galart

mlodagotuje
mlodagotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Młoda Gotuje
Galart

Galart 151

0
Galart czyli zimne nóżki jest idealny na święta czy jakiekolwiek okazje . Szybki do przygotowania. Składniki: * 2 duże nóżki z kurczaka * 2 jajka * 3 łyżki żelatyny * 1.5 l wody * groszek, kukurydza , Zobacz więcej
Kawa i Czekolada
Kawa i Czekolada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kawa i Czekolada
Galart

Galart 88

0
Na wielkanocny stół … tradycyjny galart wieprzowy z odrobiną octu lub soku z cytyny. Składniki: 2 golonki wieprzowe (surowe z kością, ok. 700 g jedna) 1 pietruszka 2 marchewki cebuli woda 2 liście Zobacz więcej
Galart z łopatki Składniki 3 litry wody 1 kilogram łopatki wieprzowej 1 pęczek włoszczyzny 3 jajka 1 puszka groszku konserwowego 1 opakowania żelatyny na 2,5 litra wody sól, pieprz do smaku liść Zobacz więcej
WIELKANOCNY GALART - JAJKA W tym roku na świątecznym stole gościł u nas galart w troszeczkę innej postaci, niż zazwyczaj. I powiem Wam, że fajna to była odmiana. Małe porcyjki, dekoracyjnie Zobacz więcej
Uwielbiam wieprzowy galart z ozorów. Doskonale nadaje się na wszelkiego typu uroczystości, jako przekąska. Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Ozory wkładamy do wody, lekko solimy i zagotowujemy, Zobacz więcej
Mogłabym oczywiście napisać, że to świąteczny galart... ale tak naprawdę to najzwyklejszy w świecie galart. Nie mniej jednak na pewno świetnie będzie się prezentował na Świątecznym Stole. Galaretka Zobacz więcej
Wiosenne kolory zatopione w aromatycznej galarecie...Danie, które widzicie na zdjęciach, zostało przygotowane w formie Tupperware "Liliana" D20. Efekt jest fantastyczny, prawda? Spokojnie jednak można Zobacz więcej
. Luby zachwycony, więc ja też. :) Galart jest fajnym pomysłem, jeśli zostanie Wam trochę seleryby, której nie zjecie już w jej pierwotnej formie. Recykling! :) Wymyśliłam, że zrobię wege rybę na Zobacz więcej
Galart z kurczaka do końca życia będzie mi się kojarzył ze Świętami lub porządnymi, hucznymi rodzinnymi imprezami. To coś jak tatar, smakuje tylko w określonych okolicznościach. Przygotowanie galartu Zobacz więcej
W naszym domu galarete wieprzowa robi sie tylko na naprawde duze okazje, np. na Wielkanoc. Kolorowe piramidki wygladaja naprawde slicznie na uroczystym stole. Mozna je ulozyc na ladnie udekorowanym Zobacz więcej
marchew 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora pół cebuli 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki sosu sojowego szczypta soli morskiej i czarnego pieprzu Zobacz więcej
Na koniec tygodnia podaję przepis na zapomnianą galaretkę z drobiu. Dawno jej nie robiłam, więc z apetytem będzie zjedzona :) składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 udko przyprawa Kucharek 2 duże Zobacz więcej
Po szczegóły zapraszam na stronę Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was propozycję na kurczaka . Uwielbiam galarty z kurczakiem lub rybą , a że zostało mi dużo rosołku od obiadu , postanowiłam to wykorzystać . Galarty są świetną przystawką na Zobacz więcej
Ola&Jaga
Ola&Jaga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolizje Smaków
Galart z karpia

Galart z karpia 246

0
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć galartów z rybą. Te warto przygotować w momencie kiedy mamy już zrobioną zupę rybną. Wywar z niej doskonale się nada do przygotowania galaretki, którą zalejemy Zobacz więcej
« CIASTECZKA JAJKA SADZONE WIELKANOCNY GALART - JAJKA » MOC ŻYCZEŃ:) Aby Zmartwychwstały Chrystus obudził w nas to, co jeszcze uśpione, ożywił to, co już martwe... Niech światło Jego słowa prowadzi Zobacz więcej
Taki kurczak w galarecie to kiedyś tradycyjne polskie danie, które pojawiało się jako przekąska na prawie każdych imieninach oraz przy okazji świąt. Teraz niestety już nie tak łatwo je spotkać. W Zobacz więcej
bardzo lubię:) Na zdjęciu widzimy słynną sałatkę warzywną w wykonaniu mojej matki, z bardzo drobno i pieczołowicie pokrojonymi składnikami, nasz rodzinny bigos, galart drobiowy, śledzia w oleju, Zobacz więcej
GALARTY Z GOLONKI INDYKA 2 golonki z indyka ugotowane w rosole marchewka z rosołu – 2 sztuki 3 ugotowane na twardo jajka groszek konserwowy natka pietruszki wywar (rosół) – 2 szklanki lub więcej Zobacz więcej