galantyny

elkaa13
elkaa13 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ChochElka
Galantyna z kurczaka

Galantyna z kurczaka 1150

1
« Żurek wielkanocny w chlebie Galantyna z kurczaka sobota, 23 marca 2013, elkaa13 Komentarze Zobacz więcej
Galantyna z nową przyprawą do kurczaka Kamis, od razu smakuje lepiej. Galantyna wieprzowo-drobiowa SKŁADNIKI: kurczak- 1 szt mięso mielone wieprzowe -0,5 kg pieczarki -300 g cebula -1 szt jajka - 2 Zobacz więcej
Beata M
Beata M Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Po_żarcie
Galantyna z kurczaka

Galantyna z kurczaka 3974

1
To moja propozycja na menu imprezowe. Warto czasem podać gościom coś innego niż zwykła wędlina. Galantyna nie sprawia wiele trudności przy przygotowaniu. Najwięcej cierpliwości wymaga usunięcie skóry Zobacz więcej
« biały barszcz z kapustą ... galantyna z kurczaka z oliwkami zupełnie niefotogeniczna sprawa... galantyna z kurczaka 1 wyluzowany kurczak, 1 ugotowany ziemniak, 1 pęczek koperku, 1 jajko, 0,5 Zobacz więcej
będzie gotowana galantyna: odrobina soli, mix ziół, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 listki laurowe, gaza. Przygotowanie: Ostrożnie (by jak najmniej uszkodzić) oddzielić skórę od kurczaka. Następnie Zobacz więcej
Bardzo często robię galantynę, moja rodzinka ją uwielbia Galantyna z kurczaka Składniki kurczak 2 kg udka z kurczaka 3 szt jajka 2 szt kaszy manny 2 łyżki czosnek granulowany 1 łyżeczka majeranku 1 Zobacz więcej
Zawsze zastanawiałam się jak podzielić na porcje faszerowanego kurczaka. Jest na to sposób. Należy kurczaka wyluzować, czyli pozbyć się kości i nie jest to trudne.Galantyna smakuje na ciepło i na Zobacz więcej
Ania_23
Ania_23 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szczypta Smaku
101.Galantyna z kurczaka

101.Galantyna z kurczaka 2022

0
W ramach akcji „Gotujemy po polsku!”, której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl proponuję pyszna galantynę. Z podanych składnikówrobię dwie porcje, jedną można zamrozić po upieczeniu. 1 kg Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
galantyna z kurczaka

galantyna z kurczaka 945

1
Galantyna z kurczaka to doskonały sposób podanie drobiu na zimno. Ta aromatyczna i pyszna rolada z kurczaka, nadziana konserwową papryką oraz omletem z dodatkiem dużej ilości natki pietruszki świetnie Zobacz więcej
Moja mama jest ekspertką, jeśli chodzi o przygotowanie galantyny. Jest to danie wykwintne oraz dość czasochłonne. Przepis pochodzi od mojej śp. babci Maryli. Galantyna od lat pojawia się u nas na Zobacz więcej
Galantyna z kurczaka Składniki 1 kurczak (około 1,5 kilograma) 4 jajka 1 marchewka 20 dag pieczarek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1/2 pęczka zielonej pietruszki sól Zobacz więcej
w zasadzie do niedawna nie widziałam o istnieniu tych drugich. dopiero oglądając instrukcję luzowania kości w kurczaku na kotlet.tv usłyszałam tę nazwę. różnica polega na tym, że przy galantynie Zobacz więcej
« Jajecznica z dwoma serami Galantyna rybna w galarecie Trochę się uzbierało tych rybnych wariacji, ale ta propozycja jest doskonałym uzupełnieniem reszty świątecznych dań. Jest delikatna w smaku, Zobacz więcej
, następnie odkrywamy i dopiekamy w 180 stopniach. gorącą galantynę zawijamy w folie aluminiową i odkładamy na 10 minut, potem odwijamy i serwujemy na gorąco lub zimno. wersję upieczoną dodam Zobacz więcej
Galantyna inaczej danie z kawałków gotowanego mięsa np. kurczaka, podawane bez kości, najczęściej na zimno jako przekąska... Składniki na jedna galantynę : 1 cały kurczak - około 1,5 kg. 3 ząbki Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu przymierzałam sie do tego dania,robiłam je wcześniej, bardzo dawno temu. Postanowiłam to powtórzyć, lecz zgubiłam gdzieś przepis, więc składniki farszu obmyśliłam sobie tak, aby nam Zobacz więcej
Ania Hosz
Ania Hosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Galantyna.pl
Galantyna z pulardy

Galantyna z pulardy 216

0
jest „fajne” i „super” …chcociaż sama przed „ fajne” też nie zawsze się ustrzegę:) Podobnie jest z nazwami potraw…kocham dawne leguminy…galantyny…pulardy (pularda wg słownika młoda , specjalnie Zobacz więcej
, seler, mały por, listki laurowe, ziele angielskie, pieprz. Gotować na małym ogniu, aż ryba i warzywa się ugotują, ma powstać piękny rybny wywar. Jak już wszystko będzie pięknie ugotowane, przelewamy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Galantyna z kurczaka

Galantyna z kurczaka 2112

3
piersi. Następnie posmarować pozostała częścią farszu i dokładnie przykryć skórą. Całość polać łyżką bulionu. Foremkę z kurczakiem ustawić w naczyniu z ciepłą wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Galantyna z kurczaka

Galantyna z kurczaka 4069

3
skóra do niej nie przylgnęła. Rozkładam skórę, usuwam z niej nadmiar tłuszczu (delikatnie by nie przeciąć). Nakłam farsz, który przykrywam dokładnie skórą następnie całość owijam w serwetę i sznuruję Zobacz więcej