frytki po kreolsku

się ser Piąty rozdział-Niech wygląda jak w świetle dziennym Szósty rozdział-Czekolada, cukierki i ciasteczka. Siódmy rozdział- Hamburgery i frytki Ósmy rozdział- Fotografowanie żywności na opakowaniu Zobacz więcej
. Następnie zdejmujemy przykrywkę i podsmażamy mięso, aż będzie ładnie przypieczone. Słodkie ziemniaki obieramy ze skóry, robimy z nich grube frytki, układamy na blaszce wyłożonej papierem, solimy i Zobacz więcej
Komentarze 2012/12/21 11:12:18 genialne, do wypróbowania. 2012/12/21 11:20:09 Fantastyczne :) Ja tylko eksperymentowałam z podwójnym smażeniem, ale jeśli te są najlepsze to ja je w ciemno biorę i po Zobacz więcej
zucchini-blues
zucchini-blues Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zucchini-blues
Kolory Paryża

Kolory Paryża 160

0
odnaleźć libański hummus, a w ruchliwej dzielnicy żydowskiej spróbować miksu z Tel Awiwu. Wspinając się na Montmartre należy zahaczyć o stoiska z owocami morza, by niżej, w Quartier Pigalle zawahać Zobacz więcej
i gęsty. Hot creole – dość gęsty, pikantny. Sweet & sour – w stylu azjatyckich sosów słodko kwaśnych. Nie był zły, ale jak dla mnie za rzadki do frytek. Wolę gęstsze, Zobacz więcej
i egzotycznych potraw. Odkąd usłyszałam o El Caribe wiedziałam że musimy się tam znaleźć. Potem okazało się że restauracja mieści się na Żoliborzu tuż obok miejsc gdzie spędziłam moje dzieciństwo, Zobacz więcej
tego sosu, trudno nie przyznać im racji. Remulada z Luizjany jest czerwona, głównie za sprawą ostrej papryki i keczupu. Podają ją tam z krewetkami i taką kulinarną formę nazywają krewetkową remuladą, Zobacz więcej
bruschetta z szynką parmeńską – Ania-od-kuchni Włoska bruschetta po polsku – a’la kuchnia Sałatka z żółtych i czerwonych pomidorów z dodatkiem oleju rzepakowego i grzanek – Kuchnia Josi Sałatka z Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 396

0
żelatynę (pochodzenia zwierzęcego). Agar-agar przydaje się również do robienia galaretek z pewnych owoców (np. kiwi, ananasa, papai), których zwykle nie używa się do tego celu, bo zawierają enzymy Zobacz więcej