galareta z szybkowaru

Składniki: golonka wieprzowa 70 dag, nóżki wieprzowe 5 sztuk, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, woda 3 litry DO GALARETY: pieprz mielony - ile potrzeba, ocet 10% - Zobacz więcej
Składniki: nóżki wieprzowe 4 większe, biodrówka 1 kg, woda 3 litry, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, pieprz czarny ziarnisty 10 sztuk, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, Zobacz więcej
Golonko w galarecie a la salceson 1 duże golonko z kością sól peklowa 1 łyżka masła sklarowanego kilka ziaren ziela angielskiego kilka liści laurowych pieprz, majeranek włoszczyzna do zupy 1 łyżka Zobacz więcej
mam nowy szybkowar 5 litrów i 3,5 litra /"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/, mam też od paru miesięcy szybkowar 9 litrowy /"zobacz TUTAJ"/, w którym już sporo potraw gotowałam i jestem Zobacz więcej
szybkowarze przez 2 godziny. Wrzucamy przyprawy. Gdy mięso odchodzi od kości oznacza, że jest już ugotowane i idealne do naszej potrawy. Obieramy kości z mięsa. Mięso wraz ze skórą kroimy drobno. Zobacz więcej
Galareta wieprzowa wymaga dłuższego przygotowania, ale to tylko kwestia czasu. Wkładamy do garnka, a potem już sama się gotuje. Gotuję galaretę drobiową , z wołowiną, ale też z golonki i nóżek Zobacz więcej
(w szybkowarze gotować 1,5 godziny). Ostudzić. Mięso oddzielić od kości, ozorki oczyścić ze skóry. Mięsa pokroić w drobną kostkę, dodać kminek, wymieszać. Kości wkładamy ponownie do wywaru, w którym Zobacz więcej
Barszcz ukraiński z fasolą Ten barszcz jest taki pyszny ze w ciągu tygodnia zrobiłam go 2 razy i nawet mój 2 letni Maruda zajadał go z wielkimsmakiem(dla 2 latka podałam bez fasoli). ps. Na koniec Zobacz więcej
z kurczaka ( moja mama dodaje skrzydło z indyka) 2 marchewki 1 pietruszka 3 liście laurowe 4 ziarenek pieprzu czarnego 4 ziarna ziela angielskiego 4-5 ząbków czosnku sól, pieprz Przygotowanie: 1.Nogę Zobacz więcej
się w uchwycie - zdecydowanie prostsze i bezpieczniejsze. przepisy idealne do wykonania w szybkowarze: ozorki w sosie grzybowym ozorki w sosie koperkowym gulasz z fasolką szparagową kurczak z Zobacz więcej
Oczywiście jest to tylko możliwe z szybkowarem.. Wiem wiem.. rosół musi się pyrkać dwie godziny bo inaczej nie jest dobry, ale żeby się przekonać, że to naprawdę jest rosół trzeba po prostu spróbować. Zobacz więcej
dość często spotykam się ze stwierdzeniem, że na problemy ze stawami błogosławieństwem jest żelatyna. jedzenie potraw w galarecie ma przyspieszyć regenerację i odbudowę chrząstek. ale ostatnio Zobacz więcej
w czystej postaci lub z dodatkami,np. z ugotowanymmięskiemze skrzydełek i warzywami. Generalnie, galaretę przygotowuję na samych skrzydełkach drobiowych. Jednakod czasu do czasuzmniejszam ilość Zobacz więcej
uważać na tłuszcz (to robota na dwa dni), bez pewnych zabiegów odsysających tłuszcz może okazać się niezjadliwe dla wrażliwego brzucha ;) Składniki: 6 nóżek wieprzowych ewentualnie 1 golonka (dla Zobacz więcej
żaroodpornego, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190-200C (funkcja grill) i pieczemy ok. 60min. stale podlewając piwem. Podawać z zasmażaną kapustą (przepis tu) Smacznego! Autor: magnolia0joaska o Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Ozorki w sosie koperkowym

Ozorki w sosie koperkowym 554

0
dag, a cielęcy ok. 45 dag. Najsmaczniejszy i największy jest ozór wołowy. Waży nawet 1,5 kg (cena za kg ok. 17 zł). Ozory znakomicie smakują na zimno i na gorąco, w galarecie, peklowane oraz wędzone. Zobacz więcej
Blanc pół pęczka świeżych łodygzielonej pietruszki garść świeżego tymianku (możesz zastąpić tymianek drugą połową łodyg z pęczkapietruszki) 2 listki laurowe ok. 20 ziarenek czarnego pieprzu sól, do Zobacz więcej
– w moim domu uszek z barszczem nie było. Rozsmakowałam się w nich po pierwszej wigilii spędzonej u mojej teściowej. Farsz był z grzybów suszonych… Taki też farsz przygotowywałam przez kilka lat. Zobacz więcej
kwietnia 2016 Ciasto francuskie Kieszonki z ricottą fetą i szpinakiem 20 czerwca 2013 Ciasto kruche PLEŚNIAK 14 lipca 2016 ZAPIEKANKI ZAPIEKANKI LENIWE GOŁĄBKI 29 maja 2016 ZAPIEKANKI ROLOWANA Zobacz więcej
. Dlatego rosół najlepiej ugotować na samym mięsie z włoszczyzną. Przed podaniem zupy można do niej wrzucić kilka kawałków korzenia imbiru. Ma on działanie przeciwzapalne. Japońscy naukowcy odkryli, Zobacz więcej