galaretka z surowych porzeczek

Podziwiam każdego kucharza, który tworzy takie cuda :) Z zachwytu czystego postanowiłam nominować ten blog do konkursu. One lovely Blog Award. Informacje są na notce na moim blogu :) Zobacz więcej
Bardzo prosty deser - można go zrobić z różnych owoców - surowych, mrożonych lub z puszki. Polecam truskawki, maliny, czarną porzeczkę i brzoskwinie - do nich galaretka w odpowiednim smaku. SKŁADNIKI: Zobacz więcej
… Figi przełamały smak sera, idealnie z nim współgrały, a całość podkreśliła galaretka rozmarynowa c chili z Wootwórni. Super połączenie, poelcam. SKŁADNIKI: * bagietka * masło * rukiew wodna, Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Porzeczkowe lody jogurtowe

Porzeczkowe lody jogurtowe 161

2
„Kolejny pyszny domowy deser. Tym razem na upalne dni. Jeżeli komuś zalegają jeszcze w spiżarni własnoręcznie zrobione dżemy to to jest pomysł na ich wykorzystanie. Najpyszniejsze na świecie domowe Zobacz więcej
180 stopniach Celsjusza przez 12 minut. Po upieczeniu wykładamy je z piekarnika i odstawiamy do przestygnięcia. Masa galaretkowo-owocowa: 1 opakowanie sypkiej, czerwonej galaretki ( porzeczkowa, Zobacz więcej
W tym roku to mi przypadła fucha zrywania i przetwarzania porzeczek. Czerwone zamknęłam w słoikach w postaci galaretki, natomiast z czarnych upiekłam to ciacho. Bierzcie przepis i biegnijcie na targ Zobacz więcej
180 stopniach Celsjusza przez 12 minut. Po upieczeniu wykładamy je z piekarnika i odstawiamy do przestygnięcia. Masa galaretkowo-owocowa: 1 opakowanie sypkiej, czerwonej galaretki ( porzeczkowa, Zobacz więcej
zaglądają, komentują, no i… pieką i gotują ze mną. Fajnie, że jesteście! Najczęściej komentowaliście przepisy na: - jajka sernikowe - odrywane ciasto cynamonowe - ciasto czekoladowe z masą Zobacz więcej
Przepyszne kruche ciasteczka, które w połączeniu z galaretką porzeczkową (klik) smakują wprost wyśmienicie. Przepis na te ciasteczka był i jest cukierniczym przebojem w rodzinie mojego męża. Przepis Zobacz więcej
polecam. Może tez być w mniejszej wersji ze szklaneczki. Składniki: galaretka porzeczkowa porzeczki czerwone – 60 dkg cukier kryształ- do smaku żelatyna spożywcza- 3 łyżki sernik ser biały- 50 dkg Zobacz więcej
niespodziankę dla wszystkich – tapetę na telefon Aby pobrać – kliknij tutaj (a następnie zostaw komentarz pod tym postem) I tradycyjnie – mój subiektywny wybór przepisów na lipiec: – galaretka z Zobacz więcej
W taki upał nie bardzo mi się chce rozgrzewać piekarnik. Dlatego dzisiejszy sernik cały jest "zimny" ;) do surowego spodu dodałam trochę cynamonu, który świetnie się wkomponował w smak całego ciasta. Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki 20

0
Czarną porzeczkę uwielbiam, a najbardziej galaretkę z surowych owoców. Niestety godzinne ucieranie już mniej, dlatego dodaje do niej, albo żelatynę, albo żel fix- krótki czas gotowania ratuje większą Zobacz więcej
Z porzeczkami mam ten problem, że ich za bardzo nie lubię w stanie surowym :) A że działka kilka krzewów na działce daje jakieś niewiarygodne duże plony to coś trzeba z tymi owocami zrobić. Z czarnych Zobacz więcej
się także kilka rodzajów użytych na raz, dzięki czemu ciasto będzie ogromnie dekoracyjne. Mogą to być np.: truskawki, maliny, wiśnie, porzeczki czerwone, winogrona białe, winogrona ciemne, jagody, Zobacz więcej
Spełniam swoje postanowienie sernikowe. Tym razem jednak nie pieczone ciasto, lecz na zimno. Jeżyn nie czuć mocno, bo nie są surowe. Robi się z nich przecier, dodaje galaretkę... Zresztą, zobaczcie Zobacz więcej
wszystkiego, i tak było pysznie. Składniki: 3/4 szklanki surowej kaszy jaglanej czubata szklanka owoców - u mnie porzeczki biała i czerwona z niewielką domieszką agrestu (w drugiej wersji pomarańcza Zobacz więcej
200 g margaryny / masła 400 g mąki pszennej / tortowej 40 g budyniu sypkiego waniliowego / śmietankowego Nadzienie owocowo- galaretkowe: 1 opakowanie galaretki wiśniowe / malinowej / truskawkowej Zobacz więcej
do przestygnięcia.Do zimnego ciasta wbijamy po jednym jajku i energicznie mieszamy.Gładką i jednolita masę przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką bardzo szerokiej gwiazdki. Ciastka wyciskamy Zobacz więcej
dookoła boski aromat przypraw. Najpierw dokładnie umyliśmy naczynie, napełniliśmy wodą i siu do ogniska. Wygotowało się porządnie i dopiero wtedy włożyliśmy na dno liście kapusty, potem karkówkę, Zobacz więcej