galareta z szybkowaru

{{headerMessage}}
Składniki: golonka wieprzowa 70 dag, nóżki wieprzowe 5 sztuk, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, woda 3 litry DO GALARETY: pieprz mielony - ile potrzeba, ocet 10% - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fasolowej czy grochowej = z golonki opalić włosy, opłukać, łopatkę i biodrówkę z kością opłukać, włożyć do garnka, wsypać kucharka, liście laurowe, ziele angielskie, obraną włoszczyznę, cebulę w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: nóżki wieprzowe 4 większe, biodrówka 1 kg, woda 3 litry, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, pieprz czarny ziarnisty 10 sztuk, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Golonko w galarecie a la salceson

Golonko w galarecie a la salceson 384

0
{{headerMessage}}
Golonko w galarecie a la salceson 1 duże golonko z kością sól peklowa 1 łyżka masła sklarowanego kilka ziaren ziela angielskiego kilka liści laurowych pieprz, majeranek włoszczyzna do zupy 1 łyżka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mam nowy szybkowar 5 litrów i 3,5 litra /"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/, mam też od paru miesięcy szybkowar 9 litrowy /"zobacz TUTAJ"/, w którym już sporo potraw gotowałam i jestem Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Galareta z nóżek i golonki

Galareta z nóżek i golonki 485

0
{{headerMessage}}
szybkowarze przez 2 godziny. Wrzucamy przyprawy. Gdy mięso odchodzi od kości oznacza, że jest już ugotowane i idealne do naszej potrawy. Obieramy kości z mięsa. Mięso wraz ze skórą kroimy drobno. Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Galareta wieprzowa

Galareta wieprzowa 353

0
{{headerMessage}}
Galareta wieprzowa wymaga dłuższego przygotowania, ale to tylko kwestia czasu. Wkładamy do garnka, a potem już sama się gotuje. Gotuję galaretę drobiową , z wołowiną, ale też z golonki i nóżek Zobacz więcej
misia104
misia104 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarnyswiatdomi
Zimne nóżki w galarecie

Zimne nóżki w galarecie 194

0
{{headerMessage}}
(w szybkowarze gotować 1,5 godziny). Ostudzić. Mięso oddzielić od kości, ozorki oczyścić ze skóry. Mięsa pokroić w drobną kostkę, dodać kminek, wymieszać. Kości wkładamy ponownie do wywaru, w którym Zobacz więcej
Calineczkazbajki
Calineczkazbajki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szybkowar
Barszcz ukraiński z fasolą

Barszcz ukraiński z fasolą 2688

1
{{headerMessage}}
: Do garnka a najlepiej szybkowara wlać ok 3 l wody Włożyć mięso z kością , pokrojone w paseczki buraczki oraz przyprawy , zamknąć szybkowar i gotować ok 30 min ( w normalnym garnku ok 1,5 godz - ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W piątek rozmawiała z mamą i ona pochwaliła mi się, ze właśnie gotuje galaretę. Az mi zapachniało przez telefon… Postanowiłam, ze w sobotę z samego rana gonie na zakupy i też galaretę ugotuję . A co! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"szybkowar został wynaleziony przezdenisa papinaw1679r. papin nazwał swój wynalazek >>zmiękczaczem kości<kociołkiem papina." (wikipedia) jak dla mnie, jeden z największych wynalazków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:) Faktem jest, że jadłam go na drugi dzień więc miał czas aby się "przegryźć" ale o tej 22:30 wydaje mi się, że smakował tak samo dobrze jak dzień później :) Składniki: 1 pietruszka 2 średnie Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
smak wśród mitów

smak wśród mitów 556

0
{{headerMessage}}
dość często spotykam się ze stwierdzeniem, że na problemy ze stawami błogosławieństwem jest żelatyna. jedzenie potraw w galarecie ma przyspieszyć regenerację i odbudowę chrząstek. ale ostatnio Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w czystej postaci lub z dodatkami,np. z ugotowanymmięskiemze skrzydełek i warzywami. Generalnie, galaretę przygotowuję na samych skrzydełkach drobiowych. Jednakod czasu do czasuzmniejszam ilość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
uważać na tłuszcz (to robota na dwa dni), bez pewnych zabiegów odsysających tłuszcz może okazać się niezjadliwe dla wrażliwego brzucha ;) Składniki: 6 nóżek wieprzowych ewentualnie 1 golonka (dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotujemy na wolnym ogniu 2-3h (czas można skrócić gotując w szybkowarze - wystarczy 15-20min. od puszczenia pary + czas, aż ciśnienie z gara samo zejdzie). Ugotowane, miękkie golonki dokładnie Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Ozorki w sosie koperkowym

Ozorki w sosie koperkowym 567

0
{{headerMessage}}
dag, a cielęcy ok. 45 dag. Najsmaczniejszy i największy jest ozór wołowy. Waży nawet 1,5 kg (cena za kg ok. 17 zł). Ozory znakomicie smakują na zimno i na gorąco, w galarecie, peklowane oraz wędzone. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jeśli jednak zależy Ci na estetycznym i apetycznym wyglądzie potrawy, np. zupy, galarety lub sosu, nawet się nie zastanawiaj. Nie jest to rzecz trudna i wymaga jedynie dobrze schłodzonego wywaru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
roku dodałam do nich duszonej na oliwie cebulki, były lepsze… Potem, żal było mi warzyw użytych do gotowania czerwonego barszczu, więc dodałam też do niego korzeń pietruszki selera… Na koniec dodałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z INDYKA Z JABŁKAMI 14 kwietnia 2016 INDYK GALARETA W „JAJKACH” 21 marca 2016 INDYK Ziemniaczane gniazdka z indykiem i warzywami 19 listopada 2013 INDYK Pulpeciki indycze w sosie Zobacz więcej