fumenti

ZOBACZ TAKŻE:

Wannabechef
Wannabechef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Powrót do pyszności
FUMENTI

FUMENTI 49

0
{{headerMessage}}
Powrót do pyszności: FUMENTI niedziela, 26 października 2014 FUMENTI Jako, że moja kuchnia cały czas jest jeszcze tylko projektem na papierze, a moja cierpliwość do przenośnej kuchenki i piekarnika, w Zobacz więcej
Wannabechef
Wannabechef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Powrót do pyszności
FUMENTI

FUMENTI 157

0
{{headerMessage}}
na nieco odleglejsze terminy. Kuchnia się robi! Na szczęście z odsieczą przyszła mi skarbnica pomysłów - Magda. Nie wiem jak ona to robi, ale zawsze wynajdzie coś ciekawego - dzięki kochana. Okazało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Malutkie czekoladowe babeczki, z płynnym środkiem podawane na gorąco. A do tego boska fioletowa śmietana. Jakie to proste, wystarczy lawendowy cukier i świat staje się lepszy. * Cytat z opisu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam Zapraszam Przyciski Listonic Zapraszam Zapraszam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam Zapraszam Przyciski Listonic Zapraszam Zapraszam Zobacz więcej
asieja
asieja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
♥ asieja
szparagi odczarowane

szparagi odczarowane 69

0
{{headerMessage}}
się zdrewniałych główek i gotuje się w osolonej wodzie aż lekko zmiękną. owija się je w cieniutka szynkę i układa na blaszce. zapiekanie to kwestia kilku minut, szczególnie, że szparagi wcześniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do śliwek i ... do mięsa też. Przekonałam się o tym w zeszłym roku kiedy dostałam od koleżanki przepis danie z Indii: jagnięcina z cynamonem w roli głównej. O tym, że cynamon można dodać do klopsików Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kuchnia+. Co do warsztatów ;) Odbyły się w świetnie przygotowanym miejscu, mianowicie w FUMENTI Akademia Kulinarna w Gdańsku . Bardzo dobrze zaprojektowane wnętrze, które bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robi się zimno, ale grzyby jeszcze są. Każdy ma swoje pomysły na ich przygotowanie. Ja mam dwa ulubione - jeden to prosty i stary przepis mojej mamy, który pamiętam z dzieciństwa, a drugi pamiętam z Zobacz więcej
kokieteriasmaku
kokieteriasmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kokieteriasmaku@gmail.com
POLECAM

POLECAM 56

0
{{headerMessage}}
http://www.fumenti.pl/pl/warsztaty/fajne-baby-43 Fajne Baby Poziom trudności:(łatwy) Prowadzący:Weronika Suliga Data:22 wrzesień 2013 r. () Czas trwania:12:00 - 16:00 (4 godziny) Koszt:130 zł Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Aceto di mele. Ricette Parte I

Aceto di mele. Ricette Parte I  16

0
{{headerMessage}}
con 1- 2 cucchiaini di miele. Bere piccoli sorsi per 30 minuti., o fare dei fumenti scaldando l'acqua con aceto di mele in proporzioni 1:1 e ispirare il vapore sotto un asciugamano per 5 minuti. Il Zobacz więcej
Wannabechef
Wannabechef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Powrót do pyszności
SUSHI

SUSHI 99

3
{{headerMessage}}
Po długiej przerwie zatęskniłam za nowymi (choć jednak nie całkowicie) eksperymentami kulinarnymi i wróciłam do FUMENTI na kurs przygotowywania SUSHI. Jak zawsze okazało się, że nawet to co na pozór Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OdczarujGary
Gastrobanda

Gastrobanda 17

0
{{headerMessage}}
restauracyjnego posiłku. Cała prawda o polskiej gastrobandzie – opowiedziana prostym, mocnym językiem kuchennego slangu – to książka, która wkrótce zmieni spojrzenie na kulinarną rzeczywistość. Kamil Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i apetycznymi zdjęciami lecz również jest źródłem mnóstwa inspiracji. Mój egzemplarz jest w ciągłym użyciu. Znajdują się w niej przepisy na śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz drugi miałam przyjemność uczestniczyć w fantastycznych warsztatach kulinarnych w Akademii Kulinarnej FUMENTI. Wybrałam "Kuchnię Staropolską", bo najbardziej miałam ochotę na czerninę. Wiem nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Byłam ostatnio na fantastycznych warsztatach kulinarnych w Akademii Kulinarnej FUMENTI. Już od jakiegoś czasu śledziłam stronę Akademii i kursy które tam się pojawiały, ale zawsze coś mi wyskakiwało i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czy oferta kulinarna Gdańska i Pomorza jest w stanie przyciągnąć gości krajowych i zagranicznych przekonywałam się podczas pomorskiej edycji Nocy Restauracji. Zakupy na Hali Targowej, warzenie piwa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na pytania konkursowe. Wysłałam zgłoszenie i w czwartkowe przedpołudnie byłam już dumną, niesłychanie szczęśliwą, posiadaczką wejściówki na kulinarną przygodę życia.Impreza organizowana była w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kulinarnej Fumenti i wieloletniego współpracownika Roberta Makłowicza). Na tę książkę napaliliśmy się jak szczerbaty na suchary. Nawet posprzeczaliśmy się które z nas przeczyta ją jako pierwsze. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, której doświadczyłem w gdyńskim Białym Króliku opowiem w mojej najbliższej audycji w JemRadio. Będę też rozmawiał z gronem zacnych przyjaciół Slow Food, których spotkałem podczas Sopot Slow na molo. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: