gąbka pietruszkowa

, ale również w innych krajach śródziemnomorskich, między innymi w Portugalii i stąd właśnie te z niniejszego przepisu pochodzą i UWAGA można je dostać świeżuteńkie prosto z Portugalii, w Warszawie! Zobacz więcej
pantoflem lub wróblą dynią. Pochodzi z Andów. Smakuje dziwnie. Skórka jest kwaskowata, o paprykowo-ogórkowym posmaku, zaś wnętrze wypełnia gąbczasty w sumie bezsmakowy miąższ. Można tą gąbkę wydłubać Zobacz więcej
także grillować, dusić, zapiekać, przerabiać na pasty do pieczywa. Osoby na diecie powinny włączyć go do menu, ponieważ jest niskokaloryczny i poprawia przemianę materii, jednak chłonie tłuszcze jak Zobacz więcej
. I to by było na tyle, gdyby też nie podgórski targ pietruszkowy, na którym zdarza mi się czasem jeszcze upolować jakieś kolorowe cudo. Nie dawno właśnie upolowałam dynię hokaido odmiany niebieskiej. Zobacz więcej
Taste me
Taste me Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste me!
Wegańska golonka

Wegańska golonka 72

0
05.01 - urodziny Lubego. Z racji tego, że Luby należy do osób, które ze słodyczy najbardziej lubią kotlety sojowe, a piekarnik nadal się buntuje - tortu nie było. Jako, że jedyną mięsną potrawą za Zobacz więcej
Ewelinaevekowalska
Ewelinaevekowalska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakołyki z kuchni
Tapage

Tapage 43

0
garnuszkach. Zdecydowaliśmy się również na dwie przystawki: tatara (15 zł) i kanapkę z kurczakiem, pastą paprykową, serem i rukolą (16 zł). Tatar był fenomenalny! Już dawno nie próbowałam tak Zobacz więcej
i jajkiem confit - autor Bartłomiej Płócienniak Twój Kucharz Ziemniaki po Cabańsku - Restauracja Stare Mury w Chrzanowie Danie przygotowane przez Sebastiana Szroma z Restauracji La Rossa w Oświęcimiu Zobacz więcej
na pieczywie z dodatkiem świetnie napowietrzonego ziołowego masła. Mmm, wspominam ze smakiem i lekko podniesionym kącikiem ust. Zamarzył mi się znów. amuse bouche vol 2: tatar z łososia z Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Culinary FEST / recenzja

Culinary FEST / recenzja 2020

0
pieczone na maśle czosnkowo-pietruszkowym oraz wątróbki z kurczaka we wstęgach kremowego sosu perfumowanego głębokim Porto i skórkami z pomarańczy - kiedyś znajomi zostali w drzwiach odprawieni z Zobacz więcej