato;) Soczysty, delikatny i Zobacz więcej
manoria
manoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uczta dla podniebienia
Corden bleu

Corden bleu 364

Cordon bleu jest często nazywany kotletem szwajcarskim, zazwyczaj jest robiony z cielęciny, ale równie dobrze może to być filet z kurczaka lub indyka. Moim zdaniem jest to ciekawa propozycja na Zobacz więcej
Bogini Smaku
Bogini Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maxymonium kulinarne
Cordon bleu

Cordon bleu 99

Cordon bleu Choć doskonale zdaję sobie z tego sprawę, że Cordon bleu powinno się przyrządzać z cielęciny bądź drobiu to ja do przygotowania swojego Cordon bleu użyłam... schabu. W dodatku, biorąc pod Zobacz więcej
Nadziewane grzyby należą do moich ulubionych przekąsek, dlatego często pojawiają się na moim blogu. Najczęściej są to pieczarki, lecz również portobello. Pieczarki można faszerować zarówno jarskimi, Zobacz więcej
zgotowany
zgotowany Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zgotowany
Cordon Bleu

Cordon Bleu 43

Klasyczny Cordon Bleu to nic innego jak ulepszona wersja kotleta. Filet ten nazywany też często kotletem szwajcarskim – po raz pierwszy znalazł się w książkach kucharskich w 1949 roku. Kieszeń taką Zobacz więcej
Jeśli kotlet, to dlaczego nie Cordon Bleu? Prosta wersja, a jaka smaczna i ile radości.. mam na myśli mojego męża, który cieszy się na obiad bez eksperymentu :) W wersji light tylko z warzywami, w Zobacz więcej