frużelina jabłkowa

Wspaniały dodatek do jesiennych i zimowych deserów :) Idealnie pasuje do słodkich dań na ciepło takich jak naleśniki czy omlety. Frużelina jest także bardzo prosta w wykonaniu, pięknie pachnie Zobacz więcej
Zapraszam do skorzystania z przepisów na przetwory domowe. Konfitura z żurawiny Dżem truskawkowy z miętą Mus jabłkowy na zimę Sos pomidorowy na zimę Ogórkowe szaleństwo Dżem wiśniowy Frużelina Zobacz więcej
" Lekkie desery są idealne na letnią porę roku. Schłodzone pozwalają nam na chwilę zapomnieć o gorącym i dusznym powietrzu. W dodatku, jeśli odpowiednio dobierzemy składniki i dodatki, otrzymamy Zobacz więcej
Pyszne rumiane placuszki dyniowo-jabłkowe szybko się robi i szybko znikają. Podałam je z frużeliną brzoskwiniową ale można podać też z innymi owocowymi dodatkami. Kwaskowa frużelina idealnie się Zobacz więcej
PRZETWORY Z OWOCÓW Dżemy, konfitury Dżem czereśniowy Dżem wiśniowy Dżem truskawkowy I Dżem truskawkowy II Dżem morelowy Dżem dyniowo-jabłkowy Dżem z truskawek i jagód Dżem mirabelkowy Frużelina Zobacz więcej
Sałata z arbuzem, serem i jagodami Deser z kaszki z owocami jagodowymi Pianka z owocami Koktajl jogurtowy z jagodami Koktajl jagodowo-bananowy z melisą Dżem jagodowo-jabłkowy Frużelina sado-laso Zobacz więcej
Pyszne, chrupiące, z kwaskowawą frużeliną z porzeczek. Składniki (ok. 18 gniazdek): - 6 białek jajek - 1 i 1/3 szkl. cukru - 1 łyżka octu jabłkowego - frużelina z czarnych porzeczek - 200 ml śmietany Zobacz więcej
Dzisiaj chciałam jeszcze pokazać mój urodzinowy tort na szybko hmm... chyba drugi urodzinowy :) Wyszedł bardzo okazały i pyszny :) przepis na biszkopt tu 500 ml śmietany 36% łyżeczka ekstraktu Zobacz więcej
Dżem z borówek leśnych. Dżem jagodowy. Dżem borówkowy Jeszcze raz zabrałam się w tym roku za borówki leśne. Robiłam już frużelinę. A teraz postanowiłam zrobić dżem, bo frużelina jest dobra do Zobacz więcej
PRZETWORY Z OWOCÓW Dżemy, konfitury Dżem brzoskwiniowy Dżem czereśniowy Dżem wiśniowy Dżem truskawkowy I Dżem truskawkowy II Dżem morelowy Dżem dyniowo-jabłkowy Dżem z truskawek i jagód Dżem Zobacz więcej
Frużelina z czarnej porzeczki Czarna porzeczka w wersji surowej średnio mi smakuje, ale w kompotach, w postaci dżemu lub frużeliny jest doskonała. Frużelinę robię na naturalnej pektynie cytrusowo - Zobacz więcej
otrzymać dość gęstą masę lecz nie może być płynna Placki można wzbogacić smakowo np. smażoną cebulką , boczkiem, szynką lub papryką,groszkiem czy też serem żółtym Świetnie smakują z siekanym Zobacz więcej
gruszkowo porzeczkowy Kiszone pomidory Powidła śliwkowo - jabłkowe Powidła śliwkowe ,,2,, Kapusta kiszona na zimę Bożena1968 szczaw na zimę konfitura malinowo - rabarbarowa konfitura z rabarbaru Zobacz więcej
-Domaskowa, Domi w kuchni Nelewka jabłkowa - Dorota20w, Dorota smakuje Nalewka grejpfrutowa-Nemi, Habibi Nalewka z wiśni-Kuchennefascynacje Nalewka z czerwonych porzeczek-Kuchennefascynacje Pina Zobacz więcej
znów w mojej kuchni. Przed konkursem przygotowałam je kilka razy i chwilowo mam przesyt wątróbki na najbliższe pół roku. Składniki: wątróbka: 450 g wątróbki drobiowej 1,5 szklanki mleka mąka Zobacz więcej
niwelować przez zamrażanie owoców lub dodawanie liści wiśni do gotowania. Ale ja w mojej konfiturze wykorzystałam świeże zerwane owoce i nic z nimi nie kombinowałam. Według mnie konfitura z aronii i Zobacz więcej
wizualny bardzo zaskakujący. Poczytałam więc, pokombinowałam i zrobiłam, nieco zmieniając proporcje i sposób wykonania. Przełożyłam go bitą śmietanką i prażonymi jabłkami w kisielu (coś jak frużelina Zobacz więcej
Frużelina jagodowa / Frużelina z borówek leśnych W końcu zabrałam się ze przerabianie owoców na dżemy i frużeliny. Ja akurat lubię w zimie owoce pod taką postacią, więc zwykle robię sporo słoiczków. Zobacz więcej
Frużelina wiśniowa Kontynuuję przerabianie owoców na dżemy i frużeliny. Tym razem przyszła kolej na frużelinę wiśniową z małą ilością cukru. Konsystencja z tych proporcji, jakie podaję poniżej, Zobacz więcej
się wielobarwne za sprawą różnych owoców i warzyw. Mnie szczególnie przyciągnęły pomidory i brzoskwinie, których cena za kilogram była naprawdę niska – odpowiednio 1,8 zł i 2 zł za kilogram. Zobacz więcej