galaretka z derenia

{{headerMessage}}
Nie czas żałować drzew owocowych, gdy płoną lasy. Nikt nie miał czasu zająć się dereniem. Nie obraził się o brak podlewania, tylko dojrzałe owoce opadły już dawno temu i tak zostały. Czyli tegorocznej Zobacz więcej
Mdelicious
Mdelicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mdelicious
Dereniówka, królowa nalewek

Dereniówka, królowa nalewek 5322

0
{{headerMessage}}
Witajcie! Postanowiłam podzielić się z Wami informacjami na temat derenia jadalnego oraz przepisem na nalewkę z tych owoców. Piłam ją po raz pierwszy i muszę przyznać, że jest bardzo smaczna, a do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dereń jadalny - doskonały na przetwory i nalewki. Dereń jadalny lub właściwy (Cornus mas) nie jest naszym rodzimym gatunkiem. Został sprowadzony do naszego kraju bardzo dawno temu z uwagi na wyjątkowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wszystkich przygotowanych przez uczestników propozycji.. ale kto wie, może kiedyś mi się uda :) Każdemu z 10 spróbowanych dań przyznałam wykrzykniki (od !!!!!!!!!! dla najlepszego do ! za to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Starodawne receptury: Dereniówka czyli nalewka z derenia | Małe Kulinaria Menu stron START O MNIE KONTAKT Strona startowa » NAPOJE » Starodawne receptury: Dereniówka czyli nalewka z derenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry, Dziś chciałam przedstawić Wam derenia jadalnego. Dereń jest w nieco zapomnianą rośliną, jednak jeśli wierzyć internetowym artykułom, co roku popyt na niego wzrasta: podobno w niektórych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Trzy różne odmiany. Każda ma swoje zalety. Łukasz opowiada odoświadczeniach ześciąganiem soku. Chciałabym kiedyś spróbować, wkolejce jest jeszcze brzoza. Próbowałam już jej soku kiedyś, alemarzy mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisów jest tu tak dużo, że trudno wybrać jeden na początek! Mnie najbardziej spodobały się krupnik z nasion babki, barszcz z liści berberysu, pierogi z liśćmi bukowymi, kusa mochi – japońskie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
poza menu amuse-bouches, czyli w założeniu drobny poczęstunek proponowany przez szefa kuchni. 1. Krokiet z fondue z sera Giewont / Kaszanka, czekolada, orzech włoski, chrupiące płatki z przypalonej Zobacz więcej