około 1 tygodni temu - 18 Komentarze Dlaczego warto jeść kuskus? Jest to kasza łatwostrawna, jest świetnym zastępstwem dla ziemniaków, czy makaronu. A przede wszystkim jest bardzo szybka w
Zobacz więcej
Obiad wege czyli frytki warzywne, bakłażan pieczony, surówka z kapusty kiszonej tofu grilowane sos majonezowy Frytki warzywne składniki -ziemniaki -seler -marcheweka - zioła, sól -olej 1 łyzka Warzywa
Zobacz więcej
Birmańskie frytki, czyli birmańskie tofu smażone w głębokim tłuszczu. Podobno Birmańczycy lubią je w takiej formie. Faktycznie dobre! Birmańskie frytki Wykonanie: Tofu z ciecierzycy (przepis
Zobacz więcej
Czy fast food może być zdrowy. W tej wersji jaką proponuję to chyba tak. Frytki z dyni: 1 dynia ( u mnie piżmowa) 2-3 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do ziemniaków Dynię obrać i pokroić w słupki. W
Zobacz więcej
Lubicie frytki? Ja też! Moim zdaniem najlepsze wychodzą frytki z piekarnika. Przepis co prawda jest trochę pracochłonny, ale naprawdę warto spróbować. Uważam że mój przepis na frytki z piekarnika jest
Zobacz więcej
Najlepsze frytki pieczone w piekarniku z odrobiną tłuszczu, soli i przypraw. Frytki śmiało można zaserwować dla chłopaków do oglądania meczu, jako przekąskę lub do obiadu z mięsem i surówkami. I
Zobacz więcej
Zamiast tłustych, smażonych, ziemniaczanych frytek polecam pieczone w piekarniku, delikatne, dietetyczne frytki z cukinii w ziołach i otrębach. Frytki z cukinii 3 młode cukinie tymianek sól, pieprz 2
Zobacz więcej
Wielu osobom po przejściu na wegetarianizm brakuje dawnych smaków i potraw. Wielu wegetarian ma od czasu do czasu ochotę na fast food. Wszystkim takim osobom dedykuję dzisiejszy wpis. Chrupiące tofu w
Zobacz więcej
Znowu fast food pojawił się na naszym stole:) Tym razem w postaci uwielbianych chyba przez wszystkie dzieci nugettsów i frytek. Najfajniejszy był okrzyk "mamo wreszcie coś niezdrowego" :) Składniki:
Zobacz więcej
Bywają czasem dni, kiedy planuje się obiad od rana, z pieczeniem ciasta i kręceniem kremów czekoladowych, a tu nagle słońce wychodzi tak, że po prostu szkoda siedzieć w domu i lepiej wyjść na spacer z
Zobacz więcej
Dzisiaj troszeczkę inne naleśniki, podobne do sajgonek .Właściwie są to sajgoniki, aczkolwiek mi kojarzą się z naleśnikami i przy tym określeniu zostaję. Składników starcza na ok 5 porcji, osobiście
Zobacz więcej
Nie piszę nic, bo jestem na diecie. Wpadam więc do kuchni na chwilę i uciekam czym prędzej, żeby nic nie kusiło. Tymczasem wrzucam dietetyczne frytki dla tych, którzy sobie bez nich życia nie
Zobacz więcej
Tradycyjnie tofu robi się z mleka sojowego - podejrzewam, że w takiej formie jest ono znane każdemu z Was. Pochodzi z Chin i jest tam wytwarzane podobno już od 164 roku. Nie każdy jednak wie, że tofu
Zobacz więcej
Frytki to ostatnio jeden z najczęstszych dodatków obiadowych w moim domu. Robię je samodzielnie, piekę w piekarniku bez grama oleju. Wychodzą przepyszne, takie jakie lubię najbardziej. Potrzebowałam
Zobacz więcej
Wegańska wariacja na temat brytyjskiego dania- Fish and Chips. Efekt z pewnością jest kompletnie inny, ale tak mi się skojarzyło. Tradycyjna ryba w takim daniu smażona jest najczęściej w cieście
Zobacz więcej
Podobno od nadmiaru głowa nie boli.... podobno... bo mnie już boli głowa od zastanawiania się co jeszcze zrobić z tego kabaczka giganta którym zostałam obdarowana , a już o zgrozo wiem ,że kolejny Pan
Zobacz więcej
ENGLISH VERSION Bardzo lubię frytki, ale dotąd rzadko je robiłam, bo przerażała mnie ilość oleju, której trzeba użyć do ich smażenia, a także to, że po takim jednorazowym smażeniu trzeba się go
Zobacz więcej
Dziś nadszedł mój upragniony dzień ! Trafiłam w sklepie na tofu, co w miejscowości w której mieszkam jest praktycznie niemożliwe. Nie musiałam się długo zastanawiać nad tym, jak je wykorzystam. Od
Zobacz więcej
Kolejny zestaw z książki „Vegan Lunch Box”. Tym razem wybrałam propozycję z rozdziału Rise & Shine (zestaw numer 7, s. 22) – w zamyśle autorki książki, w rozdziale tym zamieszczono propozycje do
Zobacz więcej
Absolutnym hitem i odkryciem tego sezonu jest botwinka, krótko smażona i na dodatek w wersji wytrawnej. Już raz, z wielkim powodzeniem, eksperymentowałam z nią i z pizzą. Teraz czas na botwinkę z
Zobacz więcej