futo maki

Sushi futo maki -troszkę kuchni japońskiej w moim wydaniu . Przepis troszkę spolszczony udomowiony . Bardzo dobre . składniki -ryz do sushi Kupiec1 szkl -łosoś 1 filet -majonez ok 2 łyżki -chrzan Zobacz więcej
qasha
qasha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wytrawne podniebienie
SUSHI (futo maki)

SUSHI (futo maki) 206

0
Całą ciążę i okres karmienia piersią chodziło za mną sushi. Pierwszy raz po ponad 10 miesiącach abstynencji zjadłam na wakacjach i popłynęłam :D teraz już musi wrócić do mojego menu na stałe ;) Zobacz więcej
mojego podniebienia. Za mało smaków. Najbardziej smakował mi z tego serek śmietankowy;). Najeść się tym nie najadłam, musiałabym chyba zjeść dwudziestokrotną taką porcję, aby coś poczuć;). Post - Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Sushi i wino….

Sushi i wino…. 66

0
Dobrać wino do sushi nie jest łatwo. Ryż, ryba… dodatki warzywne. Z reguły w zestawie, który zamawiamy jest różnego rodzaju sushi – sashimi, tekka-maki, futo-maki, ura-maki… do tego wasabi, sos Zobacz więcej
świadkami przygotowania przez Jana mięsa dosushi zsporego, świeżego łososia. Zracji tego, żenie przepadam zasurowym mięsem, wtym przypadku nie bałam się go spróbować Wczasie warsztatów, wraz zkilkoma Zobacz więcej
Zapraszam na moje ulubione futo maki Sushi to bardzo efektowne i elegancie danie na każdym stole. Występuje w wielu rodzajach np nigri, maki i uromaki na które serdecznie zapraszam. Podstawą dobrego Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Sushi

Sushi 209

0
sushi - najprostsze do przygotowania, z ryżu w dłoni formujemy owalny placuszek, na wierzchu układamy rybę lub owoc morza; - maki sushi - drgui obok nigiri najbardziej popularny rodzaj sushi, Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Classy-Chef
Sushi!

Sushi! 201

0
Jeszcze 15 lat temu Warszawa ze swoimi dwiema setkami sushi-barów była wtedy drugą po Moskwie ryżowo-rybną potęga Europy.Az wierzyć sie nie chciało że pola Mazowsza i Lubelszczyzny nie stoją w wodzie Zobacz więcej
Sushi (ul. Pana Balcera 6A w Lublinie). Po kilku minutach zastanowienia postawiliśmy na dwa zestawy: Salmon set - 24 szt. za 51 zł oraz Maki set - 26 szt. za 47 zł. Wg statystyk portalu to dwa Zobacz więcej
japońska i zielony ogórek, czyli same bezpieczne smaki. Zestaw składa się z czterech rolek futo maki. Sprawdziłam, że nazwa pochodzi od japońskiego przymiotnika futoi i oznacza "gruby, tłusty". W Zobacz więcej
jest wykorzystywana głownie do przygotowywania sushi i sashimi. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy różne rodzaje sushi: Hoso maki:rolki krojone na krążki o szerokości 2 cm., wewnątrz znajduje się Zobacz więcej
Ourlittlepassion
Ourlittlepassion Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Our little passion
Sushi

Sushi 294

6
na wykałaczki w taki sposób, aby krewetki nie skręcały się, ale były jak najbardziej wyprostowane. Wrzucamy je do wrzącej wody, osolonej z dodatkiem sosu sojowego na max. 2min. Odcedzamy je i Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Jak zrobić sushi

Jak zrobić sushi 228

0
Jak zrobić sushi Jak zrobić sushi czyli sushi w domu krok po kroku. Zaczynamy oczywiście od doboru składników i gotowania ryżu – ważne jest też jego suszenie i przyprawienie. Opowiem też którą stroną Zobacz więcej
talarków? Odpowiedź: Polecam pozostawić gotową roladkę na ok 15-30 minut gdzieś na boku (tak aby nikt się za nią nie zabrał zanim wrócisz) i dopiero po upływie tego czasu zacząć kroić sushi. Pytanie: Zobacz więcej
Słodka Strona
Słodka Strona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka Strona
Sushi - Futomaki

Sushi - Futomaki 206

0
nosi swoją nazwę. Poniżej znajduje się przepis na tradycyjne "sushi - futo-maki", czyli stosunkowo większą formę sushi-maków składającą się z ugotowanego ryżu z 3-5 dodatkami zawiniętymi w wodorosty Zobacz więcej
Chodziłam, czaiłam się , szukałam. Miałam z synem kiedyś pomysł, żeby samemu przygotować w domu sushi ponieważ dotąd kupowaliśmy sushi pod różnymi postaciami w Auchan na sztuki. Bardzo smaczne hoso- Zobacz więcej
każdy postępował zgodnie z jego instrukcją :) Nasze „suszenie” szło nam bardzo sprawnie! Przygotowaliśmy: Hoso maki czyli jednoskładnikowe rolki o grubości około 2 cm Futo maki grubsze ok. 3-4 cm Zobacz więcej
na uformowanej ręcznie kulce ryżu jest nie za gruby nie za cienki, można powiedzieć coś wyważonego po środku. Sama ryba była smaczna bardzo smaczna, łosoś, tuńczyk i maślana świeże i bez oznak Zobacz więcej
sushiżercami polecam kupić sobie warnik do ryżu . Po ugotowaniu ryżu przekładamy go do miski i mieszamy z tezu (zdjęć brak nie wyszły mi). Taki ryż odstawiamy co jakiś czas mieszając aby ostygł do Zobacz więcej