frużelina

sloneslodkie
sloneslodkie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
słone i słodkie
Frużelina

Frużelina 862

1
Frużelina czyli owoce w żelu. Dla mnie to nic innego jak rote Grützez żelatyną. Do czego używam? Przede wszystkim do ciast, kremów. Polecam! Składniki: 500 g owoców czerwonych (świeżych lub Zobacz więcej
Źródło Domowa frużelina: 250 g owoców,świeżych lub mrożonych (użyłam jagód, truskawek, malin) 1łyżeczkażelatyny w proszku (lub 1 listek) 3 łyżki cukru (w zależności od owoców) 1 łyżka soku z cytryny 1 Zobacz więcej
miracle
miracle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój punkt smaku
Frużelina

Frużelina 369

0
Frużelina truskawkowa niezastąpiona do tortów, ciast i deserów. Można ją przygotować z różnych owoców ale trzeba odpowiednio dopasować ilość żelatyny. Do owoców zawierających więcej pektyny np. wiśni, Zobacz więcej
Frużelina - owoce w żelu. Jest to świetny sposób na zachowanie smaku lata na zimę. Świetnie nadaje się do deserów, gofrów, ciast, tortów, bułeczek... Gęstość może być różna w zależności od owoców z Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Frużelina

Frużelina 350

0
Frużelina to nic innego jak owoce w gęstym żelu. Robiłam z czarnej porzeczki – wyszła przepyszna! Muszę jeszcze zrobić z wiśni, jagód/borówek, mam nadzieję, że zdążę. 50 dag owoców / 2 łyżeczki Zobacz więcej
Frużelina to idealny dodatek do lodów i innych deserów. Zobacz więcej
Już w tym roku robiłam frużelinę wiśniową z mrożonych wiśni firmy Iglotex,dzięki uprzejmości firmy mogłam przetestować ich produkt,dzisiaj zapraszam kochani na frużelinkę z wiśni prosto z drzewa :) Zobacz więcej
Witajcie kochani :) dzisiaj chciałam podzielić sie z wami świetnym przepisem na frużelinę, doskonały dodatek do gofrów, naleśników, ciast, deserów, lodów….smakuje wyśmienicie, polecam :) Składniki Zobacz więcej
Wykonanie identyczne, jak w zamieszczonej już na blogu frużelinie truskawkowej. Z 500g malin otrzymałam 5 małych słoiczków. Następnym razem dodam jednak mniej mąki ziemniaczanej, bo wydaje mi się, że Zobacz więcej
Posted by Paulina Kwiatkowska on wtorek, lipca 16, 2013 with 20 comments Cukier, Frużelina, Frużelina wiśniowa, Kuchnia, Limmi cytrynka, Mąka ziemniaczana, Proste w wykonaniu, Przetwory, Przetwory - Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Frużelina jagodowa

Frużelina jagodowa 608

0
Frużelina jagodowa Dodane 19 września, 2014 w Dżemy Pyszny dodatek do lodów, ciast i innych deserów. Składniki: 1/2 l soku z jagód 3/4 kg jagód 1/2 opakowania żelfiksu 3:1 Sok wlać do garnka, dodać Zobacz więcej
Domowa frużelina, która miło kojarzy mi się z wakacjami nad Bałtykiem. Będzie jak znalazł na zimę, do gofrów albo naleśników. Przepis: 500g truskawek 100g cukru opakowanie cukru waniliowego 4 łyżeczki Zobacz więcej
Ja pasteryzuję wszystko, co ma stać dłużej niż 3 miesiące. Ale ja jestem stara i marudna, więc starych i sprawdzonych sposobów się trzymam. W życiu żaden słoiczek zapasteryzowany się nie zepsuł. Ale Zobacz więcej
Trochę spóźniony wpis, ale warty wspomnienia, moje ukochane owoce otulone żelem, uwielbiam :)) 1 kg truskawek 1 żelfix 3:1 30-35 dag cukru Truskawki szypułkujemy, płuczemy pod bieżącą wodą, Zobacz więcej
Frużelina jagodowa to jeden z tych przetworów, który powinien znaleźć się w słoiczku, aby zimową porą można było sobie powspominać ten przyjemny czas, w którym jagody owocują :) Frużelina jagodowa Zobacz więcej
Ostatnio jedna z czytelniczek mego bloga (i wierna jego fanka) poprosiła mnie o przepis na frużelinę wiśniową. Postanowiłam spełnić prośbę i już biorę się do roboty. Frużelina to nic innego jak świeże Zobacz więcej
Dzisiaj u nas szybka wersja truskawkowej frużeliny...idealna do gofrów. My używamy ją również do pavlovej i....makaronu:) Oczywiście do kanapek też jest świetna. Składniki; 1 kg truskawek, 6 łyżeczek Zobacz więcej
Olla
Olla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
RAROSSA
FRUŻELINA WIŚNIOWA

FRUŻELINA WIŚNIOWA 86

2
Świetnie smakuje z goframi, naleśnikami,a sernik z dodatkiem frużeliny wygląda rewelacyjnie. SKŁADNIKI 50 dag wiśni wydrylowanych 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny łyżka mąki ziemniaczanej Wiśnie Zobacz więcej
dokładnie wymieszać i podgrzewać do momentu zgęstnienia. Gorącą frużelinę przełożyć do słoików, mocno zakręcić i odwrócić do góry dnem. Frużelina można wykorzystać do ciast, gofrów i deserów. Zobacz więcej
dodajemy mąkę rozrobioną z wodą. Zagotowujemy, cały czas mieszając. Frużelinę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120C. Zostawiamy w Zobacz więcej