gąbka z natki pietruszki

{{headerMessage}}
owsianych 1 szklanka ugotowanej soczewicy 2-3 łyżki mąki z ciecierzycy cebula kilka pieczarek sól, pieprz, natka pietruszki 2 wyciśnięte ząbki czosnku kilka łyżek oleju Otręby gotujemy w 1,5 szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Kto nie jadł małży to jakby nie poznał smaku Italii". Składniki: 2 kilogramy świeżych małży 250 gramów pomidorów czosnek cytryna sól pieprz natka pietruszki papryka chili Przepis: Małże bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 namoczona bułka posiekana natka pietruszki sól , pieprz pół szklanki bułki tartej tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania : Do miski przekładamy mięso mielone . Bułkę namaczamy w ciepłej wodzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
natki pietruszki początkowo mnie zniechęciła jednak dobrze, że się przemogłam, bo smak jest genialny. Super orzeźwiający koktajl! Mniam! Połączenie kiwi, kefiru i banana znane było mi już od dawna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczony bakłażan w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną 1/2 porcji sosu pomidorowego z powyższego przepisu 3 łyżki oliwy z oliwek 1 średni bakłażan 1 szklanka kaszy gryczanej* garść posiekanej natki Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Kurki w śmietanie

Kurki w śmietanie 71

0
{{headerMessage}}
, tracą sprężystość i smak. Ponieważ czyszczenie kurek jest wystarczająco czasochłonne, podałam je z gotowymi kluskami śląskimi – marzyły mi się kopytka, ale niestety nie udało mi się ich dostać. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na maśle z sola i pieprzem,dodaje listek laurowy i ziele angielskie i dusze w własnych sokach pod przykrywka. 3. Na drugiej patelni podsmażam na rumiano 1 cebule i dokładam do pieczarek. 4. W małym Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Sos grzybowy

Sos grzybowy 363

0
{{headerMessage}}
dorodnych grzybowychkapeluszy. Będą jak znalazł do pierogów czy do świątecznej zupy. Sos grzybowy Składniki: 500 g świeżych grzybów (u mnie podgrzybki) 1 duża cebula 150 ml śmietany 18% sól pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szklanka kaszy jęczmiennej typu „pęczak” bakłażan 8-10 szt. suszonych pomidorów ze słoiczka 100-150 g prawdziwej fety pęczek natki pietruszki 2-3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Pęczak wypłukać, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. omdlały imam (imam bayildi). 6 łyżek oliwy z oliwek 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka nasion sezamu 3 pomidory – najlepiej obrane ze skórki 1 łyżka posiekanej mięty 1 łyżka posiekanej natki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szklanka kaszy jęczmiennej typu „pęczak” bakłażan 8-10 szt. suszonych pomidorów ze słoiczka 100-150 g prawdziwej fety pęczek natki pietruszki 2-3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Pęczak wypłukać, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kasza gryczana może być prawdziwym rarytasem. Z grzybowo-mięsnym sosem, moje dzieci ją uwielbiają. Prawdziwie przedszkolne danie. Liczba porcji: 4 1 polędwiczka wieprzowa 200 g pieczarek, najlepiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: 10 minut: kg małży navajas hiszpańskich bądź portugalskich olej do smażenia 20 gałązek natki pietruszki 2 łyżki łuskanego słonecznika 2 ząbki czosnku 4-5 łyżek oliwy z oliwek i 2 łyżki soku z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
suszonych pomidorów i czosnku to moja dzisiejsza propozycja. Ma wiele zastosowań – można używać jej jako smarowidło do chleba, dodatek do mięsa czy też sos do makaronu. Składniki: – 1 mały bakłażan – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grzybów leśnych, borowiki, podgrzybki, maślaki, koźlarze 300 ml słodkiej śmietany, u mnie 18% ojej rzepakowy zielona natka pietruszki 1 duża cebula kawałek parmezanu do starcia sól pieprz 1 płaska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z przepisów i zasmakują w bakłażanach Grecka pasta z bakłażana jest smaczna i prosta w przygotowaniu – polecam Składniki: 2 średnie bakłażany 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
natka pietruszki Bakłażana myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na plastry o grubości 1 cm. Solimy z obu stron każdy plaster i odstawiamy. Soczewicę gotujemy do miękkości. Do jeszcze ciepłej dodajemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Dodatkowym plusem jest to, że wszystko wkładamy do jednego naczynia i pieczemy 20 min. Idealne, aby zaimponowac każdym gościom. Polecam. Marysia Przepis pochodzi z bloga Asi www.kwestiasmaku.com Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki... same lecą do gąbki. Szczególnie te z młodej, włoskiej kapusty. Na taką kapustę czekam cały rok. Już jest! można wybrać główkę, która jest na tyle duża i zwięzła, że jej liście nadają się Zobacz więcej