galaretka z dzika

dormo4 czerwca 2012 09:30 Dorotka,narobiłaś mi ochoty :) Dawno temu robiłam różę tartą a teraz ...chyba przyszedł dobry czas ,żeby znowu odnajdować radość w tych domowych smakach . Galaretka będzie Zobacz więcej
Pasztet mięsny Pasztet z wątróbek gęsich z galaretką jabłkową i trawą żubrową Grzanki z pastą z wątróbek i konfiturą porzeczkową Pasztet z wątróbek drobiowych z galaretką jabłkową Pasztet z Zobacz więcej
Kupiłam nowe foremki na galaretki i natychmiast postanowiłam je wypróbować. Wychodzą z nich bardzo apetyczne galaretki. 5 torebek dowolnej owocowej herbaty – u mnie dzika róża z jabłkiem 1 litr wody Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Przepisy ze śliwkami

Przepisy ze śliwkami 477

0
Przepisy ze śliwkami Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka na kolację Przepisy ze śliwkami Ciasto bez pieczenia z kaszą manną, śliwkami i galaretką Ucierane ciasto ze śliwkami Zobacz więcej
schab z dzika, sól, pieprz, gałązki jałowca, smalec – ja używam smalec z gęsi, 2 łyżki pestek słonecznika, 50 ml miodu pitnego Schab z dzika oczyścić, usunąć błony, tłuszcz. Umyć, osuszyć, oprószyć Zobacz więcej
600 g łopatki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
600 g łopatki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
on dzięki dziełom znanego francuskiego restauratora - Augusta Escoffiera. Sos cumberland najczęściej podawany jest do potraw z dziczyzny, dzika i zająca. Przygotowuje się to na bazie galaretki z Zobacz więcej
moje ręce polędwiczki z dzika, ale niestety musiały poczekać na wspaniałe uzupełnienie, i w końcu doczekały się na drugi składnik dania. Wczoraj znalazłem swoje pierwsze jesienne prawdziwki. Po Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Jesień Oh My God

Jesień Oh My God 109

0
Po urlopie rzeczy znowu dzieją się w psycho-trybie, pędzę i ganiam. W trzy dni nie wiedzieć skąd nagle przyszły przymrozki i nie można już myć rano głowy, zaczął się sezon grzewczy i na cienkie Zobacz więcej
Schab pieczony w piwie imbirowym Schab pieczony w ziołach po włosku Pieczony schab cynamonowy Boczek pieczony w przyprawach korzennych z czosnkiem Boczek pieczony Pasztet mięsny Pasztet Zobacz więcej
zawierające dużo pektyn i wyraziste w smaku : jeżyny, czarne porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki, borówki amerykańskie, żurawina, aronia, dziki bez, agresto-porzeczka Powodzenia! Artykuł Jak zrobić Zobacz więcej
S K Ł A D N I K I: 250g dzikiego ryżu mała garść żurawiny-posiekanej galaretka żurawinowa (ja dałam porzeczkową-czerwoną) 4-5 łyżek oliwy pęczek pietruszki sok z limonki garść posiekanych pekanów. P R Zobacz więcej
. Dziki cytrynie truskawki zachowuj pikny kolor, a likier amaretto dodaje im cudownego, migdaowego aromatu. Pychota, polecam. Skadniki: 1 kg truskawek skrka otarta z powki cytryny sok z powki cytryny Zobacz więcej
– przedwojenny klimat, niczym z Va Bank’u. Obsługa kelnerska na wysokim poziomie, a teraz pora napisać o jedzeniu. Najpierw czekadełko – wytrawna galaretka z buraków z wędzonym serem, do tego ciepłe Zobacz więcej
u rodziców. Wpadam wtedy w tzw. dziki szał pieczenia. Ostatnio wyczarowałam sernik z galaretką, który zniknął w zastraszającym tempie. Przepis już niebawem. Na domiar złego, mój tatuś wygrzebał nie Zobacz więcej
Uff... Gorąco. I bardzo dobrze! :D Uwielbiam lato. Można wyskoczyć na spacer, basen.. i słoneczko miło przyświeca. Niech to trwa jak najdłużej. Proszę! :)) A dzisiaj coś idealnego na taką pogodę jaką Zobacz więcej
herbat Irving do ciasta wyprbowaam bia herbat poziomkow z mandarynk. To co mnie najbardziej urzeko to aromat! Herbata Pachnie tak licznie, e ju podczas zaparzania czu j w caym domu : ) Zreszt jest to Zobacz więcej
, chleb z prosa, 100% chleb żytni, Wasa, chrupkie żytnie, bułki kukurydziane Ziarna i makarony, mąka i zboża Makaron orkiszowy, mąka: graham, glutenowa, jęczmienna, z kiełków pszenicy, pszenna, durum, Zobacz więcej
: jaglana, gryczana palona i nie, jęczmienna, bulgur, quinoa, pęczak, owsiana, kukurydziana, manna (bio i zwykła). Ryżu też mam w nadmiarze: biały, brązowy, czarny, dziki, czerwony, do risotto, sushi Zobacz więcej