frontiera

BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Biblia Smaków
Pizzeria Frontiera

Pizzeria Frontiera 94

Kiedy pierwszy raz wszedłem dopoznańskiej Frontiery poczułem się jak weWłoszech. Rewelacyjne chrupiące ciasto, pizza naspodzie cienkim niczym gazeta iświetne składniki. Prawdziwa mozarella, włoskie Zobacz więcej
Często wspominam moje pierwsze spotkanie z francuskim Banonem, tę totalną niespójność odrażającego ze wszech miar aromatu z delikatnością smaku tego sera, z lubością wracam do chwili w której włoski Zobacz więcej
Pizza Frontiera to lokal bardzo niepozorny, z zewnątrz nie wyróżnia się zbytnio, ot – kolejna osiedlowa pizzeria. Nie zwróciłabym raczej na nią uwagi. I byłby to mój ogromny błąd – można zjeść tam na Zobacz więcej
Prosta i tania francuska zupa z ziemniaków i porów. Potage Parmentier, czyli porowo-ziemniaczana zupa krem Wykonanie: Ziemniaki myję, obieram i kroję w kostkę. Pory myję i kroję (ja dodaję również Zobacz więcej
Potage parmentier – krem porowo-ziemniaczany – kulinaria rogatka Przejdź do treści kulinaria rogatka Menu O mnie kontakt rogatek w podróży O mnie kontakt rogatek w podróży Potage parmentier – krem Zobacz więcej
Gdzie jeść w Cagliari – część III. Sprawdź też: Su Tzilleri e su Doge – restauracja w nurcie slow food Gdzie na kawę, lody i ciastka w Cagliari I. Antico Caffe 1855 Gdzie: Piazza Costituzione 10/11, Zobacz więcej
Potage parmentier – krem porowo-ziemniaczany – kulinaria rogatka Przejdź do treści kulinaria rogatka Menu O mnie rogatek w podróży O mnie rogatek w podróży Potage parmentier – krem porowo-ziemniaczany Zobacz więcej
Od wczoraj w moim domu zagościł Meksyk, z całą swoją feerią barw, różnorodnością smaków, egzotyką, pikanterią i wszystkim, z czym się ten niesamowity kraj kojarzy. Pojawił się taki niepozorny, Zobacz więcej
Kartoflo! Usty Twemi Boże znaczysz chęci, Twa cudność mnie przeraża, twa dobroć mnie nęci. Adam Mickiewicz " Kartofla" Ogłaszam tydzień z ziemniakiem! Uwielbiam to Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Hachis parmentier.

Hachis parmentier. 287

Wychodzi na to, że znowu będzie wytrawnie.Że nadrabiam zaległości i publikuję posty, które winny być opublikowane kilka dni temu. Czasami musimy przystać na to, że nie będzie ciepłego posiłku, a Zobacz więcej
belgia od kuchni
belgia od kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
belgia od kuchni
Dyniowy parmentier

Dyniowy parmentier 233

Pamiętacie wpis Kikkery o tradycyjnych francuskich zapiekankach z resztek mięsa z rosołu? Pomyslałam sobie, że niegłupim pomysłem byłoby zastąpić ziemniaki dynią. Tym bardziej, że sezon w pełni, a Bea Zobacz więcej
Escapade Gourmande
Escapade Gourmande Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Escapade Gourmande
Hachis parmentier...

Hachis parmentier... 300

...czyli danie z historią. Swoją nazwę zawdzięcza francuskiemu farmaceucie i dietetykowi Antoine-Augustin Parmentier, który po odbyciu podróży do Irlandii, odkrył zdrowotne właściwości ziemniaków Zobacz więcej
Składniki: ziemniaki (średniej wielkości) 4 masło 3 łyżki cebula 1 sól, papryka mielona kabanosy 25 dag pomidor 1 jaja 8 śmietana gęsta szklanki ser żółty starty 1 szklanka Wykonanie: Ziemniaki Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Hachis Parmentier

Hachis Parmentier 38

ViveLaCuisine • Hachis Parmentier Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
Wybrzeże Amalfitańskie jest krainą gór, jasno niebieskiej wody, świeżych i pysznych owoców morza, przepięknych nadmorskich i górskich luksusowych hoteli. Ale nie ma znaczenia, czy jesteś bogaty czy Zobacz więcej
Mariola88
Mariola88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowe ciasta
Ciasto Kafetiera

Ciasto Kafetiera 632

To ciasto wymyśliłam sobie inspirując się pięknym ciastem Ewy- Rzeszowiakiem. Bardzo spodobał mi się biszkopt posypany kawą mieloną.. na tyle ,że postanowiłam jak najszybciej upiec:)Zmieniłam jednak Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Hachis parmentier z cukinią

Hachis parmentier z cukinią 39

Poleca: Antylopka Fot. Antylopka Tradycyjny przepis z purée już mi spowszedniał, więc go zmieniłam. Wersja z cukinią jest lżejsza i wspaniałe komponuje się z ryżem. Składniki: (na 4 dorosłe osoby) 500 Zobacz więcej
Hachis parmentier au rattes et potimarron INGREDIENS: (pour 4 personnes) 350 de viande de boeuf maigre 1 cube Knorr 1 carotte 1 céleri branche 4 gousses d'ail 1/2 oignon un navet 2 feuille de laurier Zobacz więcej
Makaron “Primavera” do danie stosunkowo nowe, bo narodziło się już po drugiej stronie oceanu, w Kanadzie w latach 70. Gdy przepis zyskał na popularności o autorstwo upomniało się kilka osób w ten lub Zobacz więcej