gąbka pietruszkowa

{{headerMessage}}
, ale również w innych krajach śródziemnomorskich, między innymi w Portugalii i stąd właśnie te z niniejszego przepisu pochodzą i UWAGA można je dostać świeżuteńkie prosto z Portugalii, w Warszawie! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pantoflem lub wróblą dynią. Pochodzi z Andów. Smakuje dziwnie. Skórka jest kwaskowata, o paprykowo-ogórkowym posmaku, zaś wnętrze wypełnia gąbczasty w sumie bezsmakowy miąższ. Można tą gąbkę wydłubać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
także grillować, dusić, zapiekać, przerabiać na pasty do pieczywa. Osoby na diecie powinny włączyć go do menu, ponieważ jest niskokaloryczny i poprawia przemianę materii, jednak chłonie tłuszcze jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Nie miałam serca pokroić ją na kawałki, tym bardziej zmiksować w zupie. Dlatego upiekłam dynie w całości! To z czego przygotujesz farsz jest kwestą smaków. Wybierz ulubioną kaszę i warzywa, dodaj Zobacz więcej
Taste me
Taste me Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste me!
Wegańska golonka

Wegańska golonka 72

0
{{headerMessage}}
strumieniem bieżącej wody. Robimy to do momentu w którym woda w misce będzie przezroczysta (oczywiście co jakiś czas ją odlewamy. :) ), a z mąki wytrąci się sam gluten przypominający w konsystencji Zobacz więcej
Ewelinaevekowalska
Ewelinaevekowalska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakołyki z kuchni
Tapage

Tapage 46

0
{{headerMessage}}
garnuszkach. Zdecydowaliśmy się również na dwie przystawki: tatara (15 zł) i kanapkę z kurczakiem, pastą paprykową, serem i rukolą (16 zł). Tatar był fenomenalny! Już dawno nie próbowałam tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i jajkiem confit - autor Bartłomiej Płócienniak Twój Kucharz Ziemniaki po Cabańsku - Restauracja Stare Mury w Chrzanowie Danie przygotowane przez Sebastiana Szroma z Restauracji La Rossa w Oświęcimiu Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Świnka Pod Jabłonką

Sopot: Świnka Pod Jabłonką 34

0
{{headerMessage}}
na pieczywie z dodatkiem świetnie napowietrzonego ziołowego masła. Mmm, wspominam ze smakiem i lekko podniesionym kącikiem ust. Zamarzył mi się znów. amuse bouche vol 2: tatar z łososia z Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Culinary FEST / recenzja

Culinary FEST / recenzja 2025

0
{{headerMessage}}
"! Na początek pikantny krem latte z grzybów leśnych - wyśmienita forma podania, krem z grzybów przekładany spienioną śmietaną. Sama zupa była bardziej grzybowa niż same grzyby. Pierwszy raz Zobacz więcej