frużelina jabłkowa

Wspaniały dodatek do jesiennych i zimowych deserów :) Idealnie pasuje do słodkich dań na ciepło takich jak naleśniki czy omlety. Frużelina jest także bardzo prosta w wykonaniu, pięknie pachnie Zobacz więcej
Zapraszam do skorzystania z przepisów na przetwory domowe. Konfitura z żurawiny Dżem truskawkowy z miętą Mus jabłkowy na zimę Sos pomidorowy na zimę Ogórkowe szaleństwo Dżem wiśniowy Frużelina Zobacz więcej
" Lekkie desery są idealne na letnią porę roku. Schłodzone pozwalają nam na chwilę zapomnieć o gorącym i dusznym powietrzu. W dodatku, jeśli odpowiednio dobierzemy składniki i dodatki, otrzymamy Zobacz więcej
Pyszne rumiane placuszki dyniowo-jabłkowe szybko się robi i szybko znikają. Podałam je z frużeliną brzoskwiniową ale można podać też z innymi owocowymi dodatkami. Kwaskowa frużelina idealnie się Zobacz więcej
Leczo z cukinii Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Turki marynowane PRZETWORY Z ZIÓŁ Syrop miętowy Syrop z kwiatów z dzikiego bzu Konfitura z płatków Zobacz więcej
z owocami letnimi Placek ucierany z borówkami Ciasto cytrynowe z borówkami Placek orkiszowy z jabłkami i borówkami Bułeczki borówczanki Torcik serowy z owocami Placek orkiszowo-pszenny z owocami Zobacz więcej
Pyszne, chrupiące, z kwaskowawą frużeliną z porzeczek. Składniki (ok. 18 gniazdek): - 6 białek jajek - 1 i 1/3 szkl. cukru - 1 łyżka octu jabłkowego - frużelina z czarnych porzeczek - 200 ml śmietany Zobacz więcej
Dzisiaj chciałam jeszcze pokazać mój urodzinowy tort na szybko hmm... chyba drugi urodzinowy :) Wyszedł bardzo okazały i pyszny :) przepis na biszkopt tu 500 ml śmietany 36% łyżeczka ekstraktu Zobacz więcej
Dżem z borówek leśnych. Dżem jagodowy. Dżem borówkowy Jeszcze raz zabrałam się w tym roku za borówki leśne. Robiłam już frużelinę. A teraz postanowiłam zrobić dżem, bo frużelina jest dobra do Zobacz więcej
papryka Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni Suszony seler Zakwas z buraków I Zakwas z buraków II PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Marynowane grzyby Mrożone duszone maślaki Turki Zobacz więcej
Frużelina z czarnej porzeczki Czarna porzeczka w wersji surowej średnio mi smakuje, ale w kompotach, w postaci dżemu lub frużeliny jest doskonała. Frużelinę robię na naturalnej pektynie cytrusowo - Zobacz więcej
otrzymać dość gęstą masę lecz nie może być płynna Placki można wzbogacić smakowo np. smażoną cebulką , boczkiem, szynką lub papryką,groszkiem czy też serem żółtym Świetnie smakują z siekanym Zobacz więcej
Podsumowanie akcji przetwory 2011 Podsumowanie akcji przetwory 2011 niestety niecałe ponieważ mam nadal kłopoty z komputerem ,ale w miarę możliwości będę uzupełniać wasze wpisy wraz z linkami Zobacz więcej
proszę piszcie w komentarzach. Wina, nalewki, likiery i inne alkohole : Gruszkówka-Agattekh, Agatka gotuje i smakuje Kukułkówka-Smakowidło Likier malinowy- Agawa84, Smak Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na danie, które przygotowałam podczas Finału BlogerChef. Postawiłam na podroby, ponieważ są one bardzo często niedoceniane w naszej kuchni. Wszyscy znamy klasyczną, długo Zobacz więcej
niwelować przez zamrażanie owoców lub dodawanie liści wiśni do gotowania. Ale ja w mojej konfiturze wykorzystałam świeże zerwane owoce i nic z nimi nie kombinowałam. Według mnie konfitura z aronii i Zobacz więcej
Jaki jest Wasz ulubiony kolor? Mój to zdecydowanie zielony. Kolor młodych listków, soczystej trawy, ogórków prosto z grządki. Chyba dlatego mam też zielone oczy:) A gdyby tak upiec tort, żeby ciasto Zobacz więcej
Frużelina jagodowa / Frużelina z borówek leśnych W końcu zabrałam się ze przerabianie owoców na dżemy i frużeliny. Ja akurat lubię w zimie owoce pod taką postacią, więc zwykle robię sporo słoiczków. Zobacz więcej
Frużelina wiśniowa Kontynuuję przerabianie owoców na dżemy i frużeliny. Tym razem przyszła kolej na frużelinę wiśniową z małą ilością cukru. Konsystencja z tych proporcji, jakie podaję poniżej, Zobacz więcej
się wielobarwne za sprawą różnych owoców i warzyw. Mnie szczególnie przyciągnęły pomidory i brzoskwinie, których cena za kilogram była naprawdę niska – odpowiednio 1,8 zł i 2 zł za kilogram. Zobacz więcej