fumenti

ZOBACZ TAKŻE:

Wannabechef
Wannabechef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Powrót do pyszności
FUMENTI

FUMENTI 45

0
Powrót do pyszności: FUMENTI niedziela, 26 października 2014 FUMENTI Jako, że moja kuchnia cały czas jest jeszcze tylko projektem na papierze, a moja cierpliwość do przenośnej kuchenki i piekarnika, w Zobacz więcej
Wannabechef
Wannabechef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Powrót do pyszności
FUMENTI

FUMENTI 154

0
na nieco odleglejsze terminy. Kuchnia się robi! Na szczęście z odsieczą przyszła mi skarbnica pomysłów - Magda. Nie wiem jak ona to robi, ale zawsze wynajdzie coś ciekawego - dzięki kochana. Okazało Zobacz więcej
. Malutkie czekoladowe babeczki, z płynnym środkiem podawane na gorąco. A do tego boska fioletowa śmietana. Jakie to proste, wystarczy lawendowy cukier i świat staje się lepszy. * Cytat z opisu Zobacz więcej
Zapraszam Zapraszam Przyciski Listonic Zapraszam Zapraszam Zobacz więcej
Zapraszam Zapraszam Przyciski Listonic Zapraszam Zapraszam Zobacz więcej
asieja
asieja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
♥ asieja
szparagi odczarowane

szparagi odczarowane 69

0
się zdrewniałych główek i gotuje się w osolonej wodzie aż lekko zmiękną. owija się je w cieniutka szynkę i układa na blaszce. zapiekanie to kwestia kilku minut, szczególnie, że szparagi wcześniej Zobacz więcej
Czas na wątróbkę... Lubicie?! Co do smaku i zdrowia zdania są podzielone. W naszym domu wątróbka jest lubiana. Jemy ją średnio raz na miesiąc... Nie smażymy na patelni, pieczemy w piekarniku z różnymi Zobacz więcej
kuchnia+. Co do warsztatów ;) Odbyły się w świetnie przygotowanym miejscu, mianowicie w FUMENTI Akademia Kulinarna w Gdańsku . Bardzo dobrze zaprojektowane wnętrze, które bardzo Zobacz więcej
Robi się zimno, ale grzyby jeszcze są. Każdy ma swoje pomysły na ich przygotowanie. Ja mam dwa ulubione - jeden to prosty i stary przepis mojej mamy, który pamiętam z dzieciństwa, a drugi pamiętam z Zobacz więcej
http://www.fumenti.pl/pl/warsztaty/fajne-baby-43 Fajne Baby Poziom trudności:(łatwy) Prowadzący:Weronika Suliga Data:22 wrzesień 2013 r. () Czas trwania:12:00 - 16:00 (4 godziny) Koszt:130 zł Zobacz więcej
con 1- 2 cucchiaini di miele. Bere piccoli sorsi per 30 minuti., o fare dei fumenti scaldando l'acqua con aceto di mele in proporzioni 1:1 e ispirare il vapore sotto un asciugamano per 5 minuti. Il Zobacz więcej
Wannabechef
Wannabechef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Powrót do pyszności
SUSHI

SUSHI 99

3
i niezbędnym składnikiem. Dodatki do ryżu były przeróżne, np.: grzybki shitake UNAGI KABAYAKI - grilowany węgorz morski w słodkim sosie TAKO - gotowana ośmiornica KAMPYO - marynowana tykwa EBI - Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OdczarujGary
Gastrobanda

Gastrobanda 17

0
restauracyjnego posiłku. Cała prawda o polskiej gastrobandzie – opowiedziana prostym, mocnym językiem kuchennego slangu – to książka, która wkrótce zmieni spojrzenie na kulinarną rzeczywistość. Kamil Zobacz więcej
i apetycznymi zdjęciami lecz również jest źródłem mnóstwa inspiracji. Mój egzemplarz jest w ciągłym użyciu. Znajdują się w niej przepisy na śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Zobacz więcej
Po raz drugi miałam przyjemność uczestniczyć w fantastycznych warsztatach kulinarnych w Akademii Kulinarnej FUMENTI. Wybrałam "Kuchnię Staropolską", bo najbardziej miałam ochotę na czerninę. Wiem nie Zobacz więcej
połączeń smakowych. Przygotowywaliśmy: Terrina z wędzonego łososia z wiejskim twarożkiem Tatar z matiasa w sosie musztardowym Pstrąg faszerowany kiszoną kapustą w cieście francuskim Pierogi z Zobacz więcej
się niczego dobrego okazały miłą niespodzianką (Pod Łososiem), a miejsca gdzie nieśmiało oczekiwałam kulinarnych uniesień okazały się polem walki między ambicją szefa kuchni, jego możliwościami a Zobacz więcej
na pytania konkursowe. Wysłałam zgłoszenie i w czwartkowe przedpołudnie byłam już dumną, niesłychanie szczęśliwą, posiadaczką wejściówki na kulinarną przygodę życia.Impreza organizowana była w Zobacz więcej
Kulinarnej Fumenti i wieloletniego współpracownika Roberta Makłowicza). Na tę książkę napaliliśmy się jak szczerbaty na suchary. Nawet posprzeczaliśmy się które z nas przeczyta ją jako pierwsze. Zobacz więcej
, której doświadczyłem w gdyńskim Białym Króliku opowiem w mojej najbliższej audycji w JemRadio. Będę też rozmawiał z gronem zacnych przyjaciół Slow Food, których spotkałem podczas Sopot Slow na molo. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: